Autors Tēma: Spītība, stulbums vai kas?  (Lasīts 14892 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies imho

Re: Spītība, stulbums vai kas?
« Atbilde #60 : 2015. gada 19. marts, 23:52:48 »
Imho - nu aizbrauc un paskaties tās kāpņutelpas! Aizbrauc un paskaties! Ja arī tad liksies elementāri - velkom trakonamā!

ko man braukt taadu gaisa gabalu, ja varu nokaapt staavu zemaak, atsleegt ritenjtelpu un paskatiities uz savu velo...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #61 : 2015. gada 19. marts, 23:52:55 »
Tad jau nekas nav jāapstrīd, bet jānolien no saviem augstumiem un jāsaved paika vecākiem uz nedēļu, lai večukiem nevajadzētu ar riteņsomam spriņģot. Katrs no savām laktām blenž. Un par savu kūtiņu tērgā. Vēl labāk nolīgt apteksni, ekonomu un personīgo pavāru. Tas taču elementāri!
Visus sakost!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #62 : 2015. gada 20. marts, 00:00:24 »
Kāda nu kuram tā sabiedrība blakus gadās. Sūdzība par indivīdiem, man tādu nav.
Panelenē riteņtelpa nav. Jaunajos projektos ir.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #63 : 2015. gada 20. marts, 08:15:37 »
kas pensionāram tik smags ikdienā būtu jānes, lai vajadzētu riteņsomu? To nesaprotu, par pārējo piekrītu autorei.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #64 : 2015. gada 20. marts, 08:42:55 »
Izlasīju kopš vakarvakara jaunos komentārus, diskusija kopš tā laika sašaurinājusies praktiski tikai uz riteņsomām, kopā tēma jau uz 5 lapām...  :rat: Jāsaka tā: kaut nu arī turpmāk tik vien problēmu būtu kā konkrētā, jautājums tikai: kā tur paliek ar to apgalvojumu par latviešu spītību un pretestību tikai tāpēc, ka viens māmuķītis nu nelieto un nelieto to somu uz ritentiņiem?  :clap: :rofl:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #65 : 2015. gada 20. marts, 09:04:59 »
kas pensionāram tik smags ikdienā būtu jānes, lai vajadzētu riteņsomu? To nesaprotu, par pārējo piekrītu autorei.

Ja nāk no vietējā tirgus: kg kartupeļu, piens, kāds ābols + vēl kaut kas = jau vismaz 2-3 kilogrami. Un ir gana daudz cilvēku,  kam arī tas jau ir liels smagums, ne slinkuma,  bet veselības dēļ.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #66 : 2015. gada 20. marts, 09:08:17 »
Tās somas uz ritenīšiem pie mums nez kāpēc uzskata par pensionāru un bomžu aksesuāru, un tāpēc nelieto; tikmēr Francijā dzīvojošie draugi atzīmēja, ka pie viņiem uz tirgu ar tādām vien iet. Gan jau pie mums arī sāks ražot ekskluzīvas riteņu somas no rokām austa lina auduma, ar rokām darinātu rāmi par 200 EUR un ar latvju rakstiem, tad beidzot kļūs populāras :D
lūk, lūk, mans mammucs pateica, ka ar tādām pie mums (nerīgā) tikai slinkas hm tautības pārstāves staigā. Un nelīdz mani iebildumi, ka tā viņas rūpējas par sevi, kamēr mans mammucs tēlo kravas nesēju ēzeli.

Man ir jautājums - KAS ir tajās mega smagajās kuļķenēs un kur mammucis to visu liek? Viens pats apēd? Nav tākā pa traku un neveselīgu? Smagos reti pērkamos produktus var jau arī mammucim reizi mēnesī aizvest. Ja neesi LV, internetā pasūtīt. Aber ja tās kravas tiek stieptas, lai visu ģimeni pabarotu, tad ... nav komentāru.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #67 : 2015. gada 20. marts, 09:09:20 »
Nu kas tad te atkal ir??!?
Latviešu spītība,Latvieša stulbums ,kas vēl mistiska latvieša?
Katram cilvēkam,ne tikai latvietim ir savi tarakāni,nu negrib viņš vilkt aiz sevis to riteņsomu,bet te tak citi saka-ka tikpat daudzi to grib.Tāpat par skriešanu-ir kas negrib un vēl vēl vairāk -kuri grib un to dara.Kādi latvieši?
Bet runājot par ķiverēm...esmu gana gados-bet labi atceros to sajūtu bērnībā braucot ar veļļuku-no kalna lejā,kājas saceltas uz augšu,uz rāmja,,mati vējā gaisā un ausīs rūc lidmašīnas!Ar ķiveri galvā nav ne tā vēja un brīvības sajūtas-un kurš te minēja-ir jāmāk pareizi krist(+++)!Bet tieši tās iemaņas noņem ķiveres,visādi aizsargi un palīgierīces.Bērns jau to dzird un pieņem-ar ķiveri tu esi drošībā,vari krist,vari brist un vari beigās nokrist..bet īstenībā tak tā nav,kas sargās pats-to sargā Dievs,nevis ķivere..
Iedzimtās pašsaglabāšanās spējas zūd katastrofāli.Cik daudzi vecāki priecājas-mens mazulis nebaidās-lec no krēsla,galda un plaukta bez aiztures.Bet reāli-iedzimtā piesardzība ir izzudusi.UN tās vietā būs ķiveres.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #68 : 2015. gada 20. marts, 09:15:32 »
Imho - nu aizbrauc un paskaties tās kāpņutelpas! Aizbrauc un paskaties! Ja arī tad liksies elementāri - velkom trakonamā!

ko man braukt taadu gaisa gabalu, ja varu nokaapt staavu zemaak, atsleegt ritenjtelpu un paskatiities uz savu velo...

Interesanta loģika - ja ir Tev, tad NOTEIKTI ir arī citiem?
Pat jaunajos projektos ne visos šitāda fīča ir pieejama.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #69 : 2015. gada 20. marts, 09:19:31 »
Kas attiecas uz ķiveru un citu drošības līdzekļu lietošanu, tad man pašai veloķiveres nav. Vīram un bērnam ir - liek tad, kad brauc kārtīgi izskrieties ar divriteņiem. Es ar savu divriteni mierīgi rullēju, uz braucamās daļas nelienu. Aizspriedumu pret ķiveres lietošanu nav, bet līdz šim neesmu sajutusi vajadzību pēc tādas.

Atslēdzies danu

« Atbilde #70 : 2015. gada 20. marts, 09:28:53 »
Nu ja reiz par ratiņsomām, tad es ar!  :) Jau labu laiku uz tām skatos ,un klusībā iekāroju! Pēc šīs diskusijas noteikti iegādāšu!
:) . Manuprāt- ļoti ērti un parocīgi!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #71 : 2015. gada 20. marts, 09:48:12 »
Man ir jautājums - KAS ir tajās mega smagajās kuļķenēs un kur mammucis to visu liek?
Lielāki un smagāki nesamie ir no dārza - soma pielasās vien jau no pāris kartupeļiem, pāris burkāniem, bietēm, kāpostgalvas, pa kādai zapcburkai utt. Protams, ne jau katru dienu šitā.

Par to "krist ir jāprot". Slēpošanā - jā, var paspēt sagatavoties krišanai. Skrituļojot, ja te kā teica, ielas bedrainas, kad tāds skritulis tai bedrītē tiek, bērns i acis nepamirkšķinās, kad būs jau augšpēdus, kur nu vēl izdomās, kā tagad pareizi krist. Un ja šādos gadījumos tie aizsargi nav, tad jāpiekrīt P. Kļavam (mellenes tēmā), kas vecākus par debiliem nosauca.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #72 : 2015. gada 20. marts, 09:53:29 »
Nu te jau.ne vienam vien rakstītājam šķiet, ka viņa patiesība ir vienīgā īstā :) Tā tas vienkārši ir.

Ārzemijās arī mazie skolas bērni redzēti ar riteņsomiņām - lai grāmatas utt. nav jānes rokās. Normāli galu galā.
varu paskaidrot, kāpēc tā ir. Tāpēc, ka 1.-3. klases skolnieka somas saturs ir 2x smagāks nekā  Latvijas skolnieka pieļaujamais somas svars.

Pieljaujamais svars nenoziimee to, ka realitaatee muusu skolniecinji nestiepj vismaz 2x smagaakas kravas uz muguraam. Un kaa veel stiepj

Atslēdzies Betons

« Atbilde #73 : 2015. gada 20. marts, 09:56:43 »
Kopš pārkāpu pāri savam "lepnumam", konstatēju, ka Rīgā ar velosipēdu jebkura vieta ir sasniedzama ļoti īsā laikā (no dislokācijas vietas centrā). Ikdienā nebraucu, bet, kad vajag, man ir kur paņemt riteni un vienā pūtienā esmu vajadzīgā vietā.