Autors Tēma: savādāka diena:)  (Lasīts 3016 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Labvēlis

• Viesi
Re: savādāka diena:)
« Atbilde #15 : 2015. gada 16. marts, 21:42:09 »
Ai, nu tgad nesaki, ka nekad neesi bijis virtuvē, kurā lieto gāzi ...?  Neprotu, Tavu smalko valodu  (un nevajag arī), bet mana elektriskā plīts un siena tai blakus ... nav tā jāberž, kā tad, kad bija gāze ....
Man visu laiku ir gāzes plīts bijusi, nekādi nosēdumi nav :P Un no gāzes (vienalga kādas) nosēdumi NAV iespējami :P TĀ IR GĀZE
Nosēdumi ir no eļļām un taukiem un pilnīgi po ar ko tos taukus uzkarsē kaut vai ar malku!!!!!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #16 : 2015. gada 16. marts, 21:48:45 »
Ai, nu tgad nesaki, ka nekad neesi bijis virtuvē, kurā lieto gāzi ...?  Neprotu, Tavu smalko valodu  (un nevajag arī), bet mana elektriskā plīts un siena tai blakus ... nav tā jāberž, kā tad, kad bija gāze ....
Man visu laiku ir gāzes plīts bijusi, nekādi nosēdumi nav :P Un no gāzes (vienalga kādas) nosēdumi NAV iespējami :P TĀ IR GĀZE
Nosēdumi ir no eļļām un taukiem un pilnīgi po ar ko tos taukus uzkarsē kaut vai ar malku!!!!!
Protams protams... Gatavojot uz gāzes visas malas ir ar nosēdumiem, dzeltenīgiem, lipīgiem. Tikko notīri, jau atkal atpakaļ. no elektrības šitā nav :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #17 : 2015. gada 16. marts, 21:52:37 »
Vo, par tiem dzeltenajiem arī runāju ... Tas, ka gatavojot tā pat ir nosēdumi - tas pat āzim skaidrs, bet ir atšķirība - tauki vai tvaiks ....

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #18 : 2015. gada 16. marts, 21:53:18 »
elektriskām un gāzes plītīm ēdienu uzkarsēšanas max temperatūra ir dažāda

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #19 : 2015. gada 16. marts, 21:54:40 »
Bet Tu taču saprati par ko ir stāts ...  :rat:

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #20 : 2015. gada 16. marts, 21:55:30 »
Bet Tu taču saprati par ko ir stāts ...  :rat:

Stāsts par to, ka gāze atstāj tos nejaukos pleķus, bet elektrība nē ...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #21 : 2015. gada 16. marts, 21:59:28 »
elektriskām un gāzes plītīm ēdienu uzkarsēšanas max temperatūra ir dažāda
Lūdzu izskaidro, kā tas ieekmē nosēdumu [ne]rašanos.
Un vai gāze degot pati par sevi tiešām neveido kaut kādus degšanas blakusproduktus/atlikumus, kas arī veido nosēdumu kārtu.

Atslēdzies alex

« Atbilde #22 : 2015. gada 17. marts, 10:03:35 »
Man ir sekojoša teorija :)

Tie nosēdumi, iespējams, veidojas no dabasgāzes (metāns), kas var būt slikti attīrīts un saturēt kādus procentus citu ogļūdeņražu piemaisījumu, kuri sadegot veido parafīnu, kas arī ir tie riebīgie, grūti notīrāmie nosēdumi.
Dabasgāzi izmanto (dedzina) visi tie, kuriem ir centrālais gāzes vads.

Savukārt balonos pilda propāna un butāna maisījumu. Tie, visbiežāk, ir labi attīrīti un parafīna nosēdumus neveido.

Tātad- no elektrības un balongāzes parafīna ir stipri mazāk un virtuve tīrāka :D

Pats lietoju balon- gāzi un par nosēdumiem nesūdzos.