Autors Tēma: Tauta tiek gatavota karam...  (Lasīts 15822 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Tauta tiek gatavota karam...
« : 2015. gada 18. marts, 14:06:46 »
http://www.delfi.lv/news/national/politics/atbildigas-institucijas-izstrada-ieteikumus-ka-rikoties-kara-gadijuma.d?id=45708974
Nu jau vismaz pāris mēnešus katru dienu ir kāda info, kas liecina, ka tauta psiholoģiski tiek gatavota karam. Nupat jau arī praktiski ieteikumi izstrādāti, (sk.linku) -un tas jau ir nākamais etaps aiz psiholoģiskās sagatavošanas.
Ko jūs par to domājat?? Pamazām cilvēkos tiek sētas bailes, nebrīnīšos, ka drīz tauta izpirks veikalos sāli, sērkociņus un pārējās pirmās nepieciešamības preces. Nerunājot nemaz par to, ka pamazām tiešām kļūst BAIL NO KARA...

Atslēdzies Spārka

Re: Tauta tiek gatavota karam...
« Atbilde #1 : 2015. gada 18. marts, 14:09:11 »
No praktiskajiem ieteikumiem nevienam sliktāk nepaliks.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #2 : 2015. gada 18. marts, 14:14:41 »
Tas ir ļoti racionāls arguments, bet kur paliek emocijas ??

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2015. gada 18. marts, 14:18:31 »
Tieshi taa - tas patiesiibaa ir pat ljoti emocionaals jautaajums.

Es censhos par to nedomaat, nenoticeet, nelaist galvaa, tomeer taa masiivaa propaganda savas peedas atstaaj - gribot negribot pa laikam praataa ieshaujas "a ja nu...", "a ko gadiijumaa, ja...". Vaardu sakot, neomuliigi.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #4 : 2015. gada 18. marts, 14:24:14 »
Es arī vēl nesen ļoti skeptiski attiecos pret tiem cilvēkiem, kuri pirms vairākiem mēnešiem runāja par kara iespējamību,saucu viņus par panikas cēlājiem, bet ja jau valdība pat vairs nevienu nemierina, ka kara iespējamība ir zema un tā vietā gatavo tautu karam, tad ko cilvēkiem darīt?? Man nav vāji nervi, bet nu jau tiešām pārņem bailes, ja ne pastāvīgas, tad biežas. Vismaz ieslēdzot tv vai datoru un pačekojot info...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2015. gada 18. marts, 14:35:32 »
Es domāju , katram derētu izlasīt tos ieteikumus , ja mana paaudze ir vairāk vai mazāk sagatavota kkādām krīzes situācijām , tad jaunākie nemaz , iedomājieties , kas notiks , kad tādam, uz elektrību dzīvojošam pilsētniekam pēkšņi to ekstru atņem ? pieļauju , ka daļa pat nezina , ka ir radio uz baterijām , vai kā iekurt ugunskuru. un es , tāpat kā visi , ceru , ka nebūs tās zināšanas jāizmanto praktiski , bet realitātē , jau nevajag karu , pietiek ar kādām dabas katastrofām. tā kā uzskatu , ka skolā vajadzētu atjaunot civilās aizsardzības pamatus . priecājieties , ka es neesmu valdībā ! :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2015. gada 18. marts, 14:51:18 »
Vienmēr vajag cerēt uz labāko, bet gatavoties sliktākajam.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 18. marts, 14:52:17 »
Vispār šādai instrukcijai jau sen bija jābūt izstrādātai un publiski pieejamai, ne konkrētiem draudiem, bet vispārīgi. Man bija tas prieks pirmajā kursā noklausīties "civilās un darba aizsardzības kursu". Diemžēl atmiņas vārgas pat par tā saturu.

Kamēr visi nodarbojās ar "biznesu"un neviens nedvesa pakausī, tikmēr prātā nenāca, nu tagad vismaz būs. Katram gadījumam.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 18. marts, 15:02:23 »
btw, kāds zin, kur var apskatīties trauksmes sirēnu izvietojuma plānus Rīgā? Man ir ļoti nelabas aizdomas, ka manā ciemā tādu nav...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2015. gada 18. marts, 15:10:31 »
btw, kāds zin, kur var apskatīties trauksmes sirēnu izvietojuma plānus Rīgā? Man ir ļoti nelabas aizdomas, ka manā ciemā tādu nav...

Varētu pajautāt VUGD mājaslapā:
http://www.vugd.gov.lv/lat/Kontakti/rakstiet_mums

Atslēdzies imho

« Atbilde #10 : 2015. gada 18. marts, 15:16:20 »
hibriidkarsh jau gadiem turpinaas - leetaak un krietni efektiivaak tachu ir dragaat ar televizoru pa smadzeneem vai apmaksaat paarsimt interneta troljljus, nevis teereeties tankiem

http://www.bbc.com/news/world-europe-29903395

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #11 : 2015. gada 18. marts, 15:27:09 »
Vispārzināms taču, ka ļaunuma vara sākas ar iebiedēšanu.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #12 : 2015. gada 18. marts, 15:36:17 »
Tad, kad ir bail, tad labāk nevis baidīties vienatnē, bet dalīties ar citiem, jo tad bailes mazinās (nevis pieaug) - psihoterapeitisks efekts. Vismaz līdz brīdim, kamēr nenotiek baiļu eskalācija, kad baidās vairākums un/vai līdz baiļu panikas līmenim.
Nezinu tikai, kur tagad ir Aizsardzības ministrs ar savien paziņojumiem, ka pagaidām kara draudi ir niecīgi, nu jau valdība vairs nevienu nemierina, tautai nākas iztikt pašu spēkiem.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #13 : 2015. gada 18. marts, 15:43:01 »
Tad, kad ir bail, tad labāk nevis baidīties vienatnē, bet dalīties ar citiem, jo tad bailes mazinās (nevis pieaug) - psihoterapeitisks efekts. Vismaz līdz brīdim, kamēr nenotiek baiļu eskalācija, kad baidās vairākums un/vai līdz baiļu panikas līmenim.
Nezinu tikai, kur tagad ir Aizsardzības ministrs ar savien paziņojumiem, ka pagaidām kara draudi ir niecīgi, nu jau valdība vairs nevienu nemierina, tautai nākas iztikt pašu spēkiem.

Valdība jau mierināt var. Jautàjums cik daudz sabiedrība uzticas valdības paziņojumiem...

daddy

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 18. marts, 16:04:06 »
muļķīgi gan tie ieteikumi, gan pati ideja - tiešām neredzu tiem cita iemesla, kā kacināt tautu ... tāpat kā tiem paziņojumiem par krievijas kuģiem un lidmašīnām, kuri atrodas virs neitrāliem ūdeņiem, kur viņi arī drīkst atrasties.

ja jūt, ka paliek slikti, ka iebrukuma iespēja tiešām paliek reāla, tad jātinās savlaicīgi, kamēr nav slēgtas šengenas robežas un kamēr darbojas kautkāda likumība. vienīgais reālais virziens ir lietuva-polija-vācija, bet arī tur ir pudeles kakls uz lietuvas-polijas robežas 60km platumā ar 2 ceļiem, ko krievi var no kaļiņingradas apgabala pilnībā kontrolēt.  uz prāmja bez biļetes nevienu nelaidīs virsū, kam ir jahtas kuteri var mēģināt tkt līdz gotlandei.