Autors Tēma: Ziņas raksta Mazsmadzeņu Kretīni  (Lasīts 260581 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies sanda

Atb: Ziņas raksta Mazsmadzeņu Kretīni
« Atbilde #1830 : 2024. gada 27. aprīlis, 16:58:13 »
Interneta tekstā izlabot var, bet kādreiz drukātos materiālos to nevarēja, intervijas sniedzējs ziņai avīzē nereti jutās kā idiotsgreen

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1831 : 2024. gada 27. aprīlis, 17:27:12 »
Ar tiem drukātajiem izdevumiem ir tā, la pat žurnālists ir pareizi visu uzrakstījis um intervējamais akceptējis, vienalga korektors kaut ko izpagaņīs daiļskanībai.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1832 : 2024. gada 27. aprīlis, 17:57:58 »
Nu, žurnālistiem ellē ir īpašs katls sagatavots...
Tas, ko ir teicis intervējamais, reizēm ir apgriezts ar kājām gaisā un izķērnāts tā, ka pat redaktors ar korektoru, rociņās sadevušies, to rakstu sliktāku vairs nepadarīs...

Bija pagarš raksts par Inesi Ziņģīti, pirms kādiem gadiem gan, bet viņa bija jau krietnos gados – ap 80. Raksts par visu – viņas  piecelšanos kājās, dzīvi, filozofiju, šodienas dzīvi un attiecībām. Bet virsraksts – miniet trīs reizes! – "Inesei Ziņģītei ir sekss". Tas esot galvenais visā šajā rakstā. Nezinu, vai viņa to akceptēja, vai viņai nejautāja, bet viena garāmejot pieminēta nianse iebliezta virsrakstā. Nu un _priekš kam_?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #1833 : 2024. gada 27. aprīlis, 18:17:39 »
Kā - priekš kam? Peļņai :mrgr: 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1834 : 2024. gada 29. aprīlis, 08:55:25 »
Nu, žurnālistiem ellē ir īpašs katls sagatavots...
Tas, ko ir teicis intervējamais, reizēm ir apgriezts ar kājām gaisā un izķērnāts tā, ka pat redaktors ar korektoru, rociņās sadevušies, to rakstu sliktāku vairs nepadarīs...

Bija pagarš raksts par Inesi Ziņģīti, pirms kādiem gadiem gan, bet viņa bija jau krietnos gados – ap 80. Raksts par visu – viņas  piecelšanos kājās, dzīvi, filozofiju, šodienas dzīvi un attiecībām. Bet virsraksts – miniet trīs reizes! – "Inesei Ziņģītei ir sekss". Tas esot galvenais visā šajā rakstā. Nezinu, vai viņa to akceptēja, vai viņai nejautāja, bet viena garāmejot pieminēta nianse iebliezta virsrakstā. Nu un _priekš kam_?

...a man nekas nebūtu pret, ja rakstītu "daddy 80 gados ir sekss"  :blushing: 
peļņu varat paturēt :p

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #1835 : 2024. gada 29. aprīlis, 09:25:17 »
Varbūt tas viņai baigi svarīgi? Vai arī - cilvēki domā, ka sekss pēc 50 ir norakstāms. Viņa cita starpā piemin, ka sekss arīdzan ir. Vai piemin, ka viņai ir kaķis, nav celulīta, un nav sirmu matu? Nepiemin. Jo tas mazsvarīgi. Viņai.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #1836 : 2024. gada 29. aprīlis, 09:32:37 »
Neesmu rakstu lasījusi, bet ātrais secinājums - ja intervējamais to ir teicis, žurnālists drīkst izmantot virsrakstā.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #1837 : 2024. gada 29. aprīlis, 10:38:36 »
Un pat vēl vairāk - visu pārējo var neminēt nemaz.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1838 : 2024. gada 29. aprīlis, 14:49:41 »
Neesmu rakstu lasījusi, bet ātrais secinājums - ja intervējamais to ir teicis, žurnālists drīkst izmantot virsrakstā.

– Un tātad, mēs nošausim trīs miljonus žīdu un vienu kaķi.
– Bet kaķi kāpēc?
– Tā jau es domāju, ka par žīdiem jautājumu nebūs.

Tas par to, ka no visiem miljoniem nošaujamo (intervijas tēmu) ievērojams ir tikai kaķis (sekss).

Man gan kaut kā ir prātā, ka viņa pati par to kliedzošo nosaukumu nebija sajūsmā. Bet varbūt kļūdos. Lai gan vispār bija diezgan ilgs laiks, kad stāvēju blakus intervijām un žurnālistu attieksmei pret intervējamo un viņa teikto – kā mēs gribam, tā mēs rakstām, izlasīt aizsūtīsim dažiem augstu stāvošiem rakstu varoņiem, lai salīdzina faktus, bet neko nemainīsim, pārējie lai samierinās ar to, ka mēs viņus vispār intervējam.
Bet nu... Lai nu paliek.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #1839 : 2024. gada 29. aprīlis, 14:54:55 »
Tas par to, ka no visiem miljoniem nošaujamo (intervijas tēmu) ievērojams ir tikai kaķis (sekss).
Piekrītu. Žurnālistika tāda ir.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1840 : 2024. gada 03. maijs, 09:07:46 »
Tā saka - pirmpusdiena?  :scratch:  Vai tomēr - priekšpusdiena... samulsinājos lasot  :?:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #1841 : 2024. gada 03. maijs, 09:08:58 »
zinu, ka ir pirmpiens, bet pirmpusdiena nešķiet labskanīgi, lai gan teorētiski skaidrs, ko MSK ar to ir domājis

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1842 : 2024. gada 03. maijs, 09:10:27 »
Tad būtu jābūt pirmSpusdiena, tā reizēm saka, bet nav bieži lietots (lai neteiktu, ka reti).
Pirmpusdiena gan izklausās pēc pirmās pusdienas, aiz kuras bus vēl otrā. :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #1843 : 2024. gada 03. maijs, 09:12:05 »
Priekš un pēcpusdiena. Pavakare u n novakare

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1844 : 2024. gada 03. maijs, 09:24:52 »
Jā, paskatījos vēlreiz, ir kā Trix raksta - pirmSpusdiena. Nebiju tā sakām dzirdējusi... man arī vairāk asociējas ar maltīti nekā dienas laiku.