Autors Tēma: Teātra diena :)  (Lasīts 2915 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Teātra diena :)
« : 2015. gada 27. marts, 10:56:25 »
Sveiciens mūsu sadaļai mūsu "profesionālajos" svētkos - Teātra dienā!!

Vieni no gada mīļākajiem svētkiem:)  Jau izsenis.

Un, atskatoties manā vēsturē, tik daudz interesantu pasākumu bijis šai dienā:) nesenākie - Teātra žurkas, Dailes aktieru koncerti ( pasakainais Vien mirtes un rozes!!!), un galīgi senie, kur iekšā varēja tikt tikai pa megablatiem vai arī - vienkārši šturmējot pasākumu vienotās rindās ar pārējiem trakajiem faniem :)

Piemēram - basketbola mači starp teātriem, ar teatralizētiem priekšnesumiem starp spēlēm. Vai lielie teātrdienas pasākumi, norises vietas bija mainīgas, katru gadu citā teātrī, pasākums ilga visu dienu, katrs teātris bija sagatavojis apmēram pusstundu garu priekšnesumu ar visādām ēverģēlībām,,,  es tādā tiku vienreiz - lāčplēša ielā 25, trakie pulcējāmies tajā vārtrūmē pie aktieru ieejas, ļaudis ar ielūgumiem tika salaisti pa lielajām durvīm, kā tika aktieri iekšā, nezinu, bet ne pa aktieru ieeju, jo tai priekšā stāvējām mēs. Un īsi pirms sākuma atnāca kāds Žēlsirdīgais, atvēra mums durvis un atļāva klusi klusi lavīties augšā uz balkonu:) o, laime:)

Atslēdzies Narcise

Re: Teātra diena :)
« Atbilde #1 : 2015. gada 27. marts, 11:45:12 »
Tev arī sveiciens!  :flowers: Es šos svētkus atzīmēšu, svētdien noskatoties ž-ž Žurku, bet labprāt aizietu vēl uz kādu pasākumu šodien vai rīt, bet dmž neatodu kurp.
Man labākās atmiņas par Teātra dienu ir kopš bērnības un jaunības -atceros, kā NT (toreizējā Drāmas teātra) aktieri tagadējā Līvu laukumā lustējās uz skatuves ar ainiņām no Lilioma, dailēnieši citu gadu arī piebiedrojās ar saviem priekšnesumiem no labākajām teātru izrādēm, kā arī Krievu drāmas teātra aktieri. Ir bijuši arī visu teātru aktieru teatralizēti gājieni cauri Rīgas centram šajā dienā. Vēl tagad tās foršās sajūtas pārņem, to atceroties. Jaukāk bija tas viss Teātra dienā kā tagad un ne jau tāpēc, ka jaunībā zāle zaļāka un debesis zilākas. Tagad iztrūkst tādu pasākumu !

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #2 : 2015. gada 27. marts, 11:55:02 »
Nu ja -toreiz Līvu laukums saucās Filharmonijas skvērs. Un vienu gadu T.dienā bija visu teātru aktieru lāpu gājiens vakarā cauri Vecrīgai, labi atceros, ka tajā piedalījās pat operdziedātāji un balerīnas. :)

Atslēdzies j

« Atbilde #3 : 2015. gada 27. marts, 12:03:43 »
Tā tradīcija man ar pietrūkst, visas tās speciālās ēverģēlības.
Bija jau darbi ar- gājām kopt Smiļģa muzeja dārzu, tas gan talkas dienā, bet tajā pašā teātra dienas sakarā

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 27. marts, 12:08:43 »
Parasti televiizijaa tad bija visaadi teaatra raidiijumi. Uz teaatra dienu koncertu bija gruuti dabuut biljetes.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #5 : 2015. gada 27. marts, 12:14:34 »
"Uz teaatra dienu koncertu bija gruuti dabuut biljetes". Vienīgi šī tradīcija ir palikusi nemainīga.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 27. marts, 12:15:57 »
 Nu, tieši ŠOVAKAR ir man zināmi šādi pasākumi
- NT Žurka
-DT Tango milonga (darba laikā ), bet plkst.18 sarunas ar Jāni Deinātu (Dzelzītis tik jauki par viņu pateica, ka tīri sagribējās iet!)
- jaunais Jaunatnes teāris piedāvā koncertu ar dziesmām no visādām labām izrādēm.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2015. gada 27. marts, 12:32:43 »
Kur notiks tas JT koncerts un kur pieejama info par to ?

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 27. marts, 13:14:14 »
http://www.tvnet.lv/izklaide/skatuve/551914-jaunatnes_teatris_svines_teatra_dienu

rakstīts, ka biļetes BO kasē, bet internetā nesaredzu

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2015. gada 27. marts, 13:14:39 »
BO - ar to es domāju BP :) - biļ paradīzi

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #10 : 2015. gada 27. marts, 13:30:32 »
 :( BP šāds pasākums vispār neparadās ! Tuvālais pasākums koncertz. Rīga 2.aprīlī!
ko tas varētu diez nozīmēt?? Vispār nebūs šis koncerts un ja būs -kā lai tiek pie biļetēm?? :o
Labprāt aizietu !

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #11 : 2015. gada 27. marts, 13:38:24 »
Tikko sazvanīju Koncertzāli Rīga -tas koncerts ir ATCELTS, jo pārāk maz biļešu esot bijušas pārdotas. žĒL !
(Un cilvēki tak vrb arī šodien būtu vēl nopirkuši!) Tā menedžere teica, ka viņiem šī iemesla dēļ 2 koncerti šajā nedēļas nogalē atcelti.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #12 : 2015. gada 27. marts, 14:17:26 »
labi, šai tēmā nerunāšu par šo koncertzāli:) nebojāsim garstāvokli svētkos:)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #13 : 2015. gada 27. marts, 14:32:18 »
Nu Tu jau man ar to garīgo nesabijāsi, jo tas jau man sabojājās. Pastāsti, kas ir par to koncertzāli sakāms, esmu tur bijusi uz koncertu Čigānu barons, neko tādu sliktu nevaru teikt, izņemot ka baisi ilgi bija garderobē rindā pēc koncerta jāstāv, jo tur arī tantuki strādā, nevis kā teātros tagad jauni un veikli puiši. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #14 : 2015. gada 27. marts, 15:43:06 »
NĒ, ES sev negribu bojāt garstāvokli, par Milleru domājot. Un par to, cik forši tas varētu būt, cik labas izrādes viņi plāno taisīt, ja vien tas nenotiktu ar Millera un okartes akadēmijas talantu iesaistīšanu. Ja tas būtu normālu, nedzeltenu poducentu un aktieru darbs.