Aptauja

Vai vīrietim ir jāmāk nomainīt saplīsusi auto riepa?

Jā, un es to māku! / Jā, noteikti!
4 (21.1%)
Nē, tam ir avārijas dienesti
2 (10.5%)
Tas ir jāmāk katram autovadītājam/-ai
13 (68.4%)

Pavisam nobalsoja: 16

Balsošana ir beigusies: 2015. gada 21. maijs, 08:41:56

Autors Tēma: Vai vīrietim ir jāmāk nomainīt auto riepa?  (Lasīts 15720 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Vai vīrietim ir jāmāk nomainīt auto riepa?
« : 2015. gada 01. aprīlis, 08:41:56 »
Šodien nonācu sastrēgumā, kura iemesls bija tieši pirms krustojuma apstājies auto ar cauru riepu. Pārsteigumu izraisīja tas, ka vadītājs, būdams vīrietis, bija izsaucis evakuatoru, nevis veikli mēģināja saviem spēkiem labot situāciju. Tā kā ne pats, ne autiņš neizskatījās no glancētajiem, kas traucētu sabojāt manikīru, nopačkāt dizainera uzvalku vai tml, tad fakts kā tāds manī raisīja neizpratni, jo man pazīstamie vīrieši visticamāk to darītu - izvilktu štumus, zapasku un cīnītos.
Tādēļ jautājums - vai vīrietim ir jāmāk un jābūt pilnībā gatavam to darīt?

Atslēdzies Betons

Re: Vai vīrietim ir jāmāk nomainīt auto riepa?
« Atbilde #1 : 2015. gada 01. aprīlis, 08:50:47 »
Nepareizi uzstādīts jautājums. Nomainīt riepu nozīmē nobortēt no diska veco riepu un uzmontēt jauno gumiju. Diez vai to uz ielas automobilim kāds vīrietis izdarīs (ja vien nav speciāli tam sagatavojies).
Tava jautājuma būtība ir par RITEŅA nomainīšanu. To, man liekas, spētu gandrīz katrs debiloīds, ja vien viņam ir rezerves ritenis, domkrats un atslēga. Bet fiška noteikti ir citā. Tas īpatnis droši vien rezerves riteņa vietā iemontējis gāzes balonu, tāpēc rezerves rata nemaz nav līdzi. Nu un ja viņš vēl ir uzlicis labus lietos diskus, tad ar tukšu riepu braukt būtu liels neprāts. Rezultātā - vienīgais risinājums - evakuators.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 01. aprīlis, 08:51:20 »
Vispārējā infantilizācijas un feisbukizācijas laikmetā Tev, domājams, oponēs lielākā daļa...
Protams, ir iespējams gadījums, ka šī viņam ir jau otrā mīkstā riepa šodien, un rezerviste jau stāv uz mašīnas. Bet te Staņislavskis akūti cīnās ar Mērfiju.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2015. gada 01. aprīlis, 09:48:15 »
Saprastu, ja Mērfija uzdarbošanās rezultātā viņam nebūtu rezerves riteņa vai instrumentu, nu, piem., aizņēmies svešu auto, nepārbaudot komplektāciju, nu gadās...
Bet, ja vecis tiešām NEMĀK to riteni nomainīt, vai uzskata par lieku greznību vadāt līdzi rezerves riteni, nu tad tas ir vienkārši nožēlojami. Uzskatu, ka šo vienkāršo operāciju jāmāk izveikt jebkuram autovadītājam, kas sēžas pie stūres, arī sievietei, jo, pēc tā paša Mērfija likumiem, šāda ķibele mēdz piemeklēt arī visnepiemērotākā brīdī un vietā, piem., meža vidū tālu no civilizācijas (man ir gadījies), kur nav kam actiņas paplikšķināt un blondīni notēlot. Un izvērst šādu nieka ķibeli par pasākumu pus dienas garumā ar evakuatora gaidīšanu un servisa remontu ir bezjēdzīga laika un naudas šķiešana.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #4 : 2015. gada 01. aprīlis, 09:49:02 »
un uz pieres toč nevienam nav rakstīts , ka viņam ir 7 disku trūces , nespēja saliekties vai nomesties uz ceļiem un tādu smagumu kā ritenis nerīkst celt ! :medic:

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #5 : 2015. gada 01. aprīlis, 09:57:10 »
bet principā jāmāk gan ! un jebkuram autovadītājam tas ir jāmāk , kad liku autovadītāja eksāmenu, tas bija jāprot , jo pirms figūrām bija teorētiskā daļa vai vrb tehniskā , kur inspektors varēja pajautāt , lai parāda , kā pārbaudīt eļļas līmeni , kur i kas un kā apmainīt riepu , pie tam droši !

Atslēdzies danu

« Atbilde #6 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:06:56 »
Reiz uz ceļa izpalīdzējām vīrietim,kas nelaimīgs stāvēja pie sava autiņa - cilvis pēc muguras operācijas stīvs. Tā ka situācijas mēdz būt dažādas!
Tīri teorētiski- vīrietim  vajadzētu mācēt nomainīt riepu.
Bet- kāds ir jūsu viedoklis- vai mūsdienu sievietei jāmāk adīt zeķes? Un cik no jums to dara (ada)?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:11:06 »
Atbildot uz Danu jautājumu - zeķes adīt māku. Sīcim šad tad uzadu.
Māku arī tamborēt, izšūt krustiņā un cauro vīli dažādos veidos. Ir pamatiemaņas mezglošanā. Šuju. Ir pamatiemaņas floristikā (ikebanas utml štrunti). Esmuizmēģinājusi dekupāžu. Gribētu kaut kad pieķert klāt keramiku.

Atslēdzies danu

« Atbilde #8 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:14:41 »
Piafa-  :) , vai ir kas tāds ko Tu neproti?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:17:58 »
Bet- kāds ir jūsu viedoklis- vai mūsdienu sievietei jāmāk adīt zeķes? Un cik no jums to dara (ada)?

IMHO īsti nav salīdzināms, jo zeķe nav jāada avārijas gadījumā uz ielas. :D
Adu pašai, sīčiem un vīram - manējais ir vilnas zeķu cienītājs ziemas sezonā.

Bet uzskatu, ka cilvēkam, arī mūsdienās, būtu jāmāk izdzīvot, ja "mūsdienas" pekšņi kolapsētu - bez elektrības, iztiekot ar to, kas ir mājās (ierīces) un dabūjams no dabas, nevis marodierēts supermārketos (dārzeņi, mežā salasāmais, un nomedījamais). Tajā skaitā arī adīt zeķes, šūt, zināt kā dabūt daudzmaz tīru ūdeni un kuras sēnes ir ēdamas. Un vēl lērums dažādu prasmju, kas, IMHO ir vērtīgākas par prasmi šļūkāt pa planšeti.

Ja es māku nomainīt riteni UN adīt zeķes - kas tad es esmu? :D

Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:20:24 »
No rokdarbiem - tamborēt/adīt uz tām dakšām un tapām. Vismaz tas ir tas, kas uz ātro iešaujas galvā, bet noteikti ir 1001 lieta :D
Bet, ja vispārīgi - gribu mācēt šitā:

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:39:10 »
es nemāku,procesu zinu teorētiski, meža vidū bez telefona varbūt arī apmainītu.Bet praktiski  nemaz nevarētu riteni izcelt no bagažnieka.

Tā kā -sauktu evakuatorus. Ar kasko viens sauciens par brīvu

Labvēlis

• Viesi
Re: Vīrietim ir jāmāk nomainīt auto riepa
« Atbilde #12 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:47:48 »
Mūsdienās lielākā daļa vīrīešu ir tirliņi, jo visa diena pa ofisiem un smagāku priekšmetu kā kafijkrūzi pacelt nevar  :laugh: :laugh: :laugh: tādēļ arī nevarēja nomainīt :P

Bet ir vēl dažas reizes kad tiešām nevar noņemt riteni, bez kuvaldas :P Jo vecāku gadagājumu mašīnām vai vecāka tipa riteņu diskiem (duralumīnija) ir baigā tendence saēsties ar rumbas čuguna tulku tā ka riteni var noņemt tikai kārtīgi dauzot ar kuvaldu :D Tādēļ normālos servisos mainot zimvasaras riteņus veči vienmēr ar dzelzs birsi notīra sēžu uzliek mastiku un tikai tad skrūvē klāt riteni.
Tad ir vēl viena proeblēma dažām mašīnām skrūves, uzgriežņi mēdz braucot vienā pusē savilkties, otrā atvilkties, ja nav uzlikti speciālās šaibas. Un tad kad tas uzgrieznies ir savilcies tad atskrūvēt skrūvi var tikai ar 1.5 m garas dzelzs trubas palīdzību un vēl kārtīgi lēkājot :D
Tad vēl dažām jaunām mašīnām (pēdējo 3-4 gadu) nemaz rezerves ritenis nav komplektācijā un ja šoferis ir tizls un neiepērk atsevišķi šādu riteni tad nu stāvi un gaidi palīdzību.

Tad vēl jautājums jums kam ir mašīnas kad jūs pēdējo reizi pārbaudijāt spiedienu rezerves ritenim???????

p.s. atbildot Betonam, nomainīt riepu uz ceļa var elementāri, ja protams nav tirliņš :D vajaga āmuru, moņķirofku vai divas un/vai stingru skrūvgriezi :P

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:52:43 »
reno, mani tikko novērtēja, ka es zapasku no bagāžnieka izcelt varētu. Atskrūvēt - 50/50 :D

Atslēdzies danu

« Atbilde #14 : 2015. gada 01. aprīlis, 10:57:14 »
Es nevarētu . Lai gan....ja nu meža vidus ... neviena paša nav ... izmisums baigs..??!