Autors Tēma: Uzmanību  (Lasīts 6270 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies imho

Re: Uzmanību
« Atbilde #15 : 2015. gada 24. marts, 22:18:26 »
Kas notiks, ja saaks degunu urbinaat vai nokosties biezpienmaiziiti?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #16 : 2015. gada 24. marts, 23:37:26 »
Latvijaa arii ar vasaru buushot augstaaki sodi

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2015. gada 25. marts, 01:18:10 »
Latvijaa arii ar vasaru buushot augstaaki sodi
jap, bet par jau līdz šim paredzētiem pārkāpumiem. T.i. izmaiņas tikai APK... (varbūt arī KL), nevis CSN.

Kāpēc ņirgājamies? No to noteikumu interpretācijas tik tiešām nav skaidrs, kā viņi domā to smāķēšanos pierādīt. Un kāpēc tad nesoda arī par ēšanu pie stūres, piemēram? Turklāt, ja paiku bāž nmutē vai vadītāju smāķe blakussēdētājs, tad tas ir vai nav atļauts? a ja nevis smāķē, bet kko no nerātnību sadaļas?

Atslēdzies imho

« Atbilde #18 : 2015. gada 25. marts, 01:58:50 »
par neraatniibaam nekas nebija mineets, laikam veel driikstees pagaidaam

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #19 : 2015. gada 25. marts, 08:01:57 »
Daļēji topikā iekļaujas, bet vakar gandrīz līdz kašķim aizgāja - vai LV noteikumi ATĻAUJ nepiesprādzēties takšos? Protams apgalvojuma autors pat netaisījās meklēt un man to pierādīt :D Bet man kaut kā liekas, ka arī taksometrs ir auto un, ja auto ir aprīkots ar drošības jostām, tās IR jālieto.

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2015. gada 25. marts, 09:27:38 »
Daļēji topikā iekļaujas, bet vakar gandrīz līdz kašķim aizgāja - vai LV noteikumi ATĻAUJ nepiesprādzēties takšos? Protams apgalvojuma autors pat netaisījās meklēt un man to pierādīt :D Bet man kaut kā liekas, ka arī taksometrs ir auto un, ja auto ir aprīkots ar drošības jostām, tās IR jālieto.
CSN 32. un 38.5 ja ir jostas, jābūt piesprādzētiem.

90tajos taksisti (nevis pasažieri) drīkstēja nesprādzēties, jo šos tajās jostās mēdza arī nožņaugt. Tagad laikam nav aktuāli

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2015. gada 25. marts, 09:30:00 »
par neraatniibaam nekas nebija mineets, laikam veel driikstees pagaidaam
super! smāķēties nē, bet minetu vai kuni... vadītājam/ai lūgtum :D

Un zinu, kā viens gājējs varētu noterorizēt visu rīta sastrēgumu. Vnk stāvēt uz tās pārejas ar čomu mentu tūlīt aiz ....

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #22 : 2015. gada 25. marts, 18:03:26 »
Tas alko aizliegums pasažierim varētu būt, lai avārijas gadījumā nevarētu kalkulēt, kuram izdevīgāk uzņemties vainu. Visiem jābūt skaidrā, un punkts!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #23 : 2015. gada 25. marts, 18:06:28 »
tad man nesaprast, kā iedzēris pilsonis pārvietosies no punkta A uz punktu B.. uz takšiem arī attiecas?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 25. marts, 19:32:29 »
Citāts
2. Lietot alkoholiskos dzērienu, kuriem alkohola % ir virs 1.0 mašīnā nedrīkst pat pasažieri sods būs 100€
Es saprotu, ka nedrīkst LIETOT, nevis nedrīkst atrasties alkohola reibumā. Lietošanas pazīmes - atvērts tilpums, acīmredzama malkošana.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #25 : 2015. gada 25. marts, 22:02:32 »
Citāts
2. Lietot alkoholiskos dzērienu, kuriem alkohola % ir virs 1.0 mašīnā nedrīkst pat pasažieri sods būs 100€
Es saprotu, ka nedrīkst LIETOT, nevis nedrīkst atrasties alkohola reibumā. Lietošanas pazīmes - atvērts tilpums, acīmredzama malkošana.

Un tomēr, kāpēc pasažieris nedrīkstētu malkot? Lai nekārdinātu ar gribasspēku neapveltītu šoferi?
Ja autovadītājs izraisa avāriju, tad ne dzērušam, ne nedzērušam pasažierim vainu piešūt nevar ... Ja nav kāds ārkārtējs ČP.

Kam tas sods būs - pasažierim vai vadītājam? Vai CP var sodīt pasažieri (kas attiecīgi tajā brīdī nav ne gājējs, ne velobraucējs)?  Vadītāju? Bet ir ašie, kas pielillājās mierīgi un klusi, ka neviens gailsi pakaļ nedzied ... Rīgā iekāpj skaidrs kā bāreņa asara, bet Ventspilī izkāpj piezīdies ...

Jā, kaut kā šis tā jokaini ...

Nākamais būs, ka nevarēs alko pudeles atrasties automašīnā ... 

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #26 : 2015. gada 26. marts, 07:14:18 »
Laikam tāpēc, ka dzerošais pasažieris "piesātina" gaisu ar alkoholu un vadītājs saelpojas. A kad trubiņā jāpūš, tad rāda, ka dzēris pats.
Nezinu, vai tas joks, vai īstenība, bet esmu dzirdējusi, ka apstādināts vadītājs, kurš tiko skalojis stiklu ar spirtainu, laikam ziemas, mazg līdzekli. Iepūšot trubā kautkas uzrādījies,tad bijis jāpaelpo svaigs gaiss in 2.x jau viss bijis kārtībā.
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Camma

« Atbilde #27 : 2015. gada 26. marts, 10:08:47 »
Kanādā noteikums par to, ka līdzbraucēji nedrīkst lietot alko, jau no 1995. gada vismaz....
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #28 : 2015. gada 26. marts, 10:36:18 »
Pareizi dara, uzskatu, ka sodi jāpalielina, kā arī sen jau laiks būtu alkoholam cenas dubultot. esmu par lieliem sodiem, jā.
Nāra, gribi dubultot "točku" peļņu? Tauta nevis mazāk dzers, bet laks nezināmas izcelsmes un satura grādīgos. Un mirs.

Atslēdzies alex

« Atbilde #29 : 2015. gada 26. marts, 10:52:09 »

Nebija grūti :)

(prot. nr. 57, 3.§) Rīgā 1995. gada 17. oktobrī
Ceļu satiksmes noteikumi
Izdoti saskaņā ar Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdotajiem Ministru kabineta 1994.gada 30.augusta noteikumiem nr.169

"26. Vadītājam ir šādi pienākumi:

26.1. pirms izbraukšanas pārbaudīt, vai transportlīdzeklis ir tehniskā kārtībā un vai tas ir aprīkots saskaņā ar šo noteikumu 179.punktā minētajām prasībām;

26.2. ceļā sekot transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim;

26.3. braucot ar mehānisko transportlīdzekli, kura konstrukcijā paredzētas drošības jostas, būt piesprādzētam un nevest pasažierus, kuri nav piesprādzējušies (tas attiecas uz visiem pasažieriem, kuru sēdvietas aprīkotas ar drošības jostām).

Piezīme.

Nepiesprādzēties atļauts braukšanas mācību instruktoram, ja transport līdzekli vada persona, kurai māca vadīt transportlīdzekli, bet apdzīvotās vietās - arī sakaru dienesta transportlīdzekļu vadītājiem, kas pārvadā pastu, invalīdiem, kuri vada transportlīdzekļus ar rokas vadību, kā arī inkasācijas transportlīdzekļu un taksometru vadītājiem un pasažieriem;

26.4. braucot ar motociklu vai mopēdu, pirms braukšanas uzsākšanas uzlikt galvā un aizsprādzēt aizsargķiveri, kā arī nevest pasažierus, kuriem galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres."