Autors Tēma: Cittautu virtuves kolorīts :)  (Lasīts 7734 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies true detective

Re: Cittautu virtuves koloriits :)
« Atbilde #15 : 2014. gada 01. oktobris, 22:12:53 »
ai, aizmirsu Somija
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies ragana

« Atbilde #16 : 2014. gada 02. oktobris, 11:26:23 »
Lynx, vai piens (govs) svaigais tirgū ir nopērkams? Ja ir, tad neredzu ne mazāko kreņķi par biezpiena, kefīra un krējuma trūkumu. Nemaz nevajag seperatoru, pietiks, ja pienu atstāsi ārpus ledusskapja, no rīta nosmelsi sastājušos virspusē krējumu. Tad saraudzē atlikušo, ja gribi kefīru, vienkārši sakulsti rūgušpienu. Ja gribi biezpienu, uzmet sarūgušo pienu uz plīts, pasildi, kā sāk saiet pārslās, slēdz plīti laukā un izkās visu caur caurduri, kurā ieklāta marlīte. Un ēd ar gardu muti Latvijā pierastos labumus. :smile:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #17 : 2014. gada 02. oktobris, 11:31:53 »
Jāā, būs gan tev jevropas savienības regulētais piens tirgū  :laugh: .
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #18 : 2014. gada 02. oktobris, 11:33:31 »
Gan jau vietējie tirdziņi darbojas bez visas Jevropas regulējuma. Un vienmēr taču var atrast kaimiņieni ar govi. :smile:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #19 : 2014. gada 02. oktobris, 16:31:26 »
Vai tik Eiropā nav pat vienkāršāk ar to visu kā ierēdņu-iztapoņu regulētajā Latvijā... laikam kāds padomju savienības gars viņus vēl vada - dogoņim i peregoņim.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #20 : 2014. gada 02. oktobris, 19:20:49 »
Vai tik Eiropā nav pat vienkāršāk ar to visu kā ierēdņu-iztapoņu regulētajā Latvijā... laikam kāds padomju savienības gars viņus vēl vada - dogoņim i peregoņim.
Nu, ja godiigi, tad arii Itaalijai ES regulas ir stipri vien iegriezushas. Taapat sleegtas fabrikas un citi ch-p... par tumshaadaino beeglju straumi nemaz nerunaajot - Itaalijas saapju beerns Lampeduuzas sala, kas Vidusjuuraa vistuvaak Aafrikas krastam atrodas. Bet taa nu taada neliela atkaape no teemas.
Bet par pienu runaajot - shur tur jau it kaa var nopirkt arii iisto govju pienu. Reizeem pat veikalos. Buus jaameegjina vienreiz saraudzeet. Tad jau redzees, kas sanaaks. Bet vispaar muuspusee vairaak visaadus pakeshpienu lieto ar garo glabaashanas terminju. Man negarsho - kaut kaadu iipatneeju piegarshu sit cauri...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #21 : 2014. gada 02. oktobris, 20:00:20 »
Tā piegarša saucas "līķa salkanums". Tā nu tas ir.... Kas to ir izbaudījis (iemaitājušās līķa smacinieku), tas to nekad neaizmirsīs. Tāpēc nekādus lāses brīnumus man pat tuvumā var nerādīt....
Visus sakost!

Atslēdzies j

« Atbilde #22 : 2014. gada 02. oktobris, 20:48:11 »
Camma, Tev no anatomikuma tā līķu smaka prātā? Diez vai, tur tak formalīnā viss, no kurienes tad?
Protams, nav par tēmu, bet interesanti  :)

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #23 : 2014. gada 02. oktobris, 20:58:44 »
Tā piegarša saucas "līķa salkanums". Tā nu tas ir.... Kas to ir izbaudījis (iemaitājušās līķa smacinieku), tas to nekad neaizmirsīs. Tāpēc nekādus lāses brīnumus man pat tuvumā var nerādīt....
Ufff.... nu gan mans gar zemi... Dieva laime, ka nevienu iestaaveejushos rumpiiti ostiit nav sanaacis...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #24 : 2014. gada 03. oktobris, 00:55:40 »
Anatomikumā ir formalīns. Un "marinē" svaigus. Bet ja gadās, ka atrod 3-4 dienā vai vēl pēc bik ilgāka laika - tad ir raksturigā "salkanā līķa smaka". Man liekās, ka suņi arī uz  šo tiek speciali trenēti -krimināļiem un pēc katastrofām atrast bojā gājušos.
Visus sakost!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #25 : 2014. gada 03. oktobris, 13:46:58 »
Nu gan, no eedieniem jums panesaas uz kaut ko tik pretiigu, vee. Camma, luudzu pie eeshanas teemaam nerunaa par liikjiem un tml lietaam!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #26 : 2014. gada 03. oktobris, 16:38:43 »
Pat ļoti piederās virtuvei. Pūdētie sieri, nogatavināta gaļļīte.. :P
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #27 : 2014. gada 04. oktobris, 00:24:36 »
Man atkal fascinē cik daudz cittautu (man liekas sevišķi itāļu)virtuves produkti ienākuši latviešu virtuvē ! Mocarella, picas, ciabata (kā pareizi izrunā?) pesto, vītinātās gaļas un šķiņķi, cietie parmas tipa sieri, franču sieri,rukolas salāti, romiešu salāti, laims, garneles... Un ienākuši tā it kā tur visu laiku būtu bijuši!...    Tie ir tikai tie , kas pirmie ienāca prātā...

Atslēdzies j

« Atbilde #28 : 2014. gada 04. oktobris, 00:42:50 »
Virtuvē latvieši vienmēr bijuši atvērti- sākumā no vācu muižas, tad no krievu puses, tad no visiem imigrantiem pēc otrā kara tika paņemtas interesantas receptes, gatavošanas veids un tas integrēts savā virtuvē. Un tagad daudzas lietas, kas jau oriģinālzemē ir aizmirstas, šeit adaptētā un uzlabotā variantā dzīvo un pārsteidz oriģināla īpašniekus :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2014. gada 04. oktobris, 09:57:49 »
Man kārtējo reizi jāatsaucas uz 1870. gada pavārgrāmatu -tur visa kā papilnam. Drīzāk lieliskajos padomju gados mūs piespieda aizmirst par šiem produktiem.

Tagad tomēr padomju pieredze noder -prasma variēt, aizstāt ar ko citu, lai beigās iegūtu piem. grubotto ar gailenēm:))