Autors Tēma: Tīri logi  (Lasīts 3768 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Lynx

Re: Tīri logi
« Atbilde #15 : 2015. gada 20. marts, 17:55:54 »
Kad veel Latvijaa dziivoju, kur dziivoklim lielie logi bija, mazgaaju taapat, kaa  imho - spirtots uudens, shvamme un papiirdvielji. Un tieshaam nekaadu probleemu.
Tagad man shii probleema nepastaav - visaa dziivoklii no stikliem tik vien, cik ieejas durviim divas stiklotas veertnes. Taas reizi meenesii ar parastu stiklatiiraamo skjidrumu nosljaacu un ar papiira dvieli nopuceeju.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #16 : 2015. gada 20. marts, 23:20:35 »
oi , Minne , labi , ka atgādināji , man tak arī tāds rīks ir ! jāpakāpelē pa antresoliem būs ! nē , nu tak ir trakums ar to aizmāršību ! :rat:
Sanāks vēl kā Bromam, pa antresolu rakājoties :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #17 : 2015. gada 21. marts, 00:08:30 »
 :rat: izlasot topiku nodomāju,kas par jautājumu  :rofl: ,kurš tad nezin kā logus tīrīt :)
izradās, ka tā,kā tīru es netīra neviens(lai gan,man likās,ka visi dara tieši tā )... :smile:

cik sevi atceros, man viens veids- uzpūš logutīrāmo un ar papīra dvieļiem noberž/noslauka...viss...nekādu strīpu un citu brīnumu...
senos, vecos laikos, kad to dvieļu nebija taada pārbagātība slaucīju ar avīzēm..tagad tipografijas krāsa palikusi sūc..vairs nevar, ...smērē.
man logi jaatīra bieži,ja gribu lai saulesgaisma iespīd...vismaz 1x pa paaris mēnešiem. :faint:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #18 : 2015. gada 23. marts, 09:36:15 »

Tagad man shii probleema nepastaav - visaa dziivoklii no stikliem tik vien, cik ieejas durviim divas stiklotas veertnes.(c)
Lynx, vai jums logi bez stikliem? :blushing:

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #19 : 2015. gada 23. marts, 09:41:18 »
Es arī ar ūdeni un pēc tam mikrošķiedras lupatiņu.
Man gan tos logus, kas uz šosejas pusi, ir diezgan bezjēdzīgi tīrīt, divas nedēļas un atkal putekļains. Bet mēs tāpat to istabu izmantojam gulēšanai un aizkari parasti aizvilkti :D

« Atbilde #20 : 2015. gada 23. marts, 10:43:22 »
Nezinu, kā viņiem tur Itālijā ar stikliem logos, bet tas, ka pašu logu tur tikpat kā nav -- tikai kaut kādas pāris ambrazūras (latviešu izpratnē), tas gan laikam ir fakts. Man vienreiz iegadījās runāt ar kādu itāli, kurš lepojās ar savas jaunās mājas bildēm. Uz manu pārsteigto jautājumu:  kāpēc tā māja gandrīz bez logiem?, tikpat pārsteigts atbildēja: lai mājā nav tik karsts, lai saule netiek iekšā. Tā nu viš i - mēs te izmisīgi ķeram katru saules staru, bez maz vai vācelēs nesam iekšā :), a viņi tur mēģina izvairīties.         
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #21 : 2015. gada 30. marts, 23:05:07 »
Es teiktu, ka var iztikt bez līdzekļa, tikai ar ūdeni. Ar jebkuru lupatu un ūdeni nomazgā putekļus un netīrumus un ar sausu mikrošķiedras lupatu atlikumus uz loga noslauka sausu. Mikroškiedras lupatu šad tad saudzīgi izmazgā, kā nu ieteikts instrukcijā.

Ja ar līdzekli, tad tomēr izvēlētos speciālo stikliem, ar gaistošu ķīmiju (spirtu) 

Tomēr arī es iesaku lupatiņu. Procesu paātrina vairākas reizes! Nekādu pleķu vai švīku. Tie apakšsvārki droši vien līdzīgi tai lupatai.
Pilnīgi piekrītu, es arī mazgāju tikai ar ūdeni un Norwex mikrošķ.lupatiņām -ar vienu samitrinātu nomazgāju, ar otru sauso (savādāku) noslauku, bet vienalga logu mazgāšana ur nemīļākā nodarbe vienlīdz ar gludināšanu.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #22 : 2015. gada 30. marts, 23:41:33 »
Esmu mazgājis arī ar Karcher augstspiediena mazgātāju. Rezultāts - ne visai. Parasti pieturos pie kaucmindiešu paņēmieniem.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #23 : 2015. gada 01. aprīlis, 16:27:58 »
Citāts: ragana link=topic=1894.msg33130#msg33130 date=1427096
Lynx, vai jums logi bez stikliem? :blushing:
[/quote
Klasiskajaa izpratnee logu mums tieshaam nav. Un faktiski tas ir diezgan raksturiigi dienvidu pilseetinjaam, seviskji vecajaam.
Par muusu maaju runaajot - lai saprastu jeegu, nedaudz veestures. Maaja, kuraa mees dziivojam ir celta divos piegaajienos. Vecaakaa - taa saucamais zemes staavs (itaalijaa staavus skaita taa - zemes staavs, tad pirmais, otrais...) tapis 19. gadsimta otrajaa pusee. Sienas biezas, telpas ar vienu galu atduras pret kalnu. Logi kaa taadi vispaar neeksistee. Tad nu muusu dziivoklii, jo tieshi mees shajaa zemes staavaa dziivojam dienas gaisma iepluust vieniigi pa dziivojamaas istabas divviru stiklotajaam durviim (un arii tad tikai no pus augstuma). telpas dziljumaa esoshajaa guljamistabaa atveres uz aarpasauli nav vispaar, tik vien, cik sienas liidz griestiem nesniedzas. Virtuvi mees ieriikojaam blakus esoshajaa garaazhaa (taa gan bija vairaak noliktava visaadiem hlamiem) - izsitaam sienaa caurumu, prieksheejo dalju norobezhojaam virtuvei, aizmugureejaa palika kaa noliktava. Un te nu atkal - saakumaa bija doma ielas pusee likt lielu logu, bet... lai visu to saskanjotu ar pashvaldiibu, jo ielas skats buutiski mainaas u.t.t.... Tagad mums ir taa - liidz apmeeram vienai treshdaljai ar betona blokiem veidota siena, visai paareejai platiibai viirs uztaisiija koka raami ar sietu (to, kas visaadus siikos moskjus nelaizh iekshaa). Tas no iekshpuses. No aarpuses veel joprojaam vecaas metaala durvis ar diviem shauriem lodzinjiem aukshaa. Aukstajaa periodaa durvis staav ciet un gaismas lielaakajai dienas daljai pietiek no mazajiem lodzinjiem. Vasaraa durvis veram valjaa un tad ir kaifs... mazgaaju traukus uz skatos uz ieleju, kalniem un taa...
Bet vasaraa vislabaakaa vieta ir muusu mazaa viesu guljamistabinja, kur agraak bija viina glabaatuve. Tur ir tiiik vees un svaigs...
Un jaa - dienvidos, kur ir ljooti karstaas vasaras un arii paareejaa laikaa sauliite ir spozha, lielu logu truukums nebuut nav truukums, bet driizaak priekshrociiba.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #24 : 2015. gada 01. aprīlis, 16:46:20 »
paņemu logumazgājamo ķīmiju. uzpūšu. ar papīra dvieli noslauku
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #25 : 2015. gada 03. aprīlis, 15:10:58 »
Sarežģīti jums te.....es neko nemazgāju, bet logi vienmēr ir tīri :P

Atslēdzies Betons

« Atbilde #26 : 2015. gada 04. aprīlis, 11:56:59 »

tāpēc, ka visi stikli izbiruši sprādziena rezultātā

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #27 : 2015. gada 06. aprīlis, 18:28:47 »
Gribēju citēt, bet netīšām sajaucu ikonas un nospiedu "patīk" (kļūda!) Ja Tev logi vnm tīri, bet Tu tos nemazgā, tad acīmredzot, nolaizi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2015. gada 06. aprīlis, 20:32:34 »
Gribēju citēt, bet netīšām sajaucu ikonas un nospiedu "patīk" (kļūda!) Ja Tev logi vnm tīri, bet Tu tos nemazgā, tad acīmredzot, nolaizi.

"Patiik" var atcelt, nospiezhot "Nepatiik" ;)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #29 : 2015. gada 06. aprīlis, 20:51:48 »
Paldies, Minne, - tagad zināšu ! :)