Autors Tēma: Mājokļa jautājums (remonts)  (Lasīts 3489 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Kika

Mājokļa jautājums (remonts)
« : 2015. gada 20. marts, 19:08:01 »
Tā nu beidzot esam nobrieduši šovasar (pareizāk sakot, es esmu nobriedusi, vīrs tikai briest) dzīvokļa remontam. Šajā sakarā ir vairāki jautājumi/problēmas, kurās es ceru uz jūsu padomiem/ieteikumiem.

1)Kur varētu par kādām naudiņām nodot lietotās iebūvētās virtuves un viesistabas mēbeles? Protams, var jau aiznest uz miskastēm ar domu, ka kāds savāks, bet varbūt ir kāds kantoris, kurš uzpērk mēbeles un dīvānu? Uzreiz pasaku, ka galīgi nav pirmā svaiguma, intensīvi lietotas, bērnu aplīmētas un sašvīkātas, dažas durtiņas un atvilknes izlauztas utt. (un zinu, ka vīrs nelabos), tāpēc otrajai elpai diez vai derēs. Dīvāns gan ir tik vecs un savu mūžu nokalpojis, ka laikam labākais ceļš tam ir uz miskastēm.
2)Atsevišķs jautājums par saplīsušo trauku mašīnu (Beko), ir vērts labot, vai pirkt jaunu? Nokalpojusi kādus 7 gadus... Vai varat ieteikt kādu meistaru?
3)Vai varat ieteikt pēc SAVAS (vēlams) pieredzes labu meistaru (Rīgā vai tās apkārtnē), kurš nodarbotos ar sienu, griestu, flīžu apdari u.c. ar remontu saistītām lietām? Un vispār - cik tāds speciālists tagad maksā?
4)Nevaram izlemt - krāsotas sienas vai tapetes (bērni jau pietiekami lieli - vairs sienas nešvīkā)? Arī par krāsu nav skaidrības, visi logi saules pusē, dzīvoklis gaišs, varbūt noriskēt kādu sienu tumšāku?
5)Jau esmu sākusi rakt, bet lūdzu kādus veikalu ieteikumus (vairāk no neta) jaunu mēbeļu pirkšanai - interesē viesistabas un virtuves mēbeles, dīvāni. Kāda pieredze ar IKEA - veikali, pasūtīšanas ātrums, cenas?
Jau iepriekš paldies!
One small positive thought in the morning can change your whole day! :)

Atslēdzies Spārka

Re: Mājokļa jautājums (remonts)
« Atbilde #1 : 2015. gada 20. marts, 19:14:12 »
Un vispār - cik tāds speciālists tagad maksā?
Par šo es varu sagādāt informāciju, bet vajag tomēr drusku satāmēt pirms tam - kādi konkrēti darbi, materiāli, kvadratūra.

Atslēdzies Kika

« Atbilde #2 : 2015. gada 20. marts, 19:19:29 »
Un vispār - cik tāds speciālists tagad maksā?
Par šo es varu sagādāt informāciju, bet vajag tomēr drusku satāmēt pirms tam - kādi konkrēti darbi, materiāli, kvadratūra.

Spārka - ok, par šo ziņosim.
One small positive thought in the morning can change your whole day! :)

Atslēdzies alex

« Atbilde #3 : 2015. gada 20. marts, 19:31:00 »
FB ir dažādas domubiedru grupas- atdod; pārdod u.tml. Lietotās mēbeles var mēģināt tur piedāvāt vai nu par naudu vai tāpat atdot. Moš kādam noder. Cerēt, ka kāds savāks pēdējo mēslu un par to samaksās, gan nevajag.

UnVispār

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 21. marts, 01:16:39 »
1) Ja mēbeles ir tā nolietotas, ka nederērs Otrajai Elpai, diez vai būtu labi par tām prasīt naudu. Es drīzāk painteresētos vietējā socdienestā, vai nav kāda ģimene, kam tās varētu noderēt. Ir cilvēki, kas būtu priecīgi arī par ļoti nolietotām mēbelēm, jo viņiem to nav vispār.
2) Ja nav pazīstams meistars, par kuru ir tiešām labas atsauksmes, es neriskētu remontēt. Ja paspēj to darīt, pirms virtuvē ir remonts, un nav žēl tās naudas loterijai, var jau pamēģināt, var taču arī paveikties. Pēc tam, kad virtuve uzfrišināta var sanākt to nopludināt vai arī ķēpāties meklējot trauku mašīnu, kas būs precīzos vecās izmēros. Man gan liekas, ka 7 gadi ir gana kalpots un var ņemt ko jaunu.
3) Ieteikt, kas izdarīs kvalitatīvi varu, bet par cenām jārunā ar viņu pašu. Viss atkarīgs no tā, ko, kā un cik ilgā laikā vēlies.
4) Nav viennozīmīgas atbildes, vai labāka ir krāsa vai tomēr tapete. Krāsas ir dažādas, tapetes tāpat. Neredzot telpu, grūti pateikt. Bet es droši vien tomēr izvēlētos tapetes istabām (tomēr siltāka sajūta) un krāsu virtuvei - mazums ko gadās saķēpāt, tomēr vieglāk kopt.
Kas attiecas uz tumšāku sienu, tad kāpēc gan ne? Ja viss dzīvoklis saules pusē. Tikai es noteikti neizvēlētos taisīt tumšāku sienu, kas ir tieši pretī logam - momentā istaba izskatīsies jūtami mazāka. Labāk ņemt kādu no abām pārējām. To, kurā ir logs, arī nevajag tumšāku taisīt - esmu redzējusi dažus izpildījumus, neviens no viņiem nav līdz galam veiksmīgs.
5) Man ir laba pieredze ar http://www.mebeles1.lv/ interneta veikalu. Nav baisi dārgi, piegāde gan jāgaida līdz 5 nedēļām, taču bieži vien ir ātrāk. Un nav vēl trāpījusies mēbele, ko būtu grūti salikt, kā ar JYSK mēbelēm, kurās ir skrūvju vietas, bet tās nepas pretī. Šis tas ir arī no 220.lv ņemts. Tur vairāk jāskatās uz izcelsmes valsti un citām niansēm. Ķīnā ražotie smuki oranžie bāra krēsli jau ir miskastē.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 21. marts, 10:26:05 »
Ja izlem mest ārā to trauku mašīnu (tikai sliņķes mazgā traukus ar traukmašīnu) tad es labprāt savāktu motoru :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2015. gada 21. marts, 13:22:20 »
sliņķes izmet ar visiem motoriem. labvēļiem nepiegādā...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #7 : 2015. gada 21. marts, 13:50:15 »
Man patīk krāsotas sienas, bet šis variants ir dārgāks nekā tapetes.  Manuprāt, labs variants ir krāsojamās tapetes - tās ir platas, var ātri izlīmēt un krāsot krāsā pēc sirds patikas. Turklāt tās var pārkrāsot vairākkārt un pēc vajadzības aizkrāsot kādu radušos pleķi.

Atslēdzies nure

« Atbilde #8 : 2015. gada 24. marts, 14:04:11 »
Vai man arī lūdzu var kaut kā padod ziņu par labiem remonta veicējiem?

Atslēdzies ancugs

« Atbilde #9 : 2016. gada 21. jūnijs, 17:47:05 »
Kād ir nēmis te mēbeles? http://220.lv/lv/mebeles_un_interjers

Atslēdzies Broms

« Atbilde #10 : 2016. gada 21. jūnijs, 18:14:59 »
Kād ir nēmis te mēbeles? http://220.lv/lv/mebeles_un_interjers
Jā.
 Nekad vairs. Mēsli ne mēbeles. Un par garantiju ļoti jācīnās. Da nu nafig!

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #11 : 2016. gada 25. jūnijs, 02:13:38 »
mēbeles noteikti jāievērtē dabā. Savādāk nav nekādas garantijas par kvalitāti