Autors Tēma: Ziņas raksta Mazsmadzeņu Kretīni  (Lasīts 260373 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Trix

Ziņas raksta Mazsmadzeņu Kretīni
« : 2015. gada 02. aprīlis, 09:44:36 »
http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/554319-kuga_avarija_kamcatka_54_bojagajusie_komanda_ari_no_latvijas

:fryingpan: :banhead: :angry: 

Vienā rakstelī frāze "Divi uz Krievijā nogrimušā kuģa bijušie Latvijas pilsoņi ir dzīvi; par trešo ziņu nav." ir izlasāma 5,5 reizes.
Bitīt matos!!!! Nu nevajag man 5x vienu un to pašu atkārtot, es sapratu jau pirmajā reizē!!!!! Labi, lai būtu 1x ievadrindkopā un 1x tekstā. Bet nafig man lasīt vienu un to pašu 5x?????

Otra idiotu suga cep ziņas tipa:

"Muhosranskā nodedzis šķūnis, sadedzis kandžas aparāts.

Muhosransk svētdien nodedzis šķūnis, sadedzis viss tajā esošais, arī kandžas aparāts. Kandžas tecinātājs Jevlampijs nogādāts slimnīcā.
Vēl šajā nedēļas nogalē slimnīcā nogādāti trīs pusaudži, kas applaucējušies ar zupu.
Viens mežacirtējs apdedzinājis kāju pirkstus pēc karstas tējas dzeršanas.
Muhosranskas ātrās palīdzības dienests mēnesī uzņem vidēji 359 cietušos.
Muhosranskas ātrās palīdzības dienests ir dibināts 1953. gadā.
1953. gads 20. gadsimtā ir bijis tikai vienu reizi
Lumpenijā ir piecdesmit divi ciemati ar nosaukumu Muhosranska."

Da rociņas apcirst tādiem...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 02. aprīlis, 09:49:04 no Spārka »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

Atb: Ziņas raksta Mazsmadzeņu Kretīni
« Atbilde #1 : 2015. gada 02. aprīlis, 09:53:41 »
Mēs varētu katru dienu par mazsmadzeņu kretīniem pasūroties :(
Cenšos saudzēt nervus un ziņas lasīt tviterī un ārzemju avotos.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 19. oktobris, 15:22:58 no Spārka »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2015. gada 02. aprīlis, 10:07:09 »
Droshi vien taadaa liimenii tagad maaca latvieshu valodu skolaas. Ja jau ar shaadu liimeni var augstskolaa tikt un par zhurnaalistu kljuut (tak jau raksta zhurnaalists?)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2015. gada 02. aprīlis, 10:31:48 »
N reizes atkārto tekstu, jo laukums jāaizpilda. Ar fonta palielināšanu brauc ārā no "stila grāmatas".
Tad nu jāraksta tik svarīga ziņa, ka sieviete steidzami atgriezusies no darba, jo vīram kļuvis slikti/vakar tvnet/

Bet par teksta uzbūvi komentāru nav.
Tas pats ir arī filmu subtitros. Tas, ka tulkotājs nesaprot tēmu,vēl būtu pusbēda, bet bieži vien elementāri vārdi vai frāzes tiek iztulkotas burtiski, neiedziļinoties nozīmē. Un tad stāsts sabrūk, jo pa vidu ir pilnīgi neloģisks teikums.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 19. oktobris, 15:23:36 no Spārka »

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #4 : 2015. gada 02. aprīlis, 10:33:58 »
es šorīt uzzināju , ka invalīdi ir žūpas un narkomāni , kurus jāuztur par nodokļu maksātaju naudu ! nu , pēc virsrakta spriežot , avots - kas jauns ?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2015. gada 02. aprīlis, 11:53:05 »
Ātrs pārskrējiens portāliem:
Kristīne Deimon biedē Silovu ar nokarājušos dibenu (delfi)
VID medīs ēnu frizierus (NRA)
Apčakarēts palestīnietis pārdod vērtīgu Benksija darbu par nieka 175 dolāriem (KasJauns)

Mēdz gan būt "ražīgākas" dienas un daudz spilgtākas dumjības.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 02. aprīlis, 11:55:29 »
tak atver kas jauns un sāc no sākuma visus rakstus pēc kārtas. tur pat var uzreiz lapai printscreen uztaisīt, lai nav jāčakarējas gandrīz visu kopējot.

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. aprīlis, 13:16:01 »
Trix žetons  :thumbsup: Ļoti precīzi uzķertas tipiskākas problēmas.  Tev vajadzētu izveikt tūri pa mūsu rakstošajiem medijiem ar semināru "Kā nevajag rakstīt ziņas" :)   
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. aprīlis, 13:24:37 »
Manuprāt, mums sen vairs nav normāla ZIŅU portāla, visi ar dzelteni tonēti. Nu varbūt Diena vai db.lv to nišu kaut kā aizpilda.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 02. aprīlis, 19:41:55 »
Sūds par dzelteno krāsu - tas pārsvarā jau virsrakstā redzams, kas ko zibina un kam kas nokāries, - tas nav verams principā. Tāpat kā "Astoņi padomi kā pareizi nomizot makaronus" ar sekojošiem apakšklikšķiem reitingu celšanai - celiet paši, es neķeros.

Aber par to, ka no normālas mazdzeltenas ziņas imbecīļi ar vistas smadzenēm un krokodila cienīgu valodas izjūtu uztaisa pilnīgi nelasāmu draņķi, - par drukas kļūdām pat nerunāsim -, gribas dažiem apcirst rokas. Un redaktoriem lobotomiju pie viena. Lai pārējie baidās.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2015. gada 02. aprīlis, 20:02:09 »
Tur ir vēl 1a problēma
http://apollo.tvnet.lv/site/contacts

ziņas raksta (kopē un tulko) kādi 4 clv(izskatās vismazāk apmaksātie)... no 19...
Pārējie nodarbojas ar mĀrketingu un vadīšanu :D

tvnetam ši saite vsp tukšu lapu atver... http://www.tvnet.lv/about/contacts

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2015. gada 02. aprīlis, 22:31:05 »
Paldies, Tex! Tas iespārda! :D

Trix, tēma tomēr nosaka arī stilu, tā teikt - budj paprošče, narod potjanetsja. Nu un tauta, kas no tā pārtiek, arī kļūs arvien vienkāršāka, un tā pa nogāzi uz leju... Literāro redaktoru un korektoru "nevajadzīgums" bez komentāriem.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #12 : 2015. gada 02. aprīlis, 22:34:04 »
Ne tikai, ne tikai.
Gadījās reiz uzrakstīt Komersanta Vēstnesim... Gadījās uzrakstīt visu rakstu ar visām bildēm. "Korektors"pārlasīja un pārlika gan teikumus citādi, gan veselas teksta daļas, kam loģiski bija jāseko, nevis jābūt aizceltām sazin kur...
Kad protestēju, tika atbildēts - tā man labāk izlasījās, tā tauta, uzņēmēji sapratīs labāk!
Lieki teikt, ka pēc tās apstrādes tas teksts bij nebaudāms un neloģisks...
Uzminiet, kuru variantu publicēja?!
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #13 : 2015. gada 02. aprīlis, 22:43:22 »
Jāatzīst, gadās korektori ar putniem un dīvainām zināšanām, tomēr sakarīgus esmu sastapusi vairāk. Varbūt paveicies.

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2015. gada 03. aprīlis, 01:36:07 »
Nu beidziet, būtu jums diendienā jāsēž ar to pārstērķelēto lieko zobu un plastikas upuru, kam pat uzacis nav īstas, laikam tak kāda tvnet veča harēmu ar reklāmas un pašreklāmas vadītājām, redzētu, cik fiksi debilizētos vai aizmuktu jebkurš normāls clv.

No tiem pāris ziņu rakstītājiem, kopētājiem un tulkotājiem tātad ir izspiesti pāris/daži simti "rakstu" (tweetu arī var par rakstu uztaisīt :) ) dienā. Ko jūs no viņiem gribat vēl tajā liekēžcacu barā? Man šos aš žēl kļuva.
Ja atlaistu kādas 10 cacas un pieņemtu literāro redaktoru par pusi no vienas bezjēdzīgās cacas algas, IMO, ieguvums būtu neatsverams.