Autors Tēma: prieks!  (Lasīts 6028 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Re: prieks!
« Atbilde #15 : 2015. gada 24. marts, 18:19:34 »
Par prieku - nav iebildumu. Neesmu redzeejusi neadekvaatu prieku, visas prieka izpausmes liekas normaalas. Bet tie psihuchije gan riebjas. Vispirms noskaidro, kas un kaa un ko vareetu dariit attieciigajaa situaacijaa pirms histeerikjo, psiho vai dusmaas reec uz kaadu.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #16 : 2015. gada 24. marts, 18:26:55 »
Man liekas muļķīgi tā pārspīlēti priecāties vai dusmoties, esmu vienāda gan priekos, gan dusmās, gan bēdās, nemaz nemācētu trakot vai spiegt.
[/quote]
Redzi - kas vienam mulkjiigi, tas otram normaali. Taapeec jau veesturiski taa iegaajies, ka eksistee tautas ar visai kardinaali atskjiriigu mentalitaati un liidz ar to emociju izpausmeem.
Ja cilveeks ir izteikts ziemelju mentalitaates paarstaavis, ietureets emocijaas, nosleegts, vinjam buutu teju neiespeejami kaadaa no dienvidzemeem iedziivoties, kur emocijas un kaisliibas kuusaat kuusaa. Un tas ir tikai normaali. Sliktaak ir tad, ja cilveekam gribas emocijas palaist aaraa, bet etikjete un apkaart pienjemtaas pieklaajiibas normas pieprasa preteejo. Vot tad var neirozes u.t.t. saakties

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #17 : 2015. gada 24. marts, 18:41:47 »
Par prieku - nav iebildumu. Neesmu redzeejusi neadekvaatu prieku, visas prieka izpausmes liekas normaalas. Bet tie psihuchije gan riebjas. Vispirms noskaidro, kas un kaa un ko vareetu dariit attieciigajaa situaacijaa pirms histeerikjo, psiho vai dusmaas reec uz kaadu.
Par dusmu izpausmeem ar domas dalaas. Itaalji aatri uzshuumeejas, izmet puuku un tik pat aatri noplok un dziivo draudziigi taalaak. Te nav pienjemts dusmas sevi kraat un ilgi lolot. Veerotaajam no malas (ne itaalim) tieshaam taa njemshanaas vareetu skjist histeeriska, bet patiesiibaa taa ir noteikta lietu kaartiiba, kas paliidz no negatiiva uzreiz atbriivojas un neneesaa kaa kupri uz muguras, kameer paarspraagst

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #18 : 2015. gada 24. marts, 18:48:11 »
aga..un nejau tikai tautiibai vai gjeografijai noziime, katram savs temperaments pilniigi neatkariigi no ta, kur dziivo. ir baigi labi, ja var dziivot saskanjā ar to(savu buutibu un temperamentu).
es jau diskusiju uzsāku ar domu, ka es juutos labi, kāda esmu, bet apkarteejie ne vienmer to saprot ,jo vinji pārprot manu domiigumu jeb nesmiešanos par- kā mēs svētdien piedzērāmies  :rat:
un ja ir apnicis skiadrot, ka nē ar mani viss oky...es neesmu dusmiiga, es tiikai domāju savas domas.. tad 2-5 x es vairs neeju ....
bet paradokss..man patiik cilvēki kuri laiž pa gaisu emocijas...man tikai negribas, ka no manis gaida to pašu :(
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #19 : 2015. gada 24. marts, 19:14:16 »
Taisniiba. Taa ir tikai mana doma, bet - ir cilveeki, kas izteikti kaadas mentalitaates paarstaavji un ir tie, kas pa vidam. Tiem otrajiem vieglaak jebkuraa sveshaa videe iedziivoties.
Es te esmu savulaik ar dazhaam latvieteem, kuras dziivo Itaalijaa salekusies. Daamas atradushas darbu Itaalijaa, bet vismaz shobriid IT nav taa labaakaa vieta, lai darbu mekleetu, un tad nu chiikst - mums latvieshiem jau to itaalju mentalitaati nesaprast, vinji jau visi traki, stulbi, maniaki u.t.t..... Man spalva gaisaa - tad  kaada velna peec tu seedi te - taj stulbajaa Itaalijaa starp neadekvaatajiem itaaljiem un vechiem pakaljas mazgaa (tas ir darbs, ko shobriid veel var atrast aarvalstu sievietes - vecu ljauzhu apruupeetaajas), ja tev tie itaalji taa riebj. Ir Anglija, Zviedrija, Vaacija...., kur meerenaaks temperaments...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #20 : 2015. gada 24. marts, 19:19:56 »
Man laikam periodiski. Man nav tāda konstanta bāzes garastāvokļa, no kā izejot var sākt priecāties vai bēdāties. Reizēm ir prieks, reizēm neprieks. Pārsvarā prieks ir  tad, ja iecerētās lietas izdodas. Laika griezumā vairāk tomēr esmu nopietnais.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #21 : 2015. gada 24. marts, 19:21:29 »
Par dusmu izpausmeem ar domas dalaas. Itaalji aatri uzshuumeejas, izmet puuku un tik pat aatri noplok un dziivo draudziigi taalaak. Te nav pienjemts dusmas sevi kraat un ilgi lolot. Veerotaajam no malas (ne itaalim) tieshaam taa njemshanaas vareetu skjist histeeriska, bet patiesiibaa taa ir noteikta lietu kaartiiba, kas paliidz no negatiiva uzreiz atbriivojas un neneesaa kaa kupri uz muguras, kameer paarspraagst

Jaa, no taadiem cilveekiem turos pa gabalu. Ir jau taadi gan pie latvieshiem, gan krieviem uc, un man vienalga, ka peec tam uzvedas it kaa viss kaartiibaa un nekas taads nebuutu noticis, vai labaakajaa gadiijumaa atvainojas. Bet reizees, kad uz mani kaads bljauj par neko vai siikumiem, es ieksheeji esmu beigta. Kaapeec man taadas pretiigas sajuutas vajadziigas, labaak taadiem cilveekiem apiet ar liikumu. Taapat arii kaut kaadaas sarezhgjiitaas situaacijaas, ir cilveeki, kas uzreiz psiho, taisa histeeriju utt nevis meegjina kaut kaa risinaat probleemu, ar taadiem izluukos neietu.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #22 : 2015. gada 24. marts, 19:24:32 »
O jaa, straadaat pie itaaljiem buutu vaaks. Nu ziemeljitaalji veel nekas.. Tak vinji pashi par sevi shausminaas.. kur nu veel mees..

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #23 : 2015. gada 24. marts, 19:45:53 »
Ha ha ha... pashi par sevi shausminaas... taa ir anekdote...  Vinji varbuut arii shausminaas, bet vienalga uzskata, ka itaalji ir vis labaakie. Taapat kaa itaalju virtuve ir vislabaakaa pasaulee (nepiekriitu). Runaajot par visu, kas skar vasti - Itaaliju, itaalji ir ljoooti konservatiivi.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #24 : 2015. gada 24. marts, 19:53:14 »
Es vairāk ļauju emocijām vaļu tuvāku cilvēku lokā. Pret citiem vienkārši cenšos būt laipna un korekta. Reizēm prieks rodas dabiski gan par lielām, gan mazām lietām, reizēm ar gribas piepūli atgādinu sev, ka ir, par ko priecāties.

Starp citu, te būs viens citāts par tēmu no Akuņina "Внеклассное чтение" [romānu var izlasīt internetā]:

— Неразрешимых дел не бывает, — успокоил Николас нового клиента и улыбнулся обширной европейской улыбкой, от которой так и не отучился за годы, прожитые в неулыбчивой России, хотя отлично знал, что у аборигенов эта демонстрация достоинств «колгейта» вызывает недоверие и настороженность. Нередко бывало так: подойдет он к человеку на улице спросить дорогу, приветливо улыбнется, а на него сразу рукой машут — отстаньте, мол, надоели, зомби проклятые, со своей Церковью Объединения.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #25 : 2015. gada 24. marts, 20:01:04 »
Uuuu - Dzhesika - man par shito pat Akunjina romaanus lasiit nevajag. Pietiek atcereeties manu un viira kopiigo braucienu uz Latviju. Viirs Riigaa Balzaambaaraa savaa manieree baarmenim pateica paldies par labi pagatavotu kafiju - reakcija - lielas acis un izbiilis.  Jautaajums bija (un ne tikai no shii gadiijuma) - kaapeec cilveeki tik aizdomiigi reagjee uz labiem vaardiem

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #26 : 2015. gada 24. marts, 20:01:28 »
Tam gan varu piekrist:
Bet tie psihuchije gan riebjas. Vispirms noskaidro, kas un kaa un ko vareetu dariit attieciigajaa situaacijaa pirms histeerikjo, psiho vai dusmaas reec uz kaadu.
Man arī nepatīk cilvēki, kas, kā mana mamma teica, izlaiž savus nervus. Bet spontanitāte man patīk.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #27 : 2015. gada 24. marts, 20:05:10 »
kaapeec cilveeki tik aizdomiigi reagjee uz labiem vaardiem
Ne jau vienmēr. Vienkārši nepaveicās ar aizdomīgu eksemplāru. Es arī cenšos uzslavēt cilvēkus par labi paveiktu darbu, un parasti uz to reaģējuši adekvāti.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #28 : 2015. gada 24. marts, 20:07:38 »
Tagad nerunaashu par visiem itaaljiem, vien par tiem, kas manaa tuvumaa redzami. Taa psihoshana un izlaadeshanaas parasti notiek tad, kad gadiijies kas nenoziimiigs, pie tam saku uzreiz - cilveeks no malas par to var apvainoties, saveejie - nekad. Mentalitaates iipatniibas.
Ja gadaas kas nopietns - momentaala mobilizaacija, piesaistot visus papildspeekus - radus, draugus un taa...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #29 : 2015. gada 24. marts, 20:24:51 »
aga..un nejau tikai tautiibai vai gjeografijai noziime, katram savs temperaments pilniigi neatkariigi no ta, kur dziivo. ir baigi labi, ja var dziivot saskanjā ar to(savu buutibu un temperamentu).
es jau diskusiju uzsāku ar domu, ka es juutos labi, kāda esmu, bet apkarteejie ne vienmer to saprot ,jo vinji pārprot manu domiigumu jeb nesmiešanos par- kā mēs svētdien piedzērāmies  :rat:
un ja ir apnicis skiadrot, ka nē ar mani viss oky...es neesmu dusmiiga, es tiikai domāju savas domas.. tad 2-5 x es vairs neeju ....
bet paradokss..man patiik cilvēki kuri laiž pa gaisu emocijas...man tikai negribas, ka no manis gaida to pašu :(

mellene, man tāpat patīk sevī iekšā dzīvot, savas domas domāt, bet reizēm mēģinu reaģēt, kā no manis gaida.  Nesaprot un pārprot, jā, pastāvīgi. Tad es saņemos un uztaisu manuprāt reizēm stulbu ieinteresētu un jautru seju un visi apmierināti :D Man darbā ir viens nemitīgs anekdošu stāstītājs, kas uzskata, ka man nav humora izjūtas, jo vairs pat nemēģinu tā īpaši smieties par viņa jokiem, reizēm jau jāpasmejas.
Tāpat viesībās esmu laimīga pavērot, pasēdēt savā nodabā, bet tad uzreiz kāds  mierinātājs klāt, ko tik skimja un vientuļa:D