Autors Tēma: Tauta tiek gatavota karam...  (Lasīts 15864 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pluto

• Viesi
Re: Tauta tiek gatavota karam...
« Atbilde #60 : 2015. gada 23. marts, 14:20:41 »
Mees esam dazhaadi, citiem kazhocinja paarmeshana uz otru pusi, ir pati par sevi saprotama, citiem tas nav pienjemams, un tie arii ies un dariis. Taa bija toreiz, taa ir tagad. Protams, no runaashanas tagad -miera laikos - mees nesapratiisim, kursh ir kursh..

Neskriešana virsū Krievijas armijai, nav kažociņa apgriešana, bet gan loģikas saglabāšana. Nu ja reiz grib tapt nošauts, kapēc jāskrien pie krieviem, bet nenošaujas pats? Paskatoties globusā tāpat skaidrs ka tāds skudru pūznis kā mēs, varam tikai gribēt pretoties. Kur sākam to reāli darīt, kļūstam par debīliem un beigtiem. Tapēc mūkošos saukt par kažociņa apgriezējiem, ir neloģiski. Tie kas mūk, mēģina glābt sevi un savus tuviniekus. Citas iespējas reāla iebrukuma gadijumā, mums vienkārši nav.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #61 : 2015. gada 23. marts, 14:30:31 »
Es ne par muukoshajiem, bet, viens te taa izteicaas, ka apmetiishot kazhocinju, kad te cita vara buus. Tikai varbuut nemaz nesaprot, ko tas noziimee..

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #62 : 2015. gada 23. marts, 14:37:04 »
Mani interesētu, kuras vietas bez Rīgas "gadījumā, ja nu kas", vēl skaitītos stratēģiski nozīmīgas, un vai LV vispār ir kāda vieta, kur relatīvā drošībā būtu iespējas juku laikus pārlaist? Tīri teorētiski, protams.

Pluto

• Viesi
« Atbilde #63 : 2015. gada 23. marts, 14:48:01 »
Mani interesētu, kuras vietas bez Rīgas "gadījumā, ja nu kas", vēl skaitītos stratēģiski nozīmīgas, un vai LV vispār ir kāda vieta, kur relatīvā drošībā būtu iespējas juku laikus pārlaist? Tīri teorētiski, protams.

Mirstīgajiem - nē. Bet visādi citādi, nu pamēģini piemēram Līgatnes sanatoriju, "zvaigznīti" ja tur vel visu nav aizšķūrējuši, zaķeni.... utt. utjp.

Atslēdzies alex

« Atbilde #64 : 2015. gada 23. marts, 14:48:04 »

Laukos. Jo dziļākos, jo labāk. Kartupeļus vajag jau sastādīt laikus .

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #65 : 2015. gada 23. marts, 14:50:25 »
Un kartupeļu kravu izmētāt pa GNP alām, vēlams tām, kurām tikai no ūdens puses var piebraukt? :D

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #66 : 2015. gada 23. marts, 14:51:16 »
Man liekas , ka drošībnieki šādi modelē situācijas. Teiksim sanāksme ar kādu lielu čiekuru. Uzdevums - novākt čiekuru. Izstrādā reālu plānu, kā novākt. Un pēc tam apgriež visu otrādi un nodrošina, lai tas nenotiek.

Tāpat mēs varam pamodelēt. Ja es gribu iekarot Rīgu, Latviju, kuri būs stratēģiskie punkti? Kādas infrastruktūras man jāsagrābj, kuras jāsagrauj un kuras jāatstāj, lai pašiem noder? Mani vairāk par tiešajām pretinieka izpausmēm baida vietējie marodieri un bandīti. Jo mukt no pilsētas uz laukiem nav īsti kur.

Pluto

• Viesi
« Atbilde #67 : 2015. gada 23. marts, 15:01:29 »
No vietējiem tiešām vairāk vajag baidīties, jo lai noparalizētu valsti, mūsdienās vajag diezgan maz. Īpaši ņemot vērā ka dzīvojam tak krutajā IT laikmetā.... nepaceļot pakaļu var principā uzlikt valsti uz pauzes, tikai nevajag sākt kaut ko par iekšējiem tīkliem kas nekādi nav nekam pievienoti. Cik reiz Nasa uzlauzta? :D

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #68 : 2015. gada 23. marts, 15:06:20 »
Tad kad ļaunie nāks vajaga svilināt kūlu lai ir dūmi un viņi neko neredz :P

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #69 : 2015. gada 23. marts, 15:13:45 »
tiem kam bail, lai brauc vienkārši dzīvot citur, nevis ņaud kaut ko par patriotismu un kā viņi nu tiem krieviem sados.... Nekā tāda nebūs, tā ir tikai pārējo kurināšana uz absurdu. Tie sadevēji lai skrien uz Krieviju un sadod jau tagad preventīvos nolūkos, turpat uz vietas roģinā.

Man tomēr liekas, ka daudz kas ir atkarīgs ne tikai no fiziska spēku samēra, bet arī no tādām nemateriālām lietām ka valsts iekšējā vienotība un autoritāte starptautiskajā līmenī. Piemēram, Somija ilgu laiku bija Krievijas kolonija un ģeogrāfiskā izvietojuma ziņā vienmēr būs Krievijas interešu lokā. Bet Somijas situāciju mainīja ne tikai Ziemeļu karš, bet arī šodienas ekonomiskā attīstība un demokrātiskā valsts iekārta. Nevienam nav šaubu par to, ka Somiju nevarētu tā viegli pievienot Krievijai, lai gan ģeogrāfiski turpat vien viņa ir. Ko Latvija var reāli izdarīt, vai vismaz uz ko tiekties: pierādīt praksē saviem iedzīvotājiem, kaimiņiem un starptautiskajai sabiedrība, ka mums ir vērtības, kuras atzīst vairākums iedzīvotāju, un ka par šīm vērtībām mēs esam gatavi iestāties.

Pluto

• Viesi
« Atbilde #70 : 2015. gada 23. marts, 15:31:26 »
flyingcat, nu ir jau no tevis nosauktajām lietām, daudz kas atkarīgs, bet ne skudru pūžņa militāra pretošanās ziloņiem, tici man - skudras pamuks malā, lai nesamīda, nevis sauks skaļus lozungus un pretosies. Otrkārt - mūsu valstī nav tevis minēto vērtību. Vienīgā vērtība ko te redzu, savi tuvinieki, kuriem ar palīdzētu aiztīties pirms sāktos masvieda "nomīdīšana".
Par Somiju, beidzam izlikties ka tikai Molotovs ar Rībentropu varēja sadalīt, kas kuram pieder. Arī šodien tādu Somiju var pievienot Krievijai ar/bez militāras palīdzības, ja tā vienkārši attiecīgie nolems.
Tātad - kapēc mums jāļauj sevi mīdīt, nevis jāpamūk malā?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #71 : 2015. gada 23. marts, 15:41:28 »
Somiju nevarēs vis tik viegli pievienot, jo viņiem arī mūsdienās daudz vairāk cilvēku nekā pie mums ir gatavi ņemt ieroci rokās. Kā ar to karošanu būtu diezin kā būtu, bet domāju tā gatavība saņemt kaut kādu pretestību nedaudz attur lielo lāci.  Nu nesēžas lācis skudru pūznī, kaut gan nekādu nopietno skādi skudras viņam padarīt nevar. A tukšā  vietā, kur reta skudra rāpo - kāpēc neapsēsties?

Atslēdzies imho

Pluto

• Viesi
« Atbilde #73 : 2015. gada 23. marts, 15:53:08 »
Pūka, šis pavediens vairāk atgādina sevis mierināšanas un nevēlēšanos ievērot šī pleķīša reālo nespējību, militārā ziņā. Ja mēs sadosimies rokās un "ar dziesmu pret lodēm" iesim pret tik lielu armiju - jā, mēs paliksim pāris gadus atmiņā kā "dziesmotā tauta", tikai vai mūsu bērniem tiešām vecāki nav vajadzīgi, ka ar tādu principialitāti taisamies suitsidu taisīt?
Par lāci - tici man, roģina nebaidās no pretestības ne šeit, ne Somijā. Neko vienkārši nevajag ne te, ne Somijā, jo par Somijas likšanu mierā, viņiem ir citi labumi. Viņi nebaidās pat no iekšēja bardaka un savu armiju laiž uz tukšu šaudīšanos, kapēc domā ka viņus biedē ka šeit nedaudz (jo pie lielākās gribēšanas, daudz nevar), apšaus?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #74 : 2015. gada 23. marts, 16:02:39 »
Es nedomāju šeit militāru pretim stāvēšanu. Drīzāk to, ko teica flyingcat. Uz vietas paliek maksimāli daudz civilo iedzīvotāju, kuri nav lojāli lācim. Rada viņam te nepatīkamu uzturēšanos.