Autors Tēma: Uzmanību  (Lasīts 6268 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Uzmanību
« Atbilde #30 : 2015. gada 26. marts, 11:02:45 »
pff

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #31 : 2015. gada 26. marts, 11:07:04 »
Nezinu, vai tas joks, vai īstenība, bet esmu dzirdējusi, ka apstādināts vadītājs, kurš tiko skalojis stiklu ar spirtainu, laikam ziemas, mazg līdzekli. Iepūšot trubā kautkas uzrādījies,tad bijis jāpaelpo svaigs gaiss in 2.x jau viss bijis kārtībā.

Tā ir taisnība. Mans dzīvesdraugs šitā tika apturēts un, iepūšot trubā, uzrādījās kaut kādas promiles simtdaļas vai desmitdaļas - precīzi nepateikšu, jo klāt nebiju. Bet pie stūres viņš nedzer principā un arī ne pie stūres ārkārtīgi reti. CPists bija ļoti pretīmnākošs un teica, ka tas var būt no logu šķidruma. Kas ir ļoti ticami, jo kungs to šķidrumu uz loga šļakstīja gandrīz nepārtraukti.

Atslēdzies alex

« Atbilde #32 : 2015. gada 26. marts, 11:07:31 »

Atslēdzies alex

« Atbilde #33 : 2015. gada 26. marts, 11:09:10 »
Nezinu, vai tas joks, vai īstenība, bet esmu dzirdējusi, ka apstādināts vadītājs, kurš tiko skalojis stiklu ar spirtainu, laikam ziemas, mazg līdzekli. Iepūšot trubā kautkas uzrādījies,tad bijis jāpaelpo svaigs gaiss in 2.x jau viss bijis kārtībā.

Tā ir taisnība. Mans dzīvesdraugs šitā tika apturēts un, iepūšot trubā, uzrādījās kaut kādas promiles simtdaļas vai desmitdaļas - precīzi nepateikšu, jo klāt nebiju. Bet pie stūres viņš nedzer principā un arī ne pie stūres ārkārtīgi reti. CPists bija ļoti pretīmnākošs un teica, ka tas var būt no logu šķidruma. Kas ir ļoti ticami, jo kungs to šķidrumu uz loga šļakstīja gandrīz nepārtraukti.

Jap! Tā notiek. Ja nelecas un nesāk CPistus lamāt, tad vienmēr viss ir atrisinājies normāli, ātri un pieklājīgi.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #34 : 2015. gada 27. marts, 09:32:10 »
Daļēji topikā iekļaujas, bet vakar gandrīz līdz kašķim aizgāja - vai LV noteikumi ATĻAUJ nepiesprādzēties takšos? Protams apgalvojuma autors pat netaisījās meklēt un man to pierādīt :D Bet man kaut kā liekas, ka arī taksometrs ir auto un, ja auto ir aprīkots ar drošības jostām, tās IR jālieto.

Nebija grūti :)

(prot. nr. 57, 3.§) Rīgā 1995. gada 17. oktobrī
Ceļu satiksmes noteikumi
Izdoti saskaņā ar Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdotajiem Ministru kabineta 1994.gada 30.augusta noteikumiem nr.169

"26. Vadītājam ir šādi pienākumi:

26.1. pirms izbraukšanas pārbaudīt, vai transportlīdzeklis ir tehniskā kārtībā un vai tas ir aprīkots saskaņā ar šo noteikumu 179.punktā minētajām prasībām;

26.2. ceļā sekot transportlīdzekļa tehniskajam stāvoklim;

26.3. braucot ar mehānisko transportlīdzekli, kura konstrukcijā paredzētas drošības jostas, būt piesprādzētam un nevest pasažierus, kuri nav piesprādzējušies (tas attiecas uz visiem pasažieriem, kuru sēdvietas aprīkotas ar drošības jostām).

Piezīme.

Nepiesprādzēties atļauts braukšanas mācību instruktoram, ja transport līdzekli vada persona, kurai māca vadīt transportlīdzekli, bet apdzīvotās vietās - arī sakaru dienesta transportlīdzekļu vadītājiem, kas pārvadā pastu, invalīdiem, kuri vada transportlīdzekļus ar rokas vadību, kā arī inkasācijas transportlīdzekļu un taksometru vadītājiem un pasažieriem;

26.4. braucot ar motociklu vai mopēdu, pirms braukšanas uzsākšanas uzlikt galvā un aizsprādzēt aizsargķiveri, kā arī nevest pasažierus, kuriem galvā nav aizsprādzētas aizsargķiveres."

Šitā ir vecā redakcija manuprāt. Takšos ir jāsprādzējas.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #35 : 2015. gada 27. marts, 16:08:34 »
Jā, šķiet, ka vecā redakcija. Tagadējos CSN neatradu vairs nekādu piezīmi ar  izņēmumiem.

Atslēdzies tex

« Atbilde #36 : 2015. gada 27. marts, 21:10:51 »
http://m.likumi.lv/doc.php?id=90585 ir aktuālie. 32. un 38.5. panti par jostām. izņēmumu vairs nav.
Tie vecie sen zaudējuši spēku.

Atslēdzies alex

« Atbilde #37 : 2015. gada 01. aprīlis, 11:57:53 »
Nu re! Pa visiem noskaidrojām patiesību par taksometriem! :D