Autors Tēma: Cammai Q-sārmaini/skābais uzturā  (Lasīts 3000 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies diddly

Cammai Q-sārmaini/skābais uzturā
« : 2015. gada 29. marts, 10:43:48 »
 Vakar iesāki čatā,nesapratu Tavu viedokli...par to citrona sulu no rītiem? Un vsp,parunāsim par šo.

Ja kas,puslīdz regulāri skolas periodā(kamēr no rīta agri ceļos,ir laiks uzmargot citronsulu)kamēr lietoju,nekādas gripas mani neņem.

Atslēdzies Nāra

Re: Cammai Q-sārmaini/skābais uzturā
« Atbilde #1 : 2015. gada 29. marts, 14:50:13 »
Ir tās teorijas piekritēji, bet laikam jau īsti pamatojuma nav. Uz ledusskspja tabula stāv, bet vairs neievēroju. Citronu pie ūdens gan lieku no tiem laikiem, bet citu neko.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #2 : 2015. gada 29. marts, 16:23:16 »
Saucas Ph neitrāla diēta, un varu par to parunāt. Vienīgi.... neesmu Camma.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2015. gada 29. marts, 16:49:32 »
Pat negribu runāt par lietām, kur nekāda kaut cik zinātniska pamatojuma nav. Izņemot absurdus apgalvojumus bez jelkāda skaidrojuma nekur neesmu lasījusi. Fizioloģija ir nepielūdzama dāma un tik vienkārši izmainīt skābumu/sārmainumu organismā vis neizdosies. Tā negantā dāma saka, ka pH 7.4 ir jābūt. Un citu skaitli tur iedabūt ir pietiekoši grūti, ja vien cilvēks mērķtiecīgi netaisās izmēģināt reanimācijas pakalpojumu kvalitāti.
Ja viss nav salaists pilnīgā diersā, tad nieres un plaušas ātri vien izlīdzina pH līdzsvaru.
Par atsevisķu diētu priekšrocībām neko nemāku teikt - vienkārši neredzu tādas. Ja uzturs ir dažāds un bagāts ar dārzeņiem un augļiem, tad nekādus papildus vitamīnus un citus brīnumus nevajag. Drīzāk ir gadījies sastapt cilvēkus, kuriem tās pašrocīgi parakstītās diētas pamatīgi pabojājušas veselību.
Visus sakost!

Atslēdzies danu

« Atbilde #4 : 2015. gada 29. marts, 17:36:15 »
Nomade- es labprāt uzklausīšu  ;) !

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #5 : 2015. gada 29. marts, 17:57:37 »
Ir viena lieta, ko esmu novērojusi pie sevis- kopš pārgāju pārsvarā uz svaigu un dabīgu pārtiku, nav no rītiem tās skābās garšas mutē. Neesmu mērījusi nekādus parametrus vai īpaši iedziļinājusies skaidrojumā, neesmu arī fanātiska veģetāriete vai vegāne, bet varu teikt, ka kopumā man efekts patīk. Citronūdeni arī dzeru- jo garšo :) Bet tas mehānisms diezgan pamatīgi no bioķīmijas viedokļa ir izklāstīts I.Jansones grāmatā "Daba baro, daba dziedē". Lasīju sen un fanātiski nesekoju, jo neesmu fanātiska pēc dabas, bet dažas lietas arī no turienes esmu pārņēmusi.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #6 : 2015. gada 29. marts, 18:01:06 »
skābā garša mutē pazuda, kopš neēdu cepumus (nekādus), nedzeru tēju ar cukuru, un neuzkožu starp ēdienreizēm.

nezinu, kāpēc. :)

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #7 : 2015. gada 29. marts, 18:53:41 »
Te ir pateikts viss, ko būtu vērts zināt par šo tēmu
http://klab.lv/users/kjiimikjis/16117.html
http://klab.lv/users/kjiimikjis/17224.html
Šeit izvērstāk, angliski http://www.insufferableintolerance.com/the-alkaline-diet-fad-and-the-people-who-never-took-highschool-biology-love-it/

Kāpēc šī brīnumdiēta tipa strādā? Jo ikviens ēšanas režīms, kas paredz mazāk rīt bulciņas un vairāk ēst zaļumus, dod efektu.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2015. gada 29. marts, 19:37:26 »
 Nesaskatu nevienu šīs diētas pretrunu veselīga uztura principiem.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #9 : 2015. gada 30. marts, 17:06:53 »
Saldumus eedu nejeegaa, daarzenjus diemzheel ne katru dienu, bet nekaadas skaabas garshas no riitiem mutee nav. Mozh veel buus, hihi

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #10 : 2015. gada 30. marts, 17:31:39 »
Starp citu, apcerējums par sāpošo ķīmijas dziedzeri bija pārpublicēts šeit pat sarunu foruma pirmajā lapā kā pats pats pirmais pastāstiņš.

Cik saprotu šim visam kājas aug no tās pašas DHS - dabiskās higiēnas skolas, par ko pirmo reizi izlasīju cālī un ar to pietika - šīs metodes apoloģēte cālī - Aizkrauklīte - savos tekstos var tik daudz sēnalu (pilnīgu muļķību) starp retiem graudiem iemaisīt..., tāda sektantisma piegarša.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #11 : 2015. gada 30. marts, 17:50:17 »
Nesaskatu nevienu šīs diētas pretrunu veselīga uztura principiem.
Protams, es kā reiz to nenoliedzu. Diemžēl ir saskatāmas visai daudzas pretrunas ar veselā saprāta principiem.
Tas būtu tāpat kā skolā bērniem stāstīt, ka rokas pirms ēšanas jāmazgā tāpēc, ka tas attīra čakras un padzen nelabos garus, kas citādi var pielaist vēdervīrusu. Rezultāts tiek panākts, rokas nomazgātas, bet bioloģijas skolotājs iet dauzīt galvu pret sienu :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #12 : 2015. gada 30. marts, 18:33:14 »
Diemžēl ir saskatāmas visai daudzas pretrunas ar veselā saprāta principiem.
Par šo konkrētāk var?

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #13 : 2015. gada 30. marts, 19:00:57 »
Linkus augstāk ieliku, neatkārtošos.

Vēlvienreiz - ja Tev palīdz un patīk, tak ēd un priecājies. Tikai nevajag ņemt par pilnu rubli stāstus par to, kas ar to pH organismā notiek vai nenotiek, un stāstīt, ka notievēji tāpēc, ka kļuvi sārmaināka.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #14 : 2015. gada 30. marts, 19:30:56 »
Vēlvienreiz - ja Tev palīdz un patīk, tak ēd un priecājies. Tikai nevajag ņemt par pilnu rubli stāstus par to, kas ar to pH organismā notiek vai nenotiek, un stāstīt, ka notievēji tāpēc, ka kļuvi sārmaināka.
Klausos, boss, sēžu un priecājos! Tēmā it kā bija minēta parunāšanās, ne "muti ciet". Vot, kur tu izrāvi, ka tā ir notievēšanas diēta???  Tak ne viss, kam vārds diēta, automātiski nozīmē notievēšanu.
Es neiedziļinos tajā, kas notiek skābju, sārmu ietekmē, neesmu ķīmiķis, tik specifisku zināšanu man nav, lai diskutētu. Mani interesē tikai tas, kā jūtas organisms. Un ir labāk.
Bet, ok, ok, piedod, aizmirsu, ka man jāievēro "low profile". :)