Autors Tēma: Tauta tiek gatavota karam...  (Lasīts 15791 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: Tauta tiek gatavota karam...
« Atbilde #105 : 2015. gada 24. marts, 01:45:22 »
1.77 miljoni 

http://www.thejournal.ie/census-2011-1-77m-say-they-are-able-to-speak-irish-400442-Mar2012/

Jācer, ka tā. Lai gan 94 % populācijas par dzimto atzīst angļu valodu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_Republic_of_Ireland#Ethnic_groups

Jo bēdīgāk viņu īstajai dzimtajai valodai- lai arī skaitoties oficiālajai, tā sen zaudējusi praktisko nozīmi. Un pasaulē tā nav reta parādība. Pazīstu pieaugušus, izglītotus indiešus, kuri no dzimšanas runā hindi...bet rakstīt prot tikai angliski. Ai, par to ilgi varētu... Attīstīta kultūras dzīve dzimtajā valodā nebūt ne visiem ir pieejama arī labklājīgās valstīs. Tas, ka mums šī greznība joprojām ir, nav tikai likteņa dāvana- paaudzēm pirms mums tas ir bijis ļoti svarīgi.

Atslēdzies alex

« Atbilde #106 : 2015. gada 24. marts, 09:47:21 »
Nu skaidrs. Mēs runājam katrs par savu- es par to, ka nevajag uz nacionālpatriotiskas nots virzīt cilvēkus uz pašnāvību. Turpretim jūs- par kultūru, mākslu un pašnoteikšnos.

Es labprāt izbeigtu šo diskusiju, kamēr neesam sadalījušies zilajos un dzeltenajos pavisam.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #107 : 2015. gada 24. marts, 11:12:58 »
Nu skaidrs. Mēs runājam katrs par savu- es par to, ka nevajag uz nacionālpatriotiskas nots virzīt cilvēkus uz pašnāvību. Turpretim jūs- par kultūru, mākslu un pašnoteikšnos.

Kaut kā reizēm tā sanāk, ka visracionālākā izrādās neracionāla rīcība. Tas, kas ir pilnīgi neracionāli no viena cilvēka skatupunkta, tautai kopumā var būt vienīgais iespējamais. Galu galā, visas varoņteikas ir par to :)

Atslēdzies alex

« Atbilde #108 : 2015. gada 24. marts, 11:29:07 »

Kaut kā reizēm tā sanāk, ka visracionālākā izrādās neracionāla rīcība. Tas, kas ir pilnīgi neracionāli no viena cilvēka skatupunkta, tautai kopumā var būt vienīgais iespējamais. Galu galā, visas varoņteikas ir par to :)

Jap! Neapšaubāmi!