Autors Tēma: Ekskursante  (Lasīts 3707 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Ekskursante
« : 2015. gada 23. marts, 11:25:01 »
Vēl esmu filmas iespaidā.
Parasti jau mums ir tāda rezervēta attieksme pret pašu vai gandrīz pašu ražojumiem, un baigi priecājos, ka nepalaidu garām. Bet bija jau lasīts, ka laba.

Kas man patika -lakonisms. Tas, kā daudzās epizodes meistarīgi saliktas kopā, nekādas pļāpības. Kā ar vienu teikumu raksturo visu notikumu. Tai pašā laikā ļoti skaista vizuāli, bet atkal bez stiepšanas garumā.

Saskaitīju -man iznāca kādas 10 -12 epizodes -katrs par sevi stāsts ar sākumu un beigām. Lieliski, ka krievus spēlē krievu aktieri, lietuvieši jau tikai pati Marija un vēl daži

Šaušalīgais "tautas ienaidnieku bērnu" bērnunams -emocionāli vissmagākā aina. Mazais vācietis, kas negrib bēgt, bet kļūt tāds, kā visi un soļot ar kaklautu ierindā...

Tādēļ man ir stipri bail par Melānijas Vanagas ekranizējumu

Atslēdzies Mango

Re: Ekskursante
« Atbilde #1 : 2015. gada 23. marts, 11:33:38 »
Nezinu, vai skatīšos, bet radies iespaids, ka kkas līdzīgs Idai, protams nav melnbalta.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #2 : 2015. gada 23. marts, 11:51:11 »
Jā, katra Marijas "pieturvieta" kā maza novele.
Arī ļoti patika, ka nav garās bezjēgas sarunas, kā parsvarā latviešu filmās.

Atslēdzies danu

« Atbilde #3 : 2015. gada 23. marts, 11:52:39 »
Arī esmu filmas aizkustināta...
Lakoniska, vizuāli baudāma. Man smagākais un sāpīgais likās fragments,kur Marija ir atgriezusies mājās, Lietuvā- ziedošie ceriņi, "savējie",kas cienā ar pankūkām, un tad atklāsme,ka nekādu "savējo"nav ... un fināla skats, kur meitēns sēdēja uz sētas un paļāvās liktenim... :cry:

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #4 : 2015. gada 23. marts, 11:58:06 »
vakardien,jūsu visu iespaidā ,atradu.noliku maliņā zināšanai, sagaidīšu īsto brīdi un skatīšos...
palasīju recenzijas un sapratu,ka tas ir par manu senču piedzīvoto laika posmu...un vēl sapratu,ka vairs neviena naf,no tiem,kas bija izsūtīti...visi ir prom...
visdaramatiskakais bija tantes liktenis...viņas vīrs bija igaunis(dzīvoja Valkas pierobežā),viņš tika iesaukts armija jau kara sakumā tā viņi vairs nekad nesatikās,tanti ar 2iem maziem bērniem izveda 42.gadā,viens no bērniem mira lopu vagonā, to nacās atstāt ceļa malā ,kadā pieturā(jūs taču nedomajat, ka varēja apglabāt vai vel kko), otru meitenīti nosita milzīgs koks kuru tante pati zāģēja taigā, bet bērnam bija apnicis vienam sēdēt barakā un tas bija nolēmis iet pie mammas uz mežu...
es vispar nevaru iedomaties to visu, ko viņai nacās piedzīvot un izdzīvot...
viņa atgriezās LV pēc padsmit gadiem, kur bija zaudēts viss..gan māja, gan saimnieciba, gan ģimene...
nodzīvoja garu mūžu...smaidiga, jauka ,laipna... neviena ļauna varda neteiktadama ne par vienu.... TAS bija spēks...
viņa nezinaja vārdu depresija...toreiz ,tas nebija populāri...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #5 : 2015. gada 23. marts, 12:09:33 »
Vakar, protams, palaidu garaam, bet taa kaa pamaniiju, ka reno sho filmu piemineeja chataa, speciaali gaaju un atradu, ka riit, 24.03. plkst.00:20 buus filmas atkaartojums LTV1.

Dzirdeets daudz laba.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 23. marts, 12:16:13 »
es laikam gribēšu skatītie vēlreiz -vakar neredzēju pašu sākumu, laikam kādas 5 min. bet vienalga būtiskas.

Atcerieties to žestu, kas iet cauri visai filmai-rokās saberzēt un smaržot graudus?
Jā, beigas -it kā bezcerīgi, bet ar milzīgu spēku. Kā tie paslēptie graudi bira  -kā no debesīm

Mana kaimiņu tante pati savām acīm redzēja to baiso epizodi, kad sieviete sildīja pienu bundžā saviem zīdaiņiem -dvīņiem, un zaldāts izspēra.Tas gan bija uz sliedēm, pa ceļam, bērni drīz pēc tam nomira un viņus izmeta. Viņa diezgan daudz ko stāstīja, kad atgriezās,
bet arī tā, bez naida . Izņemot par pienu.

Kad man meita bija zīdainis, mani vajāja tas stāsts un vispār doma -ko es ķertu un grābtu, ja mani tā izvestu  stundas laikā

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 23. marts, 14:06:39 »
Mellen, es domaaju par to tavu tanti.. Tu jau neredzeeji vinju tajaa laikaa, kad taas shausmas ar vinju notika. Ja palika dziiva peec visa taa, tad bija vien jaadziivo, kaa robotam jaastraadaa. Un tad varbuut kaa otra elpa - taads viedums, miers vinjaa ienaaca, jo ellee jau vinja pabijusi, kas tad veel trakaaks var notikt. Taapeec varbuut taada jauka un smaidiiga muuzha otraa pusee. Bet tas, kas vinjai bijis jaaizciesh - praatam neaptverami.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2015. gada 24. marts, 02:36:07 »
tikko noskatījos...jāsaka gan ,ļõti sliktā kvalitatē..... varbūt kādreiz vēl būs oma uz sajūtu dīrāšanu, tad sameklēšu labāku ierakstu.
Filma patiesi laba..no tām,ko skatos vienatnē, citi blakus traucē...
neko nevaru komentēt...viss ko uzrakstu skan banali un stulbi...nākas nodzēst...

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2015. gada 24. marts, 18:53:39 »
Atgaadinu, ka shonakt filmas atkaartojums - 00:20. Nakts uz 25.martu...

Atslēdzies faraons

« Atbilde #10 : 2015. gada 24. marts, 20:23:10 »
kinoteātrī, uz lielā ekrāna tas viss bija vēl iespaidīgāk. ar tādām filmām bērniem vēsturi jāmāca.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2015. gada 24. marts, 21:10:40 »
Ehh, nupat izpeetiiju, ka filmu nemaz nevareeshu noskatiities, jo to raada tikai Latvijas teritorijaa :(

mellen, kur Tu dabuuji to filmu?

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #12 : 2015. gada 24. marts, 21:40:53 »
Ja nesmādē, internetā ir krievu ieskaņojumā. Lūk, te:

http://filmix.net/dramy/96010-ekskursantka-2013.html
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2015. gada 24. marts, 22:06:33 »
Paldies, Dzhesika!

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2015. gada 24. marts, 22:38:16 »
Ehh, nupat izpeetiiju, ka filmu nemaz nevareeshu noskatiities, jo to raada tikai Latvijas teritorijaa :(

mellen, kur Tu dabuuji to filmu?
??? tak iegooglē LV proxy...