Autors Tēma: kopdzīves likums  (Lasīts 29865 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: kopdzīves likums
« Atbilde #150 : 2015. gada 27. marts, 15:03:50 »
Bet, redz, plebeju bara fobijas svarīgākas kā kkāda tur Ilzīte...
Parasti es gan tā izteikties nemēdzu, bet pēc šitā gribas sacīt, ka jā - normāla hetero ģimenes modeļa kā vienīgā saglabāšana ir svarīgāka par kkādu tur seksuāli dezorientētu Ilzīti, kas sevu smadzeņu erroru iedomājusies par zilasinīgas aristokrātijas pazīmi esam.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #151 : 2015. gada 27. marts, 15:04:30 »
A vai tad tas nav taisniigi, ka Ilziite sanjem pusi, bet otru pusi Anninjas meita manto? Vai tad tie neatraidaamie var buut arii, piemeeram, Anninjas braalis, maasa? Tas attiecas arii uz hetero paariem. Kaa tur ir peec likuma?
Man viena draudzene diezgan ilgi dziivoja ar vienu vecaaku viirieti, beernu vinjam it kaa nebija, bet maasa gan. Vecim visaadi iipashumi - lauku maaja, zeme, Riigas dziivoklis. Vinjsh uzrakstiija testamentu un visu noveeleeja manai draudzenei, vinja aizbrauca uz aarzemeem straadaat, vinjsh nomira. Es tagad neesmu kontakteejusies ar vinju, bet tolaik vinja uzskatiija, ka viss pieder vinjai, un vinja tos iipashumus paardos. A kaa buutu, ja taa vecha maasa pieteiktos uz mantojumu?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #152 : 2015. gada 27. marts, 15:16:18 »
Lab, bet ko es te varu sprēgāt... vienīgais bērns mammai, tēta mantu ar māsu un mammu sadalījām bez kašķa, pašai arī, vismaz pagaidām, tikai viens sīcis.. Viss izskatās gana vienkārši  :evil:

Bet, kaa buutu, ja tavs teevs visu buutu noveeleejis kaadai savai "simpaatijai", par kuru juus neko ieprieksh nebuutu zinaajushas.. Ja buutu tas speekaa, ka nav nekaadu neatraidaamo mantinieku, un cilveeks ar savu mantu dara, kaa grib..

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #153 : 2015. gada 27. marts, 15:20:26 »
Labāk ir visu novēlēt kaķiem :D

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #154 : 2015. gada 27. marts, 15:24:58 »
Lab, bet ko es te varu sprēgāt... vienīgais bērns mammai, tēta mantu ar māsu un mammu sadalījām bez kašķa, pašai arī, vismaz pagaidām, tikai viens sīcis.. Viss izskatās gana vienkārši  :evil:

Bet, kaa buutu, ja tavs teevs visu buutu noveeleejis kaadai savai "simpaatijai", par kuru juus neko ieprieksh nebuutu zinaajushas.. Ja buutu tas speekaa, ka nav nekaadu neatraidaamo mantinieku, un cilveeks ar savu mantu dara, kaa grib..
Simpātija bija zināma ;)

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #155 : 2015. gada 27. marts, 15:25:05 »
Labāk ir visu novēlēt kaķiem :D
Neteikšu, ka labāk, bet man simpatizē to valstu likumi, kur tas ir iespējams.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #156 : 2015. gada 27. marts, 15:26:41 »

Simpātija bija zināma ;)
A shii neko nedabuuja, vai ne?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #157 : 2015. gada 27. marts, 15:29:22 »
Nebija jau daudz ko dabūt :)
Turklāt mutvārdos vērtīgākais jau bija māsai "novēlēts". Līdz ar to pie notāra tīri formalitātes bija pārējo sadalīt :) Bet pieņemu, ka ja būtu bijusi papam vēlme kaut ko viņai novēlēt, vismaz 2/3 no mantiniekiem neprotestētu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #158 : 2015. gada 27. marts, 16:04:09 »
Savu tēvu nebiju redzējusi nekad(tikai uz papīra), bet, kad viņš nomira, kļuvu par netraidāmo mantinieci un manas pusmāsas rokas vien noplātīja, tesataments neko nedeva, jo esmu neatraidāma. Tā ka velciet gan gumijas, puiši :D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #159 : 2015. gada 27. marts, 16:09:42 »
A vai tad tas nav taisniigi, ka Ilziite sanjem pusi, bet otru pusi Anninjas meita manto? Vai tad tie neatraidaamie var buut arii, piemeeram, Anninjas braalis, maasa? Tas attiecas arii uz hetero paariem. Kaa tur ir peec likuma?
Man viena draudzene diezgan ilgi dziivoja ar vienu vecaaku viirieti, beernu vinjam it kaa nebija, bet maasa gan. Vecim visaadi iipashumi - lauku maaja, zeme, Riigas dziivoklis. Vinjsh uzrakstiija testamentu un visu noveeleeja manai draudzenei, vinja aizbrauca uz aarzemeem straadaat, vinjsh nomira. Es tagad neesmu kontakteejusies ar vinju, bet tolaik vinja uzskatiija, ka viss pieder vinjai, un vinja tos iipashumus paardos. A kaa buutu, ja taa vecha maasa pieteiktos uz mantojumu?
Ja māsa pieteiktos(gan jau pieteic;as), tad Tava draudzene paliktu bez nekā.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #160 : 2015. gada 27. marts, 16:13:26 »
Vai tad? Nu vismaz puse paliktu, es domaaju, jo testamentu tak nedriikst nenjemt veeraa.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #161 : 2015. gada 27. marts, 16:50:39 »
Likumā ir noteikts, uz kādu daļu var pretendēt neatraidāmie mantinieki - šķiet, tā bija puse no kopējās mantojuma vērtības? Tātad puse paliek tam, kas norādīts testamentā, otru pusi var savākt neatraidāmie mantinieki.

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #162 : 2015. gada 27. marts, 17:01:37 »
Tātad puse paliek tam, kas norādīts testamentā, otru pusi var savākt neatraidāmie mantinieki.
Jums tas šķiet taisnīgi? Es joprojām par to, ka gribētu, lai cilvēkam ir pilna noteikšana par visu, kas ar viņu saistīts.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #163 : 2015. gada 27. marts, 17:34:16 »
Likumā ir noteikts, uz kādu daļu var pretendēt neatraidāmie mantinieki - šķiet, tā bija puse no kopējās mantojuma vērtības? Tātad puse paliek tam, kas norādīts testamentā, otru pusi var savākt neatraidāmie mantinieki.
Nē, ja apstrīd testamentu, tad dabū tikai neatraidāmie. Cita lieta, ka daudzi nezina, ka var apstrīdēt. Neatraidāmie vienmēr dabū, noformē, uz ko gribi.

Pluto

• Viesi
« Atbilde #164 : 2015. gada 27. marts, 17:35:39 »
Vai arī tagad varētu būt kādas modernas brilles, kas "redz" clv paša vietā - kā google glass un nolasa kāda krāsa ir luksoforā.

Beidzot kaut kas prātīgs arī - tātad ir nevis jāsludina ka homo ir pareizi, bet jāmeklē kā mūsdienu zinātne var homo pataisīt par normāliem hetero. Pareizāk sakot - izskaust tādu homo, pec būtības.