Autors Tēma: Tauta tiek gatavota karam...  (Lasīts 15841 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies alex

Re: Tauta tiek gatavota karam...
« Atbilde #75 : 2015. gada 23. marts, 16:08:19 »
Es nedomāju šeit militāru pretim stāvēšanu. Drīzāk to, ko teica flyingcat. Uz vietas paliek maksimāli daudz civilo iedzīvotāju, kuri nav lojāli lācim. Rada viņam te nepatīkamu uzturēšanos.

Puse Rīgas šobrīd jau nav lojāla pastāvošajai iekārtai. UN? Ko tas maina?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #76 : 2015. gada 23. marts, 16:10:15 »
Rada viņam te nepatīkamu uzturēšanos.
Nez kā? Sēžot dīvānā un purpinot, ka viss ir slikti?

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #77 : 2015. gada 23. marts, 16:11:00 »
Labāk būtu sākušas gatavoties aizsardzībai

Atslēdzies alex

« Atbilde #78 : 2015. gada 23. marts, 16:14:59 »
Labāk būtu sākušas gatavoties aizsardzībai

Tu par prezervatīviem? :D

Pluto

• Viesi
« Atbilde #79 : 2015. gada 23. marts, 16:20:44 »
Es nedomāju šeit militāru pretim stāvēšanu. Drīzāk to, ko teica flyingcat. Uz vietas paliek maksimāli daudz civilo iedzīvotāju, kuri nav lojāli lācim. Rada viņam te nepatīkamu uzturēšanos.

Starp citu, priekš tādiem bija stūra māja, kas vel šodien ir gatava funkcionēt arī citā adresē.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #80 : 2015. gada 23. marts, 16:22:26 »
Pluto, es redzu, ka tu neesi piedziivojis barikaades. Laikam veel mazs biji vai pat nebiji dzimis.

Atslēdzies imho

« Atbilde #81 : 2015. gada 23. marts, 16:24:12 »
muļķīgi gan tie ieteikumi, gan pati ideja - tiešām neredzu tiem cita iemesla, kā kacināt tautu ... tāpat kā tiem paziņojumiem par krievijas kuģiem un lidmašīnām, kuri atrodas virs neitrāliem ūdeņiem, kur viņi arī drīkst atrasties.

ja jūt, ka paliek slikti, ka iebrukuma iespēja tiešām paliek reāla, tad jātinās savlaicīgi, kamēr nav slēgtas šengenas robežas un kamēr darbojas kautkāda likumība. vienīgais reālais virziens ir lietuva-polija-vācija, bet arī tur ir pudeles kakls uz lietuvas-polijas robežas 60km platumā ar 2 ceļiem, ko krievi var no kaļiņingradas apgabala pilnībā kontrolēt.  uz prāmja bez biļetes nevienu nelaidīs virsū, kam ir jahtas kuteri var mēģināt tkt līdz gotlandei.

haha, uz Gotlandi gan nevajag doties!

"The island of Gotland is a prime target and has been effectively demilitarized by Sweden over the last decade.  ..  And if Russia takes Gotland then the U.S. cannot keep its promise to defend the Baltics. "

http://www.npr.org/2015/01/27/381942721/swedens-gotland-a-crucial-square-in-europes-military-chess-board

Pluto

• Viesi
« Atbilde #82 : 2015. gada 23. marts, 16:25:33 »
Haibibi, es pietiekami labi zinu kas tur bija un kā bija, pie kam - otra atmoda vienkārši nav iespējama. Arī pirmā starp citu bija ar attiecīgo cilvēku svētību, nevis armijai benzīns līdz Rīgai pietrūka. Tiešām nekad nav ienācis prātā ka pa daudz viegli tā "brīvība" atnāca? :smoker:

Atslēdzies alex

« Atbilde #83 : 2015. gada 23. marts, 16:29:57 »
Pluto, es redzu, ka tu neesi piedziivojis barikaades. Laikam veel mazs biji vai pat nebiji dzimis.

Kāds te sakars ar barikādēm? Šobrīd ir pilnīgi cita situācija.
Barikāžu laikā nebija neviens tik traks, lai pavēlētu armijai šaut un tankiem braukt. Iespējams, ka toreiz savu lomu nospēlēja, ka bijām tomēr "vienā saimē" it kā tomēr savējie. Ja būtu  bijusi pavēle armijaiar to tikt galā- būtu Tbilisi+Viļņa un nekādi traktori uz ceļiem un rokās sadevušies bāliņi nelīdzētu. Toreiz mums ārkārtīgi paveicās, ka visi apstākļi sakrita, lai nebūtu asinsizliešanas.
Palasi, kas notika Čehoslovākijā 1968. gadā. Viņiem tā nepaveicās kā mums...

Turpretim tagad viss ir pilnīgi skaidrs- mēs un lācis esam pretējās nometnēs, tātad ienaidnieki un nebūs nekādas minstināšanās vai šaubīšanās.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #84 : 2015. gada 23. marts, 16:33:25 »
Tas, ka zini, tas neko nenoziimee. To sajuutu nevar ne izstaastiit, ne paraadiit, ne pieraadiit. Es tur biju, Puuka arii noteikti bija, taapeec mums neliekas neiespeejami staaveet pret - kaut ar plikaam rokaam pret tankiem.. Tie, kas to nav piedziivojushi, tiem tas liekas absurds.. Nesaku, ka toreiz nevareeja uzriikot asinspirti, taapat arii tagad varees, tachu taadu cilveeku, kas staavees pret, netruuka ne toreiz, ne tagad.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #85 : 2015. gada 23. marts, 16:36:39 »
Pēc tam, kad pirmo tūri brutāli noslaucītu no ceļa, otrajā neviens labprātīgi vairs nelīstu. Patriotisms ta patriotisms, bet tad, kad personīgajai pakaļai draudētu acīmredzamas un pierādītas iespējas tikt sadalītai n-tajos gabalos, visa drosme un gatavība līst zem stobriem pačibētu.

Pluto

• Viesi
« Atbilde #86 : 2015. gada 23. marts, 16:46:39 »
Tas, ka zini, tas neko nenoziimee. To sajuutu nevar ne izstaastiit, ne paraadiit, ne pieraadiit. Es tur biju, Puuka arii noteikti bija, taapeec mums neliekas neiespeejami staaveet pret - kaut ar plikaam rokaam pret tankiem.. Tie, kas to nav piedziivojushi, tiem tas liekas absurds.. Nesaku, ka toreiz nevareeja uzriikot asinspirti, taapat arii tagad varees, tachu taadu cilveeku, kas staavees pret, netruuka ne toreiz, ne tagad.

1) Par mani neapgalvo, ja nezini
2) Sarķenē likt tos kam mājās palika ģimenes, bet tie stāvēja redz - pretī tankam, pofig ko ģimene pec tam darīs. Normāli?
3) Šo "neatkarības" gadu laikā mēs esam tik tālu sašķēlušies un viens otru apjājuši, ka vienotība var būt tikai partijas nosaukums, nevis velreiz praksē.
4) Kā jau Piafa pateica, pirmo kārtu ja nozalvētu, pārējie paši sāktu laisties, toreiz vienkārši apstākļu sakritības dēļ, smagi paveicās. Turpinam iet pār brīvībeni pie sarkanā?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #87 : 2015. gada 23. marts, 16:53:22 »
Tak jums neviens nekur neliek iet vai ko dariit. Kaa jau teicu, mees esam dazhaadi. Gan jau arii tajaa laikaa bija taadi kaa juus, vinju uz barikaadeem nebija, nebiju tolaik tuvaakaa saskaree ar taadiem. Vienmeer ir gan taadi, gan shaadi.. Kaa nu tur tas Ulmanis teica to spaarnoto fraazi - palieciet savaas vietaas, es palikshu saveejaa..

Atslēdzies alex

« Atbilde #88 : 2015. gada 23. marts, 16:57:40 »
Tak jums neviens nekur neliek iet vai ko dariit. Kaa jau teicu, mees esam dazhaadi. Gan jau arii tajaa laikaa bija taadi kaa juus, vinju uz barikaadeem nebija, nebiju tolaik tuvaakaa saskaree ar taadiem. Vienmeer ir gan taadi, gan shaadi.. Kaa nu tur tas Ulmanis teica to spaarnoto fraazi - palieciet savaas vietaas, es palikshu saveejaa..

Habibi, es domāju, ka tavi vāji maskētie pārmetumi ir nevietā. Lai arī tolaik ne visu sapratu, bet es biju Doma laukumā.

Mēs visi zinam, kādas sekas bija ši "spārnotajai" Ulmaņa frāzei... 70. gadus to izjutām.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #89 : 2015. gada 23. marts, 17:05:23 »
Nav nekaadu paarmetumu. Pienaakums ir tiem, kas militaarajaa dienesta, paareejiem ir izveeles iespeeja, ko un kaa dariit.