Šajā gadījumā 100% piekrītu Labvēlim (taču es neuzsvērtu skārienjūtību).
Kazaki razbojņiki, protams, bija topā. "Gumijlekšana" arī ... tur biju pro, jo bez problēmām izlecu gan trešo, gan ceturto "stāvu" - gan parasto, gan krustenisko un arī dubulto (lai kas tas arī bija).
Mūsu sētā mēs vēl taisījām "sekreķikus" - ja tika atrasta kāda stikla lauska (vismaz dažu centimetru izmērā), bija skaidrs, ka taps noslēpumainais dārgums - kaut kur tika izrakta bedre, tajā tika izveidota mākslinieciska kompozīcija (ziedi, akmentiņi un kas tik vēl ne), stikls virsū un viss aizbērts ... Kāpēc mēs to darījām - ne mazākās nojausmas

Vai es kaut reizi esmu atrakusi - nevaru atcerēties.
Mēs gan arī taisījām īstus tusiņus ar "klātiem" galdiem. Nodevām tukšas pudeles (bieži vien atrastas) un gājām uz veikalu. Sapirkām limonādes (Pienenīti un Buratīno), bulkas (tās apaļās, kas maksāja dažas kapeikas) un bijām dikti laimīgi. Reizēm nopirkām iebiezināto piena bundžu, sameklējām pagalmā kādu naglu, uztaisījām bundžā caurumu .... un tad visi laimīgi sūcām to trakoti gardo brīnumu.
Ja bija vairāk naudas, tad pirkām vafeles "Kross" vai Tarhūnu / Baikālu ....
Dauzījāmies pa kokiem, jaunceltnēm un citām vietām. "Strojkas" bija dikti mīļa vieta, tur varēja taisīt sacensības, kurš smukāk ielēks smilšu kaudzē no otrā stāva....
Zoļukā vilkām ārā no māju šuvēm kaučuku (tā mēs to saucām, bet laikam kaut kāda jēlgumija) un mētājām pret sienu "bombočkas"; vienā autoservisā viens fenderēja karbīdu, to metām peļķēs ...
Tad man iemācīja taisīt "dimučkas" .... ak, nabaga tenisa bumbiņas, mīkstie lineāli un ... kaimiņi ...
Ak, un vēl ... taisījām pušķus no ceriņiem vai lupīnām un vietējā grantsbedrē "ierīkojām" veikalu - kaimiņu tantes, gan jau aiz žēluma, izpirka ... Mums to tik vajadzēja - kaimiņu puika sāka fenderēt tulpes no dārza un mēs varējām likt augstākas cenas... Beidzās ar to, ka viņš bija nošķinis visas tulpes, bet mums bija liela dūša un tāpēc citā dienā gājām tirgot savus krūmu pušķus pie lielveikala ....

Tur gan nevienam mūs nebija žēl un neviens neko nepirka.
Vienīgais par ko man mazliet kauns - par uzlauzto garāžas jumtu un viegli pademolēto tramvaja vagonu ... Taču tā kā visam reiz iestājas noilgums - elpoju mierīgi ...
Man no sirds žēl mūsdienu bērnus un jauniešus, jo lai arī viņi ir advancētāki nekā mēs, man šķiet, ka aug paaudze, kurai ir nozagta bērnība ...
Turklāt daudzi no viņiem atzīst, ka bez telefona nespētu izdzīvot vairāk par 2 - 3 dienām ....