Autors Tēma: Ziņas raksta Mazsmadzeņu Kretīni  (Lasīts 259784 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Aste Risks

Atb: Ziņas raksta Mazsmadzeņu Kretīni
« Atbilde #1935 : 2025. gada 15. februāris, 22:46:04 »
Policija lūdz atsaukties suņa saimnieku, kurš pirms svētkiem Kuldīgas novada Snēpelē iekļuva aplokos un nokoda deviņus dambriežus
https://nra.lv/latvija/kriminalzinas/50558-policija-mekle-cilveku-kura-suns-kuldigas-novada-nokoda-devinus-dambriezus.htm  :mrgr:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1936 : 2025. gada 18. februāris, 08:45:48 »
man šķita, ka tas ielu pārdēvēšanas trakums ir tikai Rīgā...

nē, izrādās viens otrs ciemats (Lēdurga) grib turēt līdzi:
 Paziņojums par publisko apspriešanu par ielu nosaukuma maiņu Lēdurgā - sigulda.lv

Viedokļa izteikšanai piedāvājam šādus ar Valsts valodas centru saskaņotus priekšlikumus ielu nosaukumu maiņai:
Rūpniecības iela uz Garlība Merķeļa iela;
Sūnu iela uz Strauta iela;
Lauku iela uz Kalnu iela;
Mazā Krasta iela uz Alkšņu iela.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #1937 : 2025. gada 18. februāris, 09:39:44 »
Grib'etu dzird'et pamatojumu  :alt: .

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1938 : 2025. gada 18. februāris, 09:52:20 »
Grib'etu dzird'et pamatojumu  :alt: .

Piemēram - ES NEVĒLOS DZĪVOT SŪNU IELĀ :) dodiet Strautu ielu!! :D

bet ok, ka tik īstais pamatojums nav naudas nokāšana par ielu/māju plāksnīšu maiņu...
enivej, skumji, ka cilvēkus šitādas nodarbes (matu skaldīšana) aizrauj...  :f-palm: :f-palm: :f-palm:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #1939 : 2025. gada 18. februāris, 10:59:25 »
A na#?
Rūpniecības vairs nav? Vecrīgā zirgu arī vairs nav, bet Zirgu iela ir. Un Miesnieku, Audēju un Skārņa iela arī.

No šiem nevienam nav pamatojuma nosaukuma maiņai, izņemot, ja Lēdurgā ir arī Suņu iela un Šūnu iela. Tad jā, visi Aliexpress, Temu un pārējie drukā bez garumzīmēm, un adrese nav atšķirama.

A citādi – būtu labāk ielas sataisījuši savā novadā...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1940 : 2025. gada 18. februāris, 11:21:48 »
nabaga Šiškins, kurš dzīvo Šūnu ielā... :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #1941 : 2025. gada 18. februāris, 11:56:36 »
Man visvairāk nepatīk ielu dēvēšana personvārdos. Tie personāži nāk un iet, un mainās to politiskais statuss, kad atkal jāpārdēvē, kādā "pareizāk" vārdā, un sakara tam cilvēkam ar "viņa" ielu visbiežāk nav itin nekāda. Saprastu vēl, ja tur atrastos viņa māja/memoriālais muzejs vai vismaz kaut kāda saikne būtu. Nu labi, Merķelis esot dzimis Lēdurgā, bet vai tāpēc uzreiz iela jāpārdēvē. Kāpēc nevarētu, sevišķi jau mazmiestos, palikt visādas vēsturiskās Kalna, Lejas, Ezera, Baznīcas utm. ielas.

Ir man viena lēdurdzniece, apjautāšos, kad aizbraukšu, kā tad šitā epopeja viņiem beigusies.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #1942 : 2025. gada 18. februāris, 13:13:11 »
Man visvairāk nepatīk ielu dēvēšana personvārdos. Tie personāži nāk un iet, un mainās to politiskais statuss, kad atkal jāpārdēvē, kādā "pareizāk" vārdā, un sakara tam cilvēkam ar "viņa" ielu visbiežāk nav itin nekāda. Saprastu vēl, ja tur atrastos viņa māja/memoriālais muzejs vai vismaz kaut kāda saikne būtu. Nu labi, Merķelis esot dzimis Lēdurgā, bet vai tāpēc uzreiz iela jāpārdēvē. Kāpēc nevarētu, sevišķi jau mazmiestos, palikt visādas vēsturiskās Kalna, Lejas, Ezera, Baznīcas utm. ielas.

Ir man viena lēdurdzniece, apjautāšos, kad aizbraukšu, kā tad šitā epopeja viņiem beigusies.

100% piekrītu. Un tad vēl tiek godināmajiem, kuru vārdos nosauc ielas, izrādās, ir trīs vai vairāk vārdu un juridiski korektā dokumēntā jāmin pilns ielas nosaukums, besī ārā

Atslēdzies Daiquiri

« Atbilde #1943 : 2025. gada 18. februāris, 13:49:23 »
ja UK ielu nosaukumi ir tikapat sarežģiti kā apdzīvoto vietu.... , tad mums no sajūsmas vnk jālec gaisā  :blushing:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #1944 : 2025. gada 18. februāris, 14:35:03 »
Varbūt atjauno vēsturiskos ielu nosaukumus...  :?: 

Atslēdzies reno

« Atbilde #1945 : 2025. gada 18. februāris, 15:27:35 »
 vēlēšanām gatavojas

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #1946 : 2025. gada 18. februāris, 18:06:32 »
ja UK ielu nosaukumi ir tikapat sarežģiti kā apdzīvoto vietu.... , tad mums no sajūsmas vnk jālec gaisā  :blushing:

Tā jau UK vietējā eksotika - rakstīt vietu nosaukumus velsiešu vai īru valodā. Mani Īrijā dzīvojošie radi stāstīja, ka mazajos ciemos tālāk no lielajām pilsētām vecās paaudzes cilvēki nereti pat angliski nerunā, tikai savā vietējā izloksnē.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #1947 : 2025. gada 18. februāris, 18:11:43 »
tas laikam velsiešu valodai specifiski. Interesanti , ka vikipēdija saka  Welsh being the only de jure official language in any part of the United Kingdom

Atslēdzies daddy

« Atbilde #1948 : 2025. gada 19. februāris, 09:26:47 »
Tā jau UK vietējā eksotika - rakstīt vietu nosaukumus velsiešu vai īru valodā. Mani Īrijā dzīvojošie radi stāstīja, ka mazajos ciemos tālāk no lielajām pilsētām vecās paaudzes cilvēki nereti pat angliski nerunā, tikai savā vietējā izloksnē.

Nu vispār jau Īrijā angļu valoda ir "uzspiesta" tiesi tāpat kā mums krievu...tikpat labi varētu brīnīties, ka vidzemē cilvēki runā savā "vietējā izloksnē", nevis skaidri krieviski, kā galvaspilsētā Rīgā...   :evil: :evil: :fryingpan: 

bet tūliņ jau šīs diskusijas varēs beigt... [size=78%]Tramps vaino Ukrainu kara sākšanā? ASV prezidents pārsteidz ar paziņojumu pēc sarunām Saūda Arābijā | LA.LV[/size]

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #1949 : 2025. gada 19. februāris, 19:29:56 »
Kurwa. :veee: