Autors Tēma: Spītība, stulbums vai kas?  (Lasīts 14860 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Spītība, stulbums vai kas?
« Atbilde #45 : 2015. gada 19. marts, 23:09:10 »
Tās somas uz ritenīšiem pie mums nez kāpēc uzskata par pensionāru un bomžu aksesuāru, un tāpēc nelieto; tikmēr Francijā dzīvojošie draugi atzīmēja, ka pie viņiem uz tirgu ar tādām vien iet. Gan jau pie mums arī sāks ražot ekskluzīvas riteņu somas no rokām austa lina auduma, ar rokām darinātu rāmi par 200 EUR un ar latvju rakstiem, tad beidzot kļūs populāras :D
lūk, lūk, mans mammucs pateica, ka ar tādām pie mums (nerīgā) tikai slinkas hm tautības pārstāves staigā. Un nelīdz mani iebildumi, ka tā viņas rūpējas par sevi, kamēr mans mammucs tēlo kravas nesēju ēzeli.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #46 : 2015. gada 19. marts, 23:14:11 »
St. citu - ļoti veselīgi un ērti ir vecākiem cilvēkiem braukt ar trīsriteni. Tantuks uz dārzu  tā arī cītīgi braukāja. Un NESA savu trīsriteni pa šaurajām kāpnēm uz 3.stāvu.... jo kur tad šo atstāsi? 
Visus sakost!

Atslēdzies imho

« Atbilde #47 : 2015. gada 19. marts, 23:16:55 »
St. citu - ļoti veselīgi un ērti ir vecākiem cilvēkiem braukt ar trīsriteni. Tantuks uz dārzu  tā arī cītīgi braukāja. Un NESA savu trīsriteni pa šaurajām kāpnēm uz 3.stāvu.... jo kur tad šo atstāsi? 

Vai tad pie aardurviim pirmajaa staavaa nav sleedzama telpa ratinjiem, velo utml?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #48 : 2015. gada 19. marts, 23:17:51 »
Ar vienu olekti cilvēku paradumus nevar mērīt, jā, bet attieksmei pret savu paša veselību un drošību vajadzētu būt kaut kādai kopīgai izpratnei.

A kāpēc Tu domā, ka tai kopīgajai izpratnei ir jāsakrīt ar Tavējo?
nav jāsakrīt ar manējo, protams, bet kopēja izpratne par drošību ir tā pati drošības jostas piesprādzēšana automašīnā,   piemēram, ķiveres uzlikšana riteņojot un ceļu, elkoņu aizsargu uzlikšana. Tāpat, smagu nesamo līdz mājām vieglāk aizvilkt somā uz ritenīšiem, nevis rokās. Tas ir fakts. Bet, katrs jau dara, kā grib - stiepj smagumus, lauž kaulus, vienvārdsakot, izklaidējas pēc sirds patikas.

Nu, re, Tu atkal tikai par saviem uzskatiem. Nav jādomā tā, kā es, bet tie, kas domā savādāk ir stulbi un spītīgi. :D
Tie, kas nelieto ceļusargus, obligāti lauž kaulus. :D

Starp citu, drošības jostu nelietošana manā pieredzē ir diviem cilvēkiem izglābusi dzīvību. Nepazīstu nevienu pretējo gadījumu.
Smagu nesamo ved ar mašīnu, nevis vakara nesamajam visu dienu nēsā līdzi somu ar ritenīšiem, kuri visur ķeras, ja soma jānes. Bet pustukšu somu vilkt pa bedrainiem ceļiem ir absolūti neērti.

Paliksim nu labāk katrs pie sava. Un varbūt tomēr nevajag glupajiem un spītīgajiem aborigēniem par katru cenu "nest Rietumu gaismu" - gan jau sava pieredze un tajā balstīts savs viedoklis par dzīvi Aborigēnijā ir arī viņiem.

Par ķiveri velosipēdistam - ja, pa mežu braucot bez ķiveres, ieraus koka zaros, sliktākajā gadījumā noskrāpēs feisu. Bet ķiveri es ilgi pētīju un ļoooti aizdomīgi sliecos uz to, ka ar ķiveri tajos zaros var arī pakārties.
mans mammucs auto neprot vadīt, tas viens, tāpēc domāju, kā atvieglot dzīvi. Atteikšanās no ērtībām, jā, ir spītība mana mammuča gadījumā.
Drošības jostas nelietošana manā ģimenē beidzās ne visai patīkami, tāpēc tomēr piekritīšu noteikumam par tās obligātu lietošanu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #49 : 2015. gada 19. marts, 23:21:33 »
Mans Kauguru tirgus pilns ar tantukiem un riteņsomām. Man pašai tāda bija pirms 20 gadiem, kad mašīna nebija un veikals oi cik tālu, un piens stikla pudelēs. Ja man ikdienā tagad ar rokām kaut kas būtu jāstaipa -tikai riteņ- vai mugursoma, es nemaz daudz nevaru panest.
Bērniem ķiveres pa ielām braucot redzu un atbalstu, ka vajag. Staigātāji un skrējēji tāpat papilnam. Bet es arī pa ielām nesoļoju. Aizbraucu ar mašīnu līdz jūrai un pa kāpu mežu. Pieļauju, ka slodze lielāka, nekā steberējot itkā skriešus

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #50 : 2015. gada 19. marts, 23:25:35 »
Ja cilvēks dzīvo 5.stāvā bez lifta, tad tas riteņsomas labums ir tikai pa ielu ejot...
pa manam, i tas jau ir labi, nevis 2-3 km visu stiept rokās tomēr, ne?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #51 : 2015. gada 19. marts, 23:27:34 »
Imho - uztaisi ekskursiju pa Rīgas un Pierīgas 5-stāvenēm. Ja atradīsi tās ratiņtelpas ar SLĒDZAMĀM durvīm - piefiksē, lai zinu, kur ir :) Viss Dzirciema ielas rajons ir - BEZ liftiem un BEZ ratiņtelpām....
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #52 : 2015. gada 19. marts, 23:32:38 »
Nomade - un ko ar to bagātību darīt, ja nevar pa trepi augšā uzdabūt? Atstāt uz lievenīša? Uz 10 minūtītēm? Gan jau neviens nepaņems? Pērk tik, cik var panest, iedabūt sabtransā un uzstiept pa trepēm...
Jā, protams, labāk nenest, bet izripināt... Da fak visu ripināšanu pa šitiem neceļiem! Rokas izsistas kā volejbolu izlasē spēlējot....
Visus sakost!

Atslēdzies imho

« Atbilde #53 : 2015. gada 19. marts, 23:33:19 »
Imho - uztaisi ekskursiju pa Rīgas un Pierīgas 5-stāvenēm. Ja atradīsi tās ratiņtelpas ar SLĒDZAMĀM durvīm - piefiksē, lai zinu, kur ir :) Viss Dzirciema ielas rajons ir - BEZ liftiem un BEZ ratiņtelpām....

un kaapeec nav? tas tachu elementaari!

Atslēdzies reno

« Atbilde #54 : 2015. gada 19. marts, 23:34:20 »
ļoti labi var uzvilkt to somu augšā -ja ir lielie riteņi

vecam cilvēkam vispār nav jādzīvo augstāk par 2. stāvu

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #55 : 2015. gada 19. marts, 23:35:12 »
Nu te jau.ne vienam vien rakstītājam šķiet, ka viņa patiesība ir vienīgā īstā :) Tā tas vienkārši ir.

Ārzemijās arī mazie skolas bērni redzēti ar riteņsomiņām - lai grāmatas utt. nav jānes rokās. Normāli galu galā.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #56 : 2015. gada 19. marts, 23:36:19 »
Elementāri uztaisīt pie ārdurvīm slēdzamu telpu? Ei, imho, kurā pasaulē tu dzīvo? :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #57 : 2015. gada 19. marts, 23:39:49 »
Imho - nu aizbrauc un paskaties tās kāpņutelpas! Aizbrauc un paskaties! Ja arī tad liksies elementāri - velkom trakonamā!
Visus sakost!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #58 : 2015. gada 19. marts, 23:40:35 »
Nu te jau.ne vienam vien rakstītājam šķiet, ka viņa patiesība ir vienīgā īstā :) Tā tas vienkārši ir.

Ārzemijās arī mazie skolas bērni redzēti ar riteņsomiņām - lai grāmatas utt. nav jānes rokās. Normāli galu galā.
varu paskaidrot, kāpēc tā ir. Tāpēc, ka 1.-3. klases skolnieka somas saturs ir 2x smagāks nekā  Latvijas skolnieka pieļaujamais somas svars.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #59 : 2015. gada 19. marts, 23:45:53 »
Da fak visu ripināšanu pa šitiem neceļiem! Rokas izsistas kā volejbolu izlasē spēlējot....
nu redz, tas jau būtu jautājums Ceļu direkcijai, nevis būtu jāapstrīd, ka ar somu uz riteņiem ērtāk.