Autors Tēma: Palīgā sauciens - par elektrības zagšanu...  (Lasīts 3538 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies vecinja

Palīgā sauciens - par elektrības zagšanu...
« : 2015. gada 04. aprīlis, 19:48:42 »
Sveiki, viedie!
Uzkriti kreņķis pašā svētku laikā - pareizāk - pirms pāris dienām.Ir izgadījies, ka pieder neliela privātmāja Rīgā (12 dzīvokļi). īrnieki diezgan izlasīti, pieklājīgi. :rofl: Toties es un manējais - no elektrības būšanām jēdzam apm. tik, cik ruksīši no svētdienas :(
Pirms dažām dienām atklājās nelieli prieki- gāzes vadi vairākos dzīvokļos zem sprieguma :evil: Piem. - pieskaroties ar prastu skrūvgriezi pie gāzes katla gāzes pievadcaurules, tā smuki dzirksteļo.(Individuālie gāzes apkures katli ir gandrīz visos dzīvokļos - kopējais visai mājai - nākotnē - kaut kad...)Viena dzīvokļa virtuvē pēkšņi gāzes smaka.Izrādās - mīkstajā  gāzes pievadā plītij tajā vietā, kur tas pievienots ar plītij - izdedzis neliels caurumiņš - acīmredzot arī te bijusi dzirksteļošana...(Plītskrāsns nav pie vainas - jauna AEG, pat pie 200 grādiem 2 stundas ieslēgta - virspusē tik tikko jaušams siltums).
Zvanīju uz sadales tīkliem - pēc 5 min normālas un turpinājumā 5 min agresīvas manas runāšanas izspiedu, ka pēc svētkiem šie "taisīs darba uzdevumu" un kaut kad atbrauks pārbaudīt, vai neesot noplūde stāvvadā.
Tātad - vai pareizi saprotu, ka gudrītis, kas savu izgudrojumu iezemējis pie gāzes vada, mums jāatrod pašiem?
Un tālāk - varbūt kāds var ieteikt uzticamu sertificētu elektriķi, kuram būtu visi nepieciešamie mērinstrumenti utt., lai "uzstādītu diagnozi"?It kā jau no Latvenergo var oficiāli aicināt, bet nav man īstas uzticības šim kantorim pēc tās sarunas ar sadales tīklu telefona dāmīti.Un vispār - gandrīz gribējās izbļauties pie sūdzībām - tam kantorim nemaz neinteresē elektrības zudumi? :laugh:

Labvēlis

• Viesi
Re: Palīgā sauciens - par elektrības zagšanu...
« Atbilde #1 : 2015. gada 04. aprīlis, 20:13:01 »
1. elektrības zagšana nenotiek
2. noskaidrot kurš sazemējies ar trubu var dajebkurš domājoš vecis pat santehniķis ar roreni, bet izdrāst vainīgo var tikai Latvenergo.
3. pie tās plīts kur ir mazais caurums dzirksteļošana nav bijusi, jo tādā gadījumā tu nerakstītu, bet mēs lasītu ziņās par uzsprāgušu māju. Par šo gadījumu steigšus zvani gāziniekiem, kamēr tev ir māja vēl......

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2015. gada 04. aprīlis, 20:21:42 »
Mana pieredze ar L-energo un Sadales tīkliem ir dažāda. Bija nesaprotams elektrības patēriņš vasarnīcā, tad ļoti nopietni tika meklēts, kur un kas varētu būt noticis (nē, neatrada).
Tās kontaktu dāmītes ir dažādas, viena nekādi nevarēja manu īpašumu reģistros vispār atrast, cita tomēr sameklēja.
Šķiet, ka Sadales tīkliem ir viss jāpārbauda, kas un kā varētu būt noticis. Es sākumā netērētos privātam elektriķim.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 04. aprīlis, 20:22:27 »
Sauciet gāzes avārijas dienestu -Lieldienās debesbraukšanu gribi piedzīvot?!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 04. aprīlis, 20:30:34 »
Kau, mīkstajā gāzes pievadā izdedzis caurums tas ir kā? Tad, kas tas par mīksto pievadu? Gumijas šlauka vai? pēdējo reizi, kad tāds bija jālieto, materiāls bija pat ļoti metāliski savīts, ka droši vien būtu jābūt pamatīgam karstumam, lai tiktu pie caurumiem...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2015. gada 04. aprīlis, 20:42:01 »
Man zināmi ir 2 sugu mīkstie gāzes pievadi - tāds kā mīkstā ūdens šļauka, ar vītām tievām drātiņām apkārt (ievītas dzeltenas stīdziņas!!! Sarkanās un zilās ir ūdenim.) un otrs ir oranža gumijas šļauka pirksta resnumā. Jebkas cits ir vai nu hipermoderns (man nav zināms) vai kreiss.

Pirmo var nopirkt Depo un nomainīt pats, otro būs grūtāk atrast svētdienā, bet toties tam var saīsināt galu - vienkārši nogriezt cauro vietu nost un pievienot atlikušo.
Primitīvs uzdevums (vienīgā fīča - gāzes pievadi ir ar kreiso vītni).

Pēc svētkiem varēsi cīnīties ar Sadi@ses Tīkliem un elektrības kreiso zemējumu.
IMHO meklē privātu elektriķi, kam ir instrumenti. (Precīzāk - kādu no Latvenergo, kas haltūrē pa vakariem).

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2015. gada 04. aprīlis, 20:47:39 »
Lasu un brīnos par Trix,vai tad sieviete var ko tādu saprast un izdarīt,vienkārši apbrīnojami.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 04. aprīlis, 21:11:18 »
gumijas šlaukas var būt dajebkādā krāsā ar un bez puķītēm, tikai galvenais ir sieniņu biezums no 0.8 līdz 1.2 cm. šļaukas var nopirkt jebkurā gāzes uzpildes stacijā.
Tās trix ieteiktās vītās NEPĒRC tās nav domātas dabasgāzei!!!!!!

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2015. gada 04. aprīlis, 21:18:48 »
ko jūs variet te .... Katrā celtn. veikalā parādīs šļaukas gāzei -ne zilas ne zaļas bet lokanas metāla -no stāvvada uz plīti. Jāzin, cik garu vajag

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #9 : 2015. gada 04. aprīlis, 21:20:08 »
Mīkstā gāzes pievadšļauciņa tika UZREIZ nomainīta un nekāda gāzes noplūde nenotiek!!!- Ceru, ka debesbraukšana tādā sakarā pagaidām mums nav gaidāma.
Labvēli - pasaki, kādēļ uz gāzes vadiem ir spriegums?

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #10 : 2015. gada 04. aprīlis, 21:30:55 »
>Spārka -  Sadales tīkli skaidroja, ka viņiem nav nekādas daļas par to, kas notiek aiz mājas parādes durvīm!Lai meklējot privātu elektriķi!
>Trix teica:
 Man zināmi ir 2 sugu mīkstie gāzes pievadi - tāds kā mīkstā ūdens šļauka, ar vītām tievām drātiņām apkārt (ievītas dzeltenas stīdziņas!!!
Jā - mums bija tāda un jauna ir atkal ielikta.Un caurums bija pāris mm - varēja redzēt, ka kususi šļaukas iekšējā - plastmasas kārta - mazi plastmasas pilieniņi bija izspiedušies ārpusē.
Nekādu citu siltuma avotu tur tuvumā nebija, kad, par laimi, bijām virtuvē un sajutām  sajutām vieglu plastmasas kušanas smaku un pēc tam gāzes smaku.Kādas vēl idejas par tādu šlaukas bojājumu?

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 04. aprīlis, 21:33:51 »
Labvēli - pasaki, kādēļ uz gāzes vadiem ir spriegums?
Tāpēc ka kāda elektriskā ierīce nav pareizi sazemēta ar zemējuma vadu, bet paņemts tuvākais zemējums dotā momentā gāzes truba, citreiz zemē pie ūdens vadu trubām

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2015. gada 04. aprīlis, 21:49:05 »
gumijas šlaukas var būt dajebkādā krāsā ar un bez puķītēm, tikai galvenais ir sieniņu biezums no 0.8 līdz 1.2 cm. šļaukas var nopirkt jebkurā gāzes uzpildes stacijā.
Tās trix ieteiktās vītās NEPĒRC tās nav domātas dabasgāzei!!!!!!

Agdies, idiot, nestāsti pasakas vismaz šajā sadaļā!!! Kāds sieniņu biezums??? Būtisks ir spiediens, ko tā šļauka tur, nevis biezums!

Un kāds tev sieniņu biezums 1,2 cm???? Kāds tad ārējais diametrs ir tai šļaukai? 3 cm? Dabasgāzei, kam spiediens ir mazāks nekā propānam/butānam no balona???? Ja balona pieslēguma šļauka VISA ir ~1,2 cm diametrā!
Cik ir vajadzīgais spiediens, to no galvas tagad nepateikšu, līst skatīties tevis dēļ netaisos.

Bet tās "tipa ūdens" šļaukas ar dzelteno marķējumu man a) Latvijas Gāzes darbinieki ir likuši; b) Latvijas Gāzes darbinieku apmācības info ir lasīta  - dabas gāzei! Jo pilsētas tīklā propāns/butāns necirkulē -, tā ka nevajag dir@t, ja nejēdz. Pārgudrais demagogs atradies. Pieriebušies tavi kaitnieciskie komentāri.

Kāds var beidzot ierobežot šito nezinošiem ļautiņiem stulbības stāstošo kaitniecisko idiņu???
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 04. aprīlis, 21:53:34 »
Zin, mēs te tādi dīvāna eksperti esam - i nevarēsim novērtēt vai un cik kaitnieciski vai nē. Bet, ja kāds iesniegs sertificēta attiecīgās nozares speciālista atzinumu, ka ir izteikts viedoklis, kas ir novedis pie jebkāda veida zaudējumiem, traģēdijām utml, tad noteikti, Trix, es pašrocīgi organizēšu ierobežojošu pasākumu veikšanu :)

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #14 : 2015. gada 04. aprīlis, 22:05:22 »
Varb. te ieskatīsies vēl kāds (bez Trix, kas izsklausās gudra esam)...Nemāku izskaidrot, kāpēc dažādos dzīvokļos, kuri atrodas dažādos stāvos un mājas pusēs, pēkšņi gāzes vadi zem sprieguma...Pēkšņi visos stāvos kāds iedomājies iezemēt nezināmas elektr. ierīces pie gāzes vadiem :rofl: Tik gudrs gan bijis, ka ne pie ūdens vadiem :laugh: