Tāds kopdzīves likums darbojas daudzās valstīs un viņu izmanto arī hetero pāri. Man ir paziņa Nīderlandē, kura šādā kopdzīve dzīvoja ar vīrieti, un, kad viņi pašķīrās, viņš vis nevarēja viņu tā vienkārši izmest no kopīgi īrētā dzīvokļa, kā viņam būtu gribējies

Un tagad abi ir precējušies un ar bērnu, tā ka viss uz labu.
Es tā padomāju: ir, teiksim tāds sociāls fenomens kā vientuļās mātes. Viņš pastāv gadsimtiem ilgi un nevienu īpaši neizbrīna. Tomēr sabiedrības attieksme nodrošina to, ka šāds ģimenes modelis netiek uzskatīts par īsti pievilcīgu. Tas, ka augšana bez tēva palielina dažādu problēmu iespējamību bērnam, ir pierādīts un nav noslēpums. Tomēr, ja šīs vientuļo māšu ģimenes nepārsniedz kādu kritisku procentu n, šāda parādība neietekmē sabiedrības kopējo dzīves modeli. Kā cilvēks tāda vientuļā māte ne ar ko nav sliktāka par precētu sievieti- vienkārši viņai tā dzīvē salicies. Taču kā mēs tagad varam novērot skandināvu valstīs, aizvien vairāk sieviešu apzināti izvēlas būt vientuļās mātes- pietiekami ienākumi, atbalsts no valsts, neatkarība, atkrīt nepieciešamība piestrādāt pie attiecībām utt. Norvēģijā jau 40 % bērnu piedzimst ārpus laulības. Un, kāda sakritība - arī pedofilijas un incesta gadījumu skaits ir gana augsts, ko arī oficiālās amatpersonas nekautrējas atzīt. Ģimenes jēdziens degradējas un izzūd, un tam ir sekas.
No šī nekādi nevar secināt, ka tagad vajadzētu vientuļās mātes nomētāt ar akmeņiem vai liegt viņām valsts atbalstu. Bet vienlaicīgi- nevajadzētu šādu modeli popularizēt kā normālu alternatīvu ģimenei.
Pašlaik homoseksuāli cilvēki cīnās par savam tiesībām, kas ir dabiski, normāli un pareizi. Bet, tāpat ka savā laikā ASV baltais rasisms izveidoja augsni melnajam rasismam, homoseksuāļu cīņa par tiesībām pārvēršas par homoseksuālisma reizēm diezgan agresīvu propagandu. Pie mums tas galīgi nav izteikti- tieši sabiedrības attieksmes dēļ. Pagaidām. Bet, ja viss ies tā, ka tas iet, es galīgi nebrīnīšos, ja pēc gadiem 50 vecāki " piļīs" savus bērnus par to, ka tie nesaprot, cik jauki ir būt gejam un nezin kāpēc grib sev uzkraut tradicionālo ģimeni ar visiem tās kreņķiem, rūpēm un problēmām.