Autors Tēma: Cittautu virtuves kolorīts :)  (Lasīts 7738 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Re: Cittautu virtuves koloriits :)
« Atbilde #30 : 2014. gada 04. oktobris, 13:28:24 »
Ir jau arī pretējs process - pazūd produkti. Ne tādā nozōmē, ka pavisam pazūd, bet netiek vairs lietoti plaši. Man pēdējās dienās eksperimenti ar kafiju.
Vai ir vēl miežu, cigoriņu kafijas maisījumi? Aknu desa īsta? Mencu aknas, kūpinājumi, žāvējumi?  Lielveikalos nopērkamie kūpinājumi un žāvējumi ir pilnīgi cits produkts, tikai nosaukums palicis. Žāvētas mencas?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #31 : 2014. gada 04. oktobris, 14:36:12 »
mencu aknas, njā, galīgi nav tādas :(

Atslēdzies Camma

« Atbilde #32 : 2014. gada 04. oktobris, 16:35:14 »
Šeitan privātmāju plusu var ieraudzīt. Kūpinām vistas un gaļu paši. Sit man nost, garša tiešām pavisam cita. Pat veikalā pirktai jēlgaļai pēc mājās kūpināšanas.
Kūpinātu mencu neesu redzējusi tīīīīīīk sen..... Miļjons gadus neesu bijusi CT zivju paviljonā. Vai ir svaigas mencu aknas dabūjamas? Ja ir, tad jau pac arī var uztaisīt tās eļļā peldošās... Bet kaut kad iepirku bundžās un ir vēl pieliekamajā plauktelī kādas 2 ievārtījušās.
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #33 : 2014. gada 04. oktobris, 17:22:12 »
Par cittautu kolorītu. Kad biju ciemos Glāzgovā, man stāstīja, ka viņiem esot visā UK augstākais sirds asinsvadu slimību risks, jo viņi daudz lieto eļlā fritētu ēdienu. Pirmā vietā "fish un chips", bet man liekas, ka bija arī sīpolu gredzeni mīklā, kalmāri (?). Nu jā tas ieskrietuvēs, mājās nezinu.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #34 : 2014. gada 05. oktobris, 15:16:10 »
Par cittautu kolorītu. Kad biju ciemos Glāzgovā, man stāstīja, ka viņiem esot visā UK augstākais sirds asinsvadu slimību risks, jo viņi daudz lieto eļlā fritētu ēdienu. Pirmā vietā "fish un chips", bet man liekas, ka bija arī sīpolu gredzeni mīklā, kalmāri (?). Nu jā tas ieskrietuvēs, mājās nezinu.
Man šitāds iespaids ir par ķīniešu virtuvi. Viņi tak arī praktiski visu cepina eļļā, bet vai jūs esat redzējuši daudz resnu ķīniešu? Joprojām prātoju, kā atkost šito mīklu.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #35 : 2014. gada 05. oktobris, 15:22:42 »
Un, ja vēl par tēmu, man ļoti patīk franču kulināriskais piegājiens - ēdiens ir māksla. Franču ēdienā neesmu vīlusies,  fascinē viņu apsēstība  ar izsmalcināta ēdiena kultu. Laikam jau viņus pamatoti dēvē par gurmandiem.
Piedod, Lynx, bet galīgi neesmu sajūsmā par itāļu pastu ēdieniem. Trekni, miltaini, eļļaini. Tiesa, neesmu nomēģinājusi "mājas" ēdienu. Es par restorāniem runāju.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #36 : 2014. gada 05. oktobris, 16:57:36 »
Man šitāds iespaids ir par ķīniešu virtuvi. Viņi tak arī praktiski visu cepina eļļā, bet vai jūs esat redzējuši daudz resnu ķīniešu? Joprojām prātoju, kā atkost šito mīklu.

Par kjiiniizeru virtuvi runaajot - varbuut visa saals ir tamaa faktaa, ka produkti tiek cepinaati pavisam iisu briidi un ljoooti karstaa elljaa. Taadeejaadi ellja nepaspeej sasuukties produktaa, tik vien garozinju aprauj. Un veel - eed ar irbuliishiem. kaut arii taaspuses tautas lieli meistari kocinju vicinaashanaa, tomeer taadeejaadi eedot - viss process sanaak leenaaks un liidz ar to saata sajuuta rodas nepiestuukjeejot kungji zibeniigaa aatrumaa. Bet tie tik mani mineejumi. varbuut saals pavisam citur sleepjas.
Par itaalju pastas tradiicijaam runaajot - tas jau arii bija viens no iemesliem shaj teemai. Es varu eest pastu maaaaksimums reizi nedeeljaa, bet ne vairaak. Itaalju vienmeer un visur esoshaa pasta ir pamatiigi par smagu. Tad nu pamazaam piesaku boikotu. gatavoju viiram pastu, sev ko citu...

Atslēdzies danu

« Atbilde #37 : 2014. gada 06. oktobris, 12:33:41 »
Par ķīniešu virtuvi... kā saka mans juniors kurš nu jau trešo gadu studē Ķīnā, tas ko mums te,Eiropā, pasniedz kā ķīniešu ēdienu, visai maz līdzinās ēdienam Ķīnā.
Arī pati cik esmu blandījusies pa austrumiem- nekad pēc ēšanas neesmu jutusies smagi no treknuma.