Autors Tēma: Tīri logi  (Lasīts 3780 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Tīri logi
« : 2015. gada 19. marts, 20:16:30 »
Tuvojas pavasaris..... jātīra logi  :angry:, un šitās man ir mocības. Neprotu, nemāku. Man pēc "tīrīšanas", tā kārtīgi paskatoties, vienalga redzami riņķi, kā esmu ar lupatu apļojusi. Šķidrumu sataisu ūdens+traukmazgājamais līdzeklis. Ar švammi paberžu, ar lupatu vai virtuves papīra dvieli nopucēju sausu. Bet, kā uzspīd saule, visas švīkas redzamas. Kā pareizi tīrīt, lai būtu smuki?

Atslēdzies reno

Re: Tīri logi
« Atbilde #1 : 2015. gada 19. marts, 20:21:12 »
ir tāda speciāla stiklu lupata mikrošķiedru

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #2 : 2015. gada 19. marts, 20:32:22 »
Vai logus mazgā apmākušā dienā ? Ja mazgā , kad spīd saule virsū , tad paliek pleķains. Vēl baigi labi ir krievu laika apakšsvārki , tas glumais audums , superīgi var nospodrināt ! un vēl , hvz , kāpēc , bet ar gadiem stikls  vnk paliek nenotīrāms , nu man vienā istabā tā ir , nezinu gan , kass pirms tam ar to darīts , jo šajā dzīvoklī dzīvoju 10 gadus un , kad ievācāmies , tāds jau bija !

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 19. marts, 20:45:09 »
Es teiktu, ka var iztikt bez līdzekļa, tikai ar ūdeni. Ar jebkuru lupatu un ūdeni nomazgā putekļus un netīrumus un ar sausu mikrošķiedras lupatu atlikumus uz loga noslauka sausu. Mikroškiedras lupatu šad tad saudzīgi izmazgā, kā nu ieteikts instrukcijā.

Ja ar līdzekli, tad tomēr izvēlētos speciālo stikliem, ar gaistošu ķīmiju (spirtu) 

Tomēr arī es iesaku lupatiņu. Procesu paātrina vairākas reizes! Nekādu pleķu vai švīku. Tie apakšsvārki droši vien līdzīgi tai lupatai.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2015. gada 19. marts, 20:47:01 »
Es daru shiitaa un sanaak superiigi:

Nomazgaaju logu ar uudeni, kuraa atshkjaidiits mazgaajamais liidzeklis (bet ne paaraak "stiprs"). Tad izmantoju speciaalu tiiramo, liidziigu kaa mashiinu logu tiiriishanai, tikai mazliet miikstaaku gumijoto malu. Velku virzienaa no augshas uz leju, apakshaa lieko shkjidrumu uzslauku ar lupatu. Malas un stuuriishus, kur nekjer tas tiiraamais riiks, noslauku ar sausu kokvinas lupatinju (vecas gultasveljas gabaliem). Viss, aatri un ideaali.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2015. gada 19. marts, 21:11:59 »
oi , Minne , labi , ka atgādināji , man tak arī tāds rīks ir ! jāpakāpelē pa antresoliem būs ! nē , nu tak ir trakums ar to aizmāršību ! :rat:

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #6 : 2015. gada 19. marts, 21:26:48 »
Tikko "Mājas" izstādē demonstrēja rīku- līdzīgu tiem vecajiem ar gumijas malu, bet tur vēl rokturī rezervuārs ūdenim, tā ka nekas nenotek, noslaukās uzreiz sauss. Nenoklausījos tikai, cik maksāja.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2015. gada 19. marts, 21:58:21 »
Man ir vecā māja un tad ir tā, ka vecie stikli ir saskrāpējušies - mikroskrambas no putekļu cietajām daļiņām. Izskatās, ka apļots.... Vēl viena laba lieta ir pieliet ožamo spirtu ūdenim - arī nomazgā tīri.
Visus sakost!

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #8 : 2015. gada 19. marts, 22:42:04 »
Vajag plānos aizkarus logiem priekšā likt, tad tos pleķus neredz. Vismaz uz mani tas darbojas. :) 
P.S. es parasti logus tīru rudenī, tad visi pavasara putekļi un vasaras lietus/rudens lietus brāzmas ir izplosījušās pa maniem logiem un ziemu varu priecāties par skaidrām rūtīm

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2015. gada 19. marts, 22:50:53 »
Es visu laiku taisos shitamliidziigu (video labi saprast) pirkt, bet..

http://www.kaercher.at/de-AT/Produkte/Home__Garden/Home_Line/Fenstersauger.htm

Atslēdzies Mango

« Atbilde #10 : 2015. gada 20. marts, 00:03:18 »
Ūdens un mikrošķiedras lupata no jysk pa 1.49.
Ideāli.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2015. gada 20. marts, 08:37:56 »
Logu nomazgāju ar ziepjūdeni, noslauku sausu. Uzsmidzinu stikla tīrāmo, ko ātri izrīvēju ar sausu lupatu, vislabāk mikrošķiedras. Viss. Mazgāju logu tad, kad tam saule nespīd virsū.

Logu mazgāšana notiek ātri, lielāka ķēpa ir ar aizkaru noņemšanu, palodžu atbrīvošanu no istabas augiem, kaķa neitralizēšanu. Minkai patīk pa atvērtajiem logiem lēkāt iekšā ārā, vērot no ārpuses un visādi citādi piedalīties procesā.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2015. gada 20. marts, 11:10:18 »
Man veca māja un 9! lieli koka DUBULTlogi, kam jāizceļ augšpuse, lai varētu nomazgāt. Bet kad to izdaram cik tad ir laba sajūta! :go_go:

Atslēdzies faraons

« Atbilde #13 : 2015. gada 20. marts, 15:44:30 »
vispār pati logus netīru.
ja kāds notīra, - paldies. rezultāts vienmēr iepriecinošs.

Atslēdzies imho

« Atbilde #14 : 2015. gada 20. marts, 17:13:21 »
spirts ar uudeni apm 1:10, shvamme, papiira dvielji. Nekaadu plekju vai shviiku.