Autors Tēma: Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu  (Lasīts 6381 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mango

Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu
« : 2015. gada 21. marts, 12:45:10 »
Novērtēju ieguldīto darbu. Ļoti labi.
Iespējams, tāpēc, ka režisors neiestudē KPPDL pirmo reizi, aktieri zināmi, ārzemju režisors vai kas cits, bet jau pirmizrādē radusies iespēlējusies izrāde. Aktieri netaustās uz skatuves, bet spēlē ar sirdi un dvēseli. Par to biju pārsteigta, pēc pag.sezonas karstajām diskusijām.
Šajā izrādē gribas izcelt L.Dzelzīti, mani kkā īpaši aizskāra viņa tēlojums, pēdējā laika lomās novērojams viņa uzplaukums, kas ļoti, ļoti priecē.Skrastiņš protams labi spēlē, taču viņa labumā izpaliek pārsteigumi. Pārējie trakie katrs ar savu rozīnīti, īpaši kolorīts ir izrādes sākums. Māsa Rečida iepaliek tēlojumā, diemžēl. Kas man patika virsaitī, tad tas ir absolūtais miers, lai gan runa nevedās tekoši.

Izrāde ir komēdija, traģiska gan, zāles aizmugurē zviedza vienā zviegšanā. Man priekšā smiekli nenāca, taču arī asaras nelēju. Ienāca prātā doma, ka varbūt šai izrādei ir divi slāņi, atkarībā no tā, kur sēž, to redz savādāk. Tad varat izvēlēties, mazās zāles formātu vai lielās. :)

Vakaru pavadīju jēgpilni, taču celšanās kājās likās pārspīlēta.

Atslēdzies Narcise

Re: Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu
« Atbilde #1 : 2015. gada 21. marts, 13:36:17 »
Nu pirmizrādē jau bieži publika ceļas kājās. :) Paldies par atsauksmi, ļoti gaidu ritdienas izrādi. Lielā mērā varu piekrist, ka Dzelzītim ir izaugsme (jau apm.2.sezonu vērojama), bet nu Skrastiņš ir Skrastiņš :) -kvalitātes zīmols bez pārsteigumiem. Mani noteikti interesē ne tikai iestudējums, bet arī pats izrādes dramaturģiskais materiāls un vide-psihiatriskā slimnīca.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2015. gada 21. marts, 15:45:23 »
Scenogrāfija dzīva, papildināja nevis pārmāca izrādi, kas arī priecē.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #3 : 2015. gada 21. marts, 16:50:15 »
Vakar pa tv ziņās  - reportāžā no teātra parādīja nelielu fragmentu, tā ka priekšstats par scenogrāfiju radās. Un arī nedaudz par pašu izrādi. Skrastiņu parādīja ar asinīm notraipītu seju.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 21. marts, 20:19:52 »
Tās nebija asinis, bet rēta. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #5 : 2015. gada 22. marts, 19:18:48 »
Soctīklos par Dzeguzi tik labas atsauksmes.. un man tik ilgi jāgaida līdz tai, uz kuru es biļeti nopirku:)  vakar garām gāju tūlīt pēc vakara kases sākuma, būtu kāda biļete, būtu gājusi nepacietībā:)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #6 : 2015. gada 22. marts, 22:52:41 »
Super!  :yes: Esmu sajūsmā un noteikti iešu vēlreiz !

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. marts, 00:10:41 »
Hm@, vai tik tas nav to atsauksmju dēļ, kurās pieminēts Spilvencilvēks. :D

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 23. marts, 09:33:16 »
Hm@, vai tik tas nav to atsauksmju dēļ, kurās pieminēts Spilvencilvēks. :D

Resp, tu izsaki minējumu, ka izpirkts tādēļ, ka pieminēts Spc? Vai arī minējumu, ka es gribēju iet , nesagaidot savu nopirkto datumu, jo pieminēts SpC?
Ja otrais variants, tad - atsauks`mes ne tikai Spc, bet arī Kaligula! Pie tam- pēc 1izrādes no manis pilnīgi neatkarīgi un nepazīstami cilvēki rakstīja, ka tas ir labākais, kas kopš Spc un K laikiem ir redzēts:)

Muha- gan jau vēlāk uzrakstīsi vēl ko garāk vai ne?
No manis "atkarīgi un pazīstami" vērtētāji arī bija vakar:) pilnīgi un absolūti piekrīt visām slavinošajām recenzijām, protams , esot kādi mīnusi arī, piemēram - Visaiša lomā viņš pēc izskata esot uz visiem 110 procentiem, bet pietrūkstot aktieriskās meistarības, kas finālā esot jārunā..
bet kopumā - tā esot reiz pa ilgiem laikiem viena izcila lielās zāles izrāde. Kaut kā nesanāk tās lielās formas pēdējā laikā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #9 : 2015. gada 23. marts, 10:14:38 »
Otrais, otrais variants. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2015. gada 23. marts, 10:47:57 »
DT mājas lapā sen  nebijis gadījums - atsauksmes pēc pirmajām izrādēm sarakstītas "pa tiešo" mājas lapā, tikai dažas no twitera iekopētas! Cilvēkiem tā paticis, ka nepaslinkojuši ierakstīties !

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #11 : 2015. gada 23. marts, 11:49:19 »
Man parasti ir tā: ja man izrāde ļoti patīk, tas es sīkumiem nepiesienos. Un Bindemanim vrb dikcija nav tik perfekta un runas māksla, kā jau ne-aktierim, bet tēlojuma ziņā viņš bija dabisks un ļāva noticēt savam varonim.
Skrastiņš jau nu tuvu ģeniālam, kas ir, tas ir, - tomēr kkādas jaunas nianses parādās viņā -iepriekš neredzētas. Ļoti patika kā viņš savā asociālajā varonī akcentēja to cilvēcības stīgu, pārējais vnk jāredz un jābauda.
>Mango, atklāti sakot, nezinu vai Tu piekritīsi vai nē, bet faktiski viens no lielākajiem izrādes fenomeniem bija tas plānprātīgākais tieviņais puisītis ar kronīti galvā -PERFEKTI ar visu organiku atainojot tādas stadijas plānprātīgo kustības,mīmiku un galvenais -iekšējo pasauli. CEPURI NOST ! (pat nezinu, kas tas bija par jauno aktieri, dmž)
Ķuzulei -virsmāsai- precīzākais apzīmējums izrādē -Hitlera māsa un to viņa arī, manuprāt, nospēlēja perfekti. Visi labi bija, arī Ķesteris beidzot neštampoja, Bartkevičs reti labs, Dzelzītis vnk malacis-ļoti grūta loma-pilnīgs pretstats  bravurīgā ielu džeka lomai Izraidītajos. Secinājums: talantīgs režisors spēj panāk bezgalīgi daudz no aktieriem un atklāt viņus pilnīgi jaunos ampluā.
Par daudz nevajag stāstīt-pašiem jāredz. Arī šajā izrādē publika cēlās kājās un manuprāt, pelnīti. Labākais, kas redzēts pa vairākiiem gadiem pēc Hananas, manā izpratnē.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 23. marts, 12:08:16 »
Toms Treinis, jaunais aktieris. Starpbrīdī speciāli paskatījos.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #13 : 2015. gada 23. marts, 12:17:38 »
Patika arī Bartkevičs, pavisam cita loma, tas viņa mūžīgais valdnieks Edips jau ir piegriezies.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2015. gada 23. marts, 12:55:04 »
Ja nejaucu, tad jauno aktieru iestudētajā Veidenbauma dzejas kompozīcijā Toms bija no tiem, kas palika prātā uz krietnu laiku :)