Autors Tēma: Zemes stunda  (Lasīts 2396 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Zemes stunda
« : 2015. gada 25. marts, 08:10:47 »
Jau devīto reizi marta mēneša pēdējā sestdienā cauri laika joslām visā pasaulē svinēs Zemes stundu.
2015. gada 28. martā laikā no 20:30-21:30 ikviens iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība, valdība ir aicināts simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Zemes stunda
« Atbilde #1 : 2015. gada 25. marts, 08:12:29 »
Vienmēr ķiķinu, ka mūsu biroji arī baigi piedalās zemes stundā... Pat mūsu darboholiķu kantorī tiiik reti kāds būs atrodams sestdienas vakarā..

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #2 : 2015. gada 25. marts, 08:39:33 »
vispār esam ģimenē ievērojuši Zemesstundu , tikai pēdējos 2 gados , nē , tā vnk iemesla dēļ , ka  neatrados LV ! Bet šogad domāju turpināt ! :hi:

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 25. marts, 08:40:09 »
visjautrākā zemes stunda bija jūrmalā pirms pāris gadiem, kad izslēdza ielu apgaismojumu

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 26. marts, 12:52:17 »
Tas priecē :) varēs elektrības vietā zāli svilināt :)

Atslēdzies Trix

Atb: Zemes stunda
« Atbilde #5 : 2022. gada 26. marts, 10:12:11 »
Starp citām ziņām trāpījās arī kādas [citiem] pazīstamas dāmas intervija par Zemes stundu. Kaut kur feisbukā, nemeklēšu, kas viņa bija.

"Viņi šajā “Zemes stundā” pie uzlādētiem, no elektrības atslēgtiem datoriem kopīgi skatīsies dabaszinātnieka Deivida Atenboro veidoto filmu"

Aha, vispirms elektrību iekrās, lai tajā "svētajā stundā" notērētu pie elektroierīces. Pilnīgs absurds. Būtu ar tiem bērniem ārā izgājusi, kur elektrības nav, nevis vienkārši pārbīdījusi patēriņu par stundu. Pseidozaļie.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2022. gada 26. marts, 10:39:27 »
Atceros, ka pirmējā sajūsmā Jūrmalā Zemes stundas laikā izslēdza ielu apgaismojumu :fubar:

Iedomājies, tu ej pa savu nomaļo ieliņu vakarā un pēkšņi baudi zaļumu

Viss zaļums ir baigā liekulība, mēs ar vienu pudelīti skriesim uz taromātu, DA Āzijā iegāž tonnas jūrā

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #7 : 2022. gada 26. marts, 20:29:17 »
 Nezinu. Man pret šo iniciatīvu ir visai rezervēta attieksme. Ja pareizi saprotu, tad elekrību tik vienkārši nevar "ietaupīt". Saražotā ir jāiztērē. Un galarezultātā, lai nebūtu liekas problēmas ar 1 taupības stundu, nākas izmantot papildpasākumus enerğijas pārvadē, lai to kompensētu...
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 26. marts, 20:59:10 no ...(cita) »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2022. gada 26. marts, 20:31:57 »
Es arī atceros kaut ko par problēmām, kad liela daļa patērētāju vienlaicīgi pārtrauc patēriņu, un par pārslodzēm, kad visi reizē metas visu ieslēgt.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2022. gada 27. marts, 04:22:37 »
Ko tad nu tā atslēgs? Apgaismojumu? Tumsā pie iepriekš  uzlādēta laptopa pasēdēs?  :mrgr:  Diezin vai slēgs ārā ledusskapjus, boilerus, siltumsūkņus, apkures katlus, ūdenssūkņus....

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2022. gada 27. marts, 10:36:18 »
Teorētiski tak visu būtu jāatslēdz. Lai glābtu planētu.
Tāpēc saku, ka kārtējais pseidozaļais bulšits.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #11 : 2022. gada 28. marts, 11:10:31 »
Ja visi visu gadu izštepselētu neizmantotos USB un citus barokļus zaprosta savāktos zemesstundas ietaupījums , kuru pie tam nebūtu jāizkurina rezistoros