Autors Tēma: Spītība, stulbums vai kas?  (Lasīts 14869 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Spītība, stulbums vai kas?
« : 2015. gada 19. marts, 21:38:28 »
Esmu pietiekami padzīvojusies pa ārzemēm, lai saprastu, ka ārzemnieki nopietnāk pieiet savas veselības saudzēšanai, drošībai, ērtībām. Kāpēc Latvijas cilvēkiem ir tik nenormāla pretestība pret to visu? Lūdzu, piemēri:
- mans mammucs kategoriski atsakās no iepirkumu somas uz ritentiņiem, nē, labāk stieps, vaigus piepūtusi, visu rokas nesamajā;
- radu bērni ar skrituļslidām brauc bez jebkādiem aizsargiem, nu ja, tas tak normāli, ka roka lūzusi 3x;
- vasarā braucam 2 ģimenes riteņot. Kad ieradāmies ķiverēs, uz mums, ak vai, kā skatījās.... kā uz slimiem;
- radinieks sūdzās, ka dienas laikā Rīgas centrs ir neizbraucams un uz kilometru attālu vietu jāpavada stunda automašīnā. Ieteicos, ka vispār jau ērti ir ar skrejriteni. Paskatījās uz mani kā uz citplanētieti.
Nu kas tas ir ?????!!!!

Atslēdzies Narcise

Re: Spītība, stulbums vai kas?
« Atbilde #1 : 2015. gada 19. marts, 21:43:33 »
Ne spītība un ne stulbums, katram savi paradumi. Man nav dižas pārliecības, ka aiz LV robežām visi ir viedāki, zaļāki vai veselīgāki.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #2 : 2015. gada 19. marts, 21:47:57 »
Man ir pāris draudzeņu, kuras slimas velkas uz darbu, jo slimības lapas dēļ mazāk naudas saņems. Vakars uz ezera!
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #3 : 2015. gada 19. marts, 21:48:45 »
Āāh, vēl viens piemērs. Man te rītā, vakarā skraida apkārt skraidītāji, nu vienkārši cilvēki nodarbojas ar jogging, un  tas ir normāli, bez maksas, savam priekam.  Draudzenei ieminējos, ka mēs varētu kopā paskriet kādu līkumu vasarā. Aha, kā tad. Ko tad tā tizli skraidīšot apkārt, labāk sporta zāle.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2015. gada 19. marts, 21:51:31 »
Te arī hipohondriķu pietiek.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #5 : 2015. gada 19. marts, 21:51:52 »
Muha, bet cik tu esi redzējusi riteņbraucējus ar ķiverēm, cik skrējējus savam priekam? Cik bērnus uz skrituļsludām vai  skrituļdēli ar roku, kāju aizsargiem?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2015. gada 19. marts, 21:52:49 »
Zviedrijā uz kalna visi slēpotāji ir ar ķiverēm. Jo ja kas, tad apdrošinatājs neko nemaksā, ja nav bijusi ķivere. Cik pie mums vispār ir veselību un dzīvību apdrošinājuši?
Visus sakost!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2015. gada 19. marts, 21:58:51 »
Saslimušu cilvēku vilkšanos uz darbu es arī neatbalstu un man tas liekas stulbums, tāpat kā ir jau vēl kkādas lietas, kas neliekas o.k., bet es esmu pret vispārināšanu uz atsevišķu piemēru bāzes, kā arī man nepatīk, kad kritizē nelojāli cilvēki vai tie, kas dzīvo ārzemēs.
Piemēram mani tracina, ka mana māsa, kas jau 20 gadus dzīvo Šveicē, reizi 2-3 gados arbrauc šeit un sāk te visu kritizēt, tipa "jums te tas neriktīgi un šitas nav kā vajag, mums gan tā vai šitā (un seko pretnostatījums ne par labu LV, protams). Tādās reizēs es viņai saku, lai brauc fiksāk atpakaļ uz savu Šveici, ja jau viss te tik slikti un ka LV pēc viņas nav noilgojusies.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2015. gada 19. marts, 22:02:09 »
Jēzīt, nu tik nesāc!
Es nebūt nekritizēju, bet brīnos par principu, kāpēc ir pretestība pret labām lietām - atgādinu, kaut vai bezmaksas rīta skrējienu un drošības līdzekļu lietošanu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2015. gada 19. marts, 22:06:52 »
Muha - nu nemaz jau nav slikti, ja kāds no malas paskatās. Reizēm ļoti pareizas un labas lietas nezinām kā izmantot vai ka tādas vispār ir.
Nu kaut vai veselības apdrošināšana. Nemaz ne tik sen (tik pāris gadus) pieejama individuālā apdrošināšana. Visu laiku tikai organizācijas varēja saviem darbiniekiem polises iegādāties....
Visus sakost!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #10 : 2015. gada 19. marts, 22:10:09 »
Es to Nomade, izteicos konkrēti par savu māsu (kā piemēru) un Tevi nepieminēju, ja kas un ja Tu to uztver personīgi, tad tā ir Tava problēma.
Un es tiešām neskaitu, cik cilvēku braukā ar ķiverēm galvā ar riteni, bet vēl vakar tādus redzēju vairākus, tāpat kā manā rajonā daudzi skrien gan rītos gan vakaros (un es domāju, ka savam priekam, nevis viņus kāds izdzen nop mājām ;) ).
Man arī nepatīk daži vrb pat būtiskāki ieradumi vai tradīcijas citām tautām, piem.ka skandināviem pat bērni nedrīkst bez ielūguma ierasties ciemos pie vecākiem. Resp.kā jau teicu, sākumā, katrai tautai savi ieradumi, un arī šeit dzīvojošie cilvēki ir visai dažādi.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #11 : 2015. gada 19. marts, 22:15:24 »
man ar tā vispārināšana derdz. ja tavi radi tādi, tas nenozīmē pavisam neko. jā, es esmu redzējusi riteņbraucējus ķiverēs un skrituļotājus ar kājsargiem, tāpat skraidītāju ir daudz. nē, es pati nelietoju ķiveri, jo nebraukāju pa vietām ar intensīvu satikmi.

parunāsim par ēšanas paradumiem varbūt un resnajiem cilvēkiem?

Atslēdzies imho

« Atbilde #12 : 2015. gada 19. marts, 22:15:42 »
Veseliibas sakaraa nevaru vien nobriiniities, ka LV, kur mudzh no eerceem, taas joprojaam atkabina ar diegiem un ko tik veel ne tikpat aizveesturisku...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #13 : 2015. gada 19. marts, 22:17:12 »
Nav runa par katras tautas tradīcijām, bet par ērtībām un katra rūpēm par drošību un veselību.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2015. gada 19. marts, 22:18:22 »
Labi. Man labāk garšo siļķe, nekā šokolāde. Vai viens ir veselīgāks par to otro? ....
Visus sakost!