Autors Tēma: sildīti ēdieni  (Lasīts 4696 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: sildīti ēdieni
« Atbilde #15 : 2015. gada 08. aprīlis, 17:53:38 »
Es reti kad vāru klasiskās zupas un pie tam ar putraimiem.  Gaļu gabaliņos apceptu tajā pašā katlā kopā ar dārzeņiem,  ūdeni virsū, sausās garšvielas,  zaļumi..  Viss svaigs, nav pārmircis jau kuros dienu peldoties šķidrumā.. Kamēr viss paliek gatavs, tikmēr var neko nedarīt vai arī siermaizītes sacept vai biezpienu uzmaisīt. Easy.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2015. gada 08. aprīlis, 19:10:25 »
Ja dārzeņi veikala saldētie-mizotie-sagrieztie, tad ir ekonomija. Nomizot 2 kartupeļus šodien aizņem 5 minūtes ar naža/trauku mazgāšanu, rīt 5 minūtes, kopā 10. Nomizot šodien 4 kartupeļus aizņem 7 minūtes - sagatavošanās (kaut vai izvilkšana no skapja) un sakopšana aizņem tikpat laika, bet vienu dienu.

Bet nu, kā zināms, katram savs - es ēdu, lai dzīvotu, nevis dzīvoju, lai ķēzītu savu laiku un pa smalko izēstos pēc portālu priekšrakstiem. :D.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #17 : 2015. gada 08. aprīlis, 19:20:35 »
Interesanti vinji tur kaitiigumu izveerteejushi... ja jau vistu, olas un seenes nav veelams otrreiz karseet deelj obv struktuuras mainjas, nav skaidrs, kaapeec tas neattiecas uz citaam galjaam un ziviim, arii paakshaugiem... ja mineetie draazenji deelj nitriitiem, nu tad jau lielaakaa dalja daarzenju, ne shie vien... ...ieteikums seleriju vilkt laukaa no sildaamaas zupas vien ir ko veerts :D ...

...kartulelju "vieglo toksiskumu" vsp nav pamatojushi...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2015. gada 08. aprīlis, 19:25:14 »
eu nu beidziet... ko tad es pusdienās ēdīšu, ja nesildīšu? uz ēdnīcu iešu, veselīgo ēdienu ēst? nu ne tak. vakardienas soļanka, sūri grūti cepta un vārīta, būs tieši laikā!

p.s. kartupeļi cieti zupā paliek tikai ja uzvāra to sildāmzupu...

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2015. gada 08. aprīlis, 19:31:34 »

p.s. kartupeļi cieti zupā paliek tikai ja uzvāra to sildāmzupu...
- nu ja

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #20 : 2015. gada 08. aprīlis, 19:40:18 »
Es arī piederu pie tiem, kas neēd atsildītu ēdienu (štovēti kāposti ir izņēmums). Varbūt esmu pārjutīga, bet ēdiena garša ļoti mainās, arī konsistence. Otrreiz sildītas zupas kartupeli nevaru iedabūt mutē.
Turklāt ēdiena gatavošana katru dienu jau nu pusotru stundu neaizņem gan,  ja vien katru dienu liellopa gaļas kluci nevajag.
Ir pietiekami daudz ēdienu, kuri ietilpinās tajās minētajās 30 min. Brīvdienas, protams, ir cits jautājums.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #21 : 2015. gada 08. aprīlis, 19:45:35 »
Nomizot šodien 4 kartupeļus aizņem 7 minūtes
Tev tie kartupeļi strausa olas izmērā ???  Minūte un 20 s ir pietiekami.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #22 : 2015. gada 08. aprīlis, 19:49:50 »
paliekam moš pie tā, ka katram savs?

kāds sildītu kartupeli nevar mutē iedabūt, kādu (mani) var nošaut, lai es buljona kubiņus vai Anneles lietotu...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #23 : 2015. gada 08. aprīlis, 19:54:22 »
Nesapratu, kāpēc buljonkubi jālieto...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #24 : 2015. gada 08. aprīlis, 20:08:33 »
Triis reiz dienaa famiiliju pa 30 min nepabarosi... pat tikai sildot nee...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #25 : 2015. gada 08. aprīlis, 20:13:49 »
Kas ar to mikroviljnju kraasni ir, kaapeec neveseliigi sildiit? Kaads zina smalkaak izstaastiit?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #26 : 2015. gada 08. aprīlis, 20:14:50 »
Famīlijai ir jāstrādā,  jāatrodas skolā, pulciņos.  Ja nē, tas, kurš mājās, arī gatavo sev pusdienas. Brokastīs zupu ar nestrēbsi.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #27 : 2015. gada 08. aprīlis, 20:32:20 »
Zin, ir ljauzhi, kas ne tikai zupu brokastiis ;) (es nee)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #28 : 2015. gada 08. aprīlis, 20:33:31 »
Nomizot šodien 4 kartupeļus aizņem 7 minūtes
Tev tie kartupeļi strausa olas izmērā ???  Minūte un 20 s ir pietiekami.

Zin, eksperimentus netaisīju ar hronometru (darīt nav ko...). Princips skaidrs netapa?

Aiziet līdz aukstumskapim, atnest kartupelus, nošņaukt sīkam degunu, paņemt nazi, nolikt nazi, aiziet noslaucīt sīkam pakaļu, aiziet uz virtuvi, nomazgāt rokas, paņemt nazi, paskatīties, ko "lācītis ir apēdis" un "kas tā par zemi uz globusa", sākt mizot vienu kartupeli, nomazgāt rokas, lai uzlīmētu plāksteri un sīka noplēstā pirksta, nomierināt, pabeigt mizot kartupeli, nomazgāt rokas, aplasīt bērnu ielaistajam kaķim ērces (kamēr nav gultā izvārtījies), iegrūst paiku pie purna (citādi pār viņu var nokrist), sākt mizot otru kartupeli, izskaidrot trīssimto reizi, kāpēc nevar sist brālim un ko darīt ar vienu kluci uz diviem, pabeigt mizot otru kartupeli, paskatīties un apstiprināt, ka knaģi matos izskatās smuki, nomazgāt kartupeļus, noslaucīt rokas, nomierināt to, kuram otrs ar knaģi matus izrāvis, nomazgāt nazi - es to visu pusotrā minūtē toč nekādi nevaru ietilpināt.
Es visu atceros, Ričard...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #29 : 2015. gada 08. aprīlis, 20:35:10 »
Nu, trix, tev gan traki iet..