Autors Tēma: Telpas krāsa - idejas vajag  (Lasīts 5309 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Telpas krāsa - idejas vajag
« : 2015. gada 14. marts, 16:08:50 »
Kā vienmēr - viedokļi nesaskan, tāpēc vajag trešo, neatkarīgo viedokli un idejas no malas.
Situācija - privātmājā ir telpa, kurai pienācis brīdis tapt krāsotai. Viedokļi par krāsu dalās. Telpa ir liela - ap 40-50 kv.m.   Tās mērķis - visāds, jo nav no stratēģiski izmantojamām telpām. Vienā stūrī tur būs plaukti ar grāmatām. Pārējā platība "atpūtai", viesu izguldināšanai, veļas gludināšanai, veclaiku diapozitīvu demonstrēšanai u.c.
Man doma bija visu baltu, baltu, kas dikti labi saskanētu ar koka sijām. Balts + koks. Tak nē, nokritizēja manu ideju.
Dzeltenai krāsai nepadodos pilnīgi noteikti. Ieteikumi?

Anete Goba

• Viesi
Re: Telpas krāsa - idejas vajag
« Atbilde #1 : 2015. gada 14. marts, 16:17:14 »
Neredzot kopainu, gruuti pateikt. Man jau baltais liekas universaals. Kaads pamatojums tai dzeltenajai, un dzeltens var buut dazhaads, liidz pat oranzhajam, taada saulaina istaba.. Bet, tieshaam, pashu istabu neredzot - kaa saule kriit, kaadas meebeles, ko nu mees te varam pateikt..

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #2 : 2015. gada 14. marts, 16:19:23 »
Balta vai salātzaļa ...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #3 : 2015. gada 14. marts, 16:21:12 »
Ja ne sterili baltu, tad kaut ko gaiši, gaiši bēšu vai dzeltenu. Tīri balts, starp citu, telpā var neizskatīties balts, jo krāsu nosaka arī citi telpā esošie elementi (atceros, reiz krāsojām biroju, un vajadzēja pie baltās jaukt rozā krāsu, lai telpa neizskatītos zilgana).
Varbūt baltu to sienu, uz kuras potenciāli var rādīt diapozitīvus, un pārējās var kaut kā viegli ietonēt?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #4 : 2015. gada 14. marts, 16:22:27 »
Telpa ir plika, bez mēbelēm, bez nekā. Varbūt bildi sanāks ielikt.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2015. gada 14. marts, 16:26:09 »
Gaiša siena projektoram ir liels pluss, nav jāķēpājas ar ekrāniem. Man patiktu silti gaišzaļš, varbūt katrai sienai citā intensitātē, un "ekrāna" siena - balta.
Bet, neredzot kopainu, galīgi šķērsām varam safantazēt.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2015. gada 14. marts, 17:17:44 »
Varbūt ne tīri balts, bet krēmkrāsa, vilnas balts. Dzeltens, manprāt, tiešām neder, vismaz nespēju iedomāties toni, kas labi ietu kopā ar koku (starp citu, gaišs vai tumšs koks?). Spēju iedomāties, kā pieskaņojas, bāli zils vai gaiša lavanda, bet toņi vēsi, vai būs mājīgi...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 14. marts, 17:25:12 »
tas mans individuālais viedoklis, bet Nav krāsa briesmīgāka par salātzaļo vai saulaini dzelteno

Vēl tikai kakao tonis, kas atsit rozīgo, var turēt blakus

Man jau patīk piesātinātie toņi. Koka sijas var beicēt ar caurspīdīgu baltu vai pelēku tikkurila (beice uz ūdens bāzes), jo koks neizbēgami kļūs ar laiku oranžs -man vismaz tas tonis riebjas.
Kāda grīda?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2015. gada 14. marts, 17:32:50 »
Un tomēr nepiekrītu .. ne baltā, ne oranžā, ne bēšā telpa manā mājā nav ieguvusi tādu populiritāti, kā salātzaļā ...  kaut doma bija - tur tikai nakšņosim ...
Katram savs ...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #9 : 2015. gada 14. marts, 17:54:56 »
Reno - grīda tur vēl nav. Būs lamināts, bet tonis arī nav skaidrs. Koka sijas ir tumšbrūnas, nu kā veclaikos. Varbūt noder infa, ka telpa atrodas mājas 2. stāvā, apgaismojums no jumta logiem. Citas 2.stāva telpas ir viegli bēšas, viss 1. stāvs pasteļlaškrāsā.
Foto no mājas datora nevaru iedabūt, jo dators vecs un telefonu neatpazīst. Ja jums vēl nebūs apnicis, pirmdien no darba datora mēģināšu.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #10 : 2015. gada 14. marts, 17:58:21 »
Ja pamatkrāsa - olīvzaļā - tiek pietiekami labi atšķaidīta, tad iegūst tādu pelēkzaļganu, kas ēnā liekas pelēcīgs, bet saules gaismā tomēr ir viegli viegli iezaļš. nemāku tā īsti izstāstīt, bet šādi izkrāsoju savu lielo istabu, un rezultāts ir visai patīkams. piestāv visam, netraucē nekam.
es gan esmu purva krāsu fans:) citi varbūt grib līksmāk.
vai salātzaļa derēs pie koka un baļkiem?

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 14. marts, 18:32:23 »
purvazaļš jau ir labāk Starp sijām griesti balti, tad viena siena noteikti var būt balta

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2015. gada 14. marts, 21:14:47 »
pie koka sijām... lamināts?? kamoon....

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 15. marts, 09:29:03 »
Mjā... problēma... :)

Lielajos saimniecības preču veikalos - DEPO, K-Rauta u.c., kur ir pieejams krāsu jaukšanas pakalpojums, var iepazīties ar toņu paleti. Iespēju ir patiesi ļoti ļoti daudz.

Tā kā ir koka sijas, un pieņemu, ka griesti ir vai būs balti, tad sienu krāsu iesaku ņemt ļoti gaišu, bet ne pilnīgi baltu. Tonējumu skatīt pēc krāsu paletēm. Parasti labi izskatās viegli pelēcīgs, dzeltenīgs vai bēšīgs (krēmkrāsas) tonis. Visgaišākais tonis no krāsu paletes telpas kopējo gaišo noskaņu būtiski neietekmēs, piestāvēs arī pie mēbelēm, varēs vienīgi pamanīt, ka sienas pavisam nedaudz atšķiras no griestu baltuma.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2015. gada 15. marts, 09:30:40 »
pie koka sijām... lamināts?? kamoon....

Ko var atļauties, to arī liek. Domā, ka linolejs būtu labāks? :D