Autors Tēma: sildīti ēdieni  (Lasīts 4722 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies Spārka

sildīti ēdieni
« : 2015. gada 08. aprīlis, 14:15:42 »
Nejauši izlasīju, ko neesot vēlams sildīt:
 Sēnes. Vista. Kartupeļi. Spināti. Bietes. Selerijas sakne. Olas. (avots: tasty.lv)
Tos pārējos arī prātā nav nācis sildīt, bet - kartupeļi? "sildot otro reizi, kartupeļi zaudē savu vērtību un var kļūt pat viegli toksiski."
Ka sildīti ēdieni zaudē vērtību (arī labo garšu), to iemācīja kam mamma, kam vecmāmiņa, kam mājturības grāmata, bet - sacepti vārītie kartupelīši būs"viegli toksiski"? 

viesmiiliigs

• Viesi
Re: sildīti ēdieni
« Atbilde #1 : 2015. gada 08. aprīlis, 14:18:34 »
Sasūkušies ar ļauno uzkarsēto eļļu vai taukiem, nedod dievs piesviluši un kļuvuši kancerogēni, ļaunuma avots!  :sarcasm:

A pasaki - sēņu mērci neesi sildījusi? Vai biešu zupu? Vistas karbonādes uzsildītas? :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #2 : 2015. gada 08. aprīlis, 14:18:37 »
es uz sitiena pat nevaru iedomaaties, kursh atsildiits eediens tik traki garshaa nomaitaajas...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #3 : 2015. gada 08. aprīlis, 14:22:44 »
Fufelis vulgaris.

Pirms laika bija lasāms, ka "zinātnieki" atklājuši, ka piens esot kaitīgs veselībai un bērniem jo īpaši.

Sildīta sēņu mērce kļūst neēdama?

Naktī atgriežoties mājās no pasākuma, cepti pusdienām vārìtie kartupeļi ir pašā laikā :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2015. gada 08. aprīlis, 14:25:24 »
IMHO 3x atcepts kartupelis ir mazāk "toksisks" gan par "E vitamīniem" pārbāzto protoplazmu, ko pārdod lielveikalos, gan par mikroviļņu krāsnī gatavotu vai atsildītu ēdienu.

Kaut kā jau snobi jāproducē. Un pašiem naudiņa jāpelna - ar jaunu "faktu" atklāšanu. Vienā desmitgadē olas ir gandrīz vai nāves drauds - viena nedēļā, tā pati uz paša atbildību, nākamajā jau reabilitētas - ēdiet, cik lien.
Es visu atceros, Ričard...

Pieslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2015. gada 08. aprīlis, 14:26:26 »
Sēnes un zupas sildītas man tiešām negaršo, bet pasludināt saceptus kartupeļus par viegli toksiskiem -  :wtf:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #6 : 2015. gada 08. aprīlis, 14:32:41 »
Mikreni es sen jau vairs nelietoju, bet nevaru iedomāties, ka biešu boršča zupu uzvārīšu tikai 1 dienai mazā katliņā. Vienīgā zupa, kuru es nemēdzu sildīt, jo sildītai pilnībā izmainās garša un tā kļūst nebaudāma, ir laša vai citu zivju zupas, bet ne jau tāpēc, ka sildīti ēdieni varētu būt kaitīgi.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2015. gada 08. aprīlis, 14:46:44 »
Sildu tikai mikrenē, jo otrreiz cept eļļā ir par traku, mikrenē var sausu visu uzsildīt. Kartupeļus neēdu nekādus, bet diez vai tut kas kaitīgd, tik eļļains.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2015. gada 08. aprīlis, 14:57:19 »
Jā, un pamatā visu taisu vienai ēdienreizei diviem cilvēkiem, reti ir kas sildāms, ja nu gatavs ēdiens no bistro.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 08. aprīlis, 15:19:28 »
Protams, makaronu piena zupas nav atsildāmas - makaroni izmirkuši pļeckās. Bet skābus kāpostus sautēt "vienai dienai mazā katliņā" ir ņirgāšanās par ēdienu. Starp citu - jo vairāk atsilda, jo labāki kļūst. :D  Oi, piedodiet, piedodiet, - kaitīgāki!   :sarcasm:

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2015. gada 08. aprīlis, 15:36:18 »
gandrīz visus ēdienus sildu, jo bieži katrs ēd savā laikā. Negaršīgas nākošā dienā ir sakņu zupas -kartupeļi paliek cieti.

nekādi nevaru iemācīties izvārīt mazu katliņu zupas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 08. aprīlis, 15:40:27 »
nekādi nevaru iemācīties izvārīt mazu katliņu zupas.
Turi sevi ciet un izsniedz 1 kartupeli, vienu burkānu, vienu sīpolu, biezas karbonādes šķēles izmēra gaļas gabalu pamatam. Garšvielas cik gribi. nekas daudz nesanāks ;)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #12 : 2015. gada 08. aprīlis, 17:11:56 »
Jā, un pamatā visu taisu vienai ēdienreizei diviem cilvēkiem, reti ir kas sildāms, ja nu gatavs ēdiens no bistro.
Lai katrreiz ko gatavotu tikai vienai ēdamreizei -tur tak ar to vien jānodarbojas. Lai arī ēst gatavot man patīk, dzīve nenorisinās tikai pie plīts!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 08. aprīlis, 17:14:50 »
Vai dzīvi bojā 30min vakarā, kas pavadīti pusaktīvi darbojoties pie plīts?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2015. gada 08. aprīlis, 17:18:52 »
Kārtīga zupa ar gaļu un putraimiem nav izvārāma 30 minūtēs [ķīmiskie "buljona kubiņi" ir daudzkārt kaitīgāki par atsildītu ēdienu]. Vārīt pusotru stundu vienas devas piņģerotu, nākamajā dienā procesu atkārtot tā vietā lai 10 minūtēs uzsildītu un visi paēduši, IMHO ir nelietīga energoresursu izšķiešana.