Autors Tēma: Vīnes meža stāsti  (Lasīts 2306 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Vīnes meža stāsti
« : 2015. gada 09. aprīlis, 09:36:17 »
tātad - biju uz izrādi.
Nebiju lasījusi recenzijas ( speciāli, jo jutu - ja sākšu lasīt, vispār negribēšu iet, man jau ar tiem pirmajiem dažiem vārdiem, ko biju pamanījusi un bildēm, ne īpaši gribējās).
Mans verdikts - tā bija viena no subjektīvi garākajām izrādēm pēdējā laikā :) Bet - es es negribu teikt, ka izrāde ir "garām", manuprāt, šī izrāde ir līdzīgi kā Migla - ja tur fascinējošā vecīšu līnija bija tas, kas patika man personīgi un ļāva "izlaist" netīkamo, tad šeit no sirds baudīt varēs tie, kam patīk kustību baudīšana, visi tie izsmalcinātie kustību zīmējumi, žestu valodas, es teiktu "laikmetīgā deja", bet tas laikam gluži tas nesaucas:) Bet tā kā mani viss šis tracina, tad es drīzāk cietu :)
 Un saturs, kurš , manuprāt, bija sakarīgs stāsts, nebūt ne tik triviāls, kā radās iespaids, kad pirmajos aprakstos izlasīju "puisis A grib precēties ar meiteni B, bet viņa iemīlas un aizskrien līdzi pēkšņi parādījušamies puisim C, kurš līdz šim bija saticies ar dāmu D" -tas nebūt nav stāsts par diviem mīlošiem pārīšiem AB un CD, kur vienā mirklī samīlas B un C. 

Pēc izrādes izlasīju intervijas un recenzijas, neko priekšā nesakot, pateikšu, ka luga ārzemijā skaitoties slavena un nozīmīga - piekrītu. Taču katrā iestudējumā tiek salikti savi akcenti.
Visās recenzijās pieminēts skrupulozais kustību mākslinieces Raudingas un viņas asistenta darbs, kas pauž disfunkcijas, disnarmonijas, dzimumdziņas, katra tēla raksturīgo zemtekstu utt,  laimīga kārtā (priekš mana viedokļa:) ) vienā recenzijā tas tika papildināts ar "Un tā trīs stundas." :)  haha, 100% pievienojos:)

Daži tēli man likās stipri vien dežavū, no citām izrādēm atnākuši.. Šoriņš, Misāne, Kļavinskis...

āāāāā!!!!  Par skaisto!!!  Mūzika! Tas man patiesi patika! Kvartets Undertango spēlēja VISU laiku!

Rezumējot - mūzika, sižets, scenogrāfija plusos noteikti, un ja kādam patīk arī tā "kustību partitūru" skatīšanās, tad baudījums būs!

Atslēdzies Narcise

Re: Vīnes meža stāsti
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. aprīlis, 10:21:14 »
Paldies par recenziju. Tagad zināšu, uz ko gatavoties nākamnedēļ. Pieļauju, ka izjūtas varētu sakrist un arī man liksies par garu. (Nevarēji pacensties ātrāk aiziet, kamēr biļetes nebiju nopirkusi?? ;) :) ) Joks, protams.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. aprīlis, 10:58:16 »
bet, redzi, tomēr interesanti - manas emocijas nav viennozīmīgi negatīvas, lai arī skatījos ar baigām grūtībām. :) Un , sev par pārsteigumu, nevaru teikt, ka nepatiks citiem. Var patikt! Patiesi! Jo šoreiz manās nervu šūnās trāpīja tā nelaimīgā "partitūra" :) 

Atslēdzies samtene

« Atbilde #3 : 2015. gada 09. aprīlis, 12:49:30 »
Arī redzēju.
Mūzika, pie tam dzīvā mūzika, protams, ļoti skaista, kā jau Vīnes valši vai kas tamlīdzīgs... disonēja ar to, kas notika uz skatuves.
Un viennozīmīgi nevaru pateikt, patika vai nē... 2.cēlienā man blakus un arī citur parādījās tukšas vietas...

Mazās lomiņas bija foršas (Kugrēna savā mātes mīlestībā, Liepiņas vecāmāte savā nelokāmībā), bet nu Āmanim tas sulaiņā uznāciens bija nu tāds pārāk mazs :)
Ķeselim kaut kas ar dikciju nebija labi jebšu man ar ausīm... :(

Piekrītu hm@, izrāde var patikt un var arī nepatikt, par sevi vēl līdz galam neesmu noformulējusies, un varbūt arī līdz galam nenoformulēšos :blushing: , jo pāri jau klājās Idiota iespaidi...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2015. gada 09. aprīlis, 13:16:35 »
Samtene, tu biji jau uz Idiotu? Es pēc aizvakardienas pirmizrādes ( uz kuru, protams, nebiju) burkšķu, ka galīgi neizdevīgi teātrim aizināt tādā mazā zālēitē savus cienītos VIPeniekus - nekādas rezonanses ne tviterī, ne blogos, nekur. Lielajā zālē pēc pirmizrādes (labas) starp daudzajiem VIPinatoriem ir arī parastā publika, kas ieraksta kādas atsauksmes, bet pēc Idiota - vienīgais VIPs, kurš "atstrādāja" savu ielūgumu, bija Kārlis Lācis, kurš ietvītoja...

Par Āmani sulaiņa lomā ...  kur bija sulainis? Kurā ainā? :)  Man bija kā tajā anekdotē par taksistu - "braukšanas eksāmens, tiek aprakstīta situācija ar vieglo, smago, vēl l otru vieglo un jautājums - kurš no viņiem pirmais šķērsos krustojumu, students atbild - taksists.   Skolo`tajs prasa - kāds taksists, tur nebija neviena taksista!.  Eksaminējamais - Es nezinu, bet vien`mer no kaut kurienes uzrodas kāds taksists...

Man tā bija ar Āmani - viss klusu mierīgi, pēdējais uznāciens ar kopāstāšanos īsi pirms aplausiem, pēkšņi es mēma - centrā Āmanis, smaidīgs un mirdzošs... no kurienes??? Izrādē nebija nekāda Āmaņa, bet uz aplausiem uzradās :D

Nē, pēc tam es izlaīju, ka viņš un Ķeselis dublējas armijnieka un sulaiņa lomās....

Te arī viens mīnuss, starp citu - Āmaņa armijnieks noteikti būtu kā pieaudzis vīrietis ar pašapziņu, manā variantā tas bija jauns puisis, kas sapinies trakās meičas pinekļos, bez īpašas vajadzības pēc šīs sapīšanās.

man apkārt neparādījās brīvas vietas ( sēdēju par diezgan patālu) , vairākiem pēc kustībām varēja just, ka esam uz viena viļņa, bet - mūs visus interesēja, kas būs tālāk.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #5 : 2015. gada 09. aprīlis, 13:57:56 »
Jā vakar biju uz Idiotu. Īsumā, man patika... garāk varētu uzrakstīt vakarā, ja ir interese...

Kā saprotu, abas esam bijušas uz otrdienas VMS izrādi...

Nu tāpēc jau teicu, ka Āmanis tur bija tik maz, cik maz vien var būt, ka varēja tur vispār nebūt!

Tas bija 2.cēlienā, ainā, kad visi bija tajā klubā vai bordelī...
Vienkārši no vienas skatuves malas pārgāja uz otru skatuves malu, pa vidam kaut ko nolika uz galdiņa un viss... klasisks sulaiņa izgājiens ar paplāti rokās  :smile:
Varbūt arī nebūtu pamanījusi, ja vien tas izgājiens nebūtu tādā mazliet sapītā gaitā ar uzmestu kūkumu un bikses nebūtu savilktas gandrīz līdz padusēm... man uzreiz asociācijas ar vienu paziņu, gaidīju vēl kādu uznācienu, un nekā... pilnīgi žēl... :cry:

Kaut Misāne man nu galīgi nesaistījās ar padzīvojušu sievieti-atraitni, man Āmanis tajā armijnieka lomā būtu paticis labāk :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #6 : 2015. gada 09. aprīlis, 14:05:41 »
Par Idiotu noteikti uzraksti, tikai - imho ver jaunu tēmu vaļā!

Par īsajiem uznācieniem - tas man likās baigi bēdīgi, ka vesels bars aktieru nodarbināti tikai uz pāris minūtēm, piem Skanis, tas bija tik dežavūīgi, tādā viņam pierastā lomelē..  no otras puses - varbūt tas ir labi, ka aktieriem ir tā nodarbinātība un noderīguma sajūta..

p.s. Otrdien man iedeva Bāskervilu leģendas reklāmlapiņu!  foršiforšiforši - pa lomām sadalījums, pārējie aktieri, kas vēl nebija zināmi, un Gapolferi!

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2015. gada 15. aprīlis, 14:18:01 »
Vakar biju. Jau iepriekš ievēroju, ka labāk pārāk nesacerēties un tad ir o.k. Teikšu, ka pat ļoti o.k. Par KUSTĪBĀM runājot, viennozīmīgi pārliecinošākākais iestudējums un arī sniegums daudzu pēdējo gadu laikā, būs liela netaisnība, ja Raudinga nedabūs SN balvu (kas vēl tālu, protams). Sēdēju tuvu, faktiski mana interese neatslāba ne uz mirkli -gan sižeta, gan režijas dēļ un izrāde pat nelikās pārāk gara. Viena no Misānes spilgtākajām lomām. Anže arī citādāks nekā parasti, faktiski visi labi, sākot ar Šoriņu un beidzot ar Maņjakovu.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 15. aprīlis, 15:52:15 »
lūk, lūk! Šādu viedokli, kā tu raksti, ir teikuši vairāki!  Tev vienkārši veicās, ka tevi tā partitūra nekāva , atšķirībā no manis:) 

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #9 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:26:41 »
Ja nu vienīgi Kļavinskis vakar "ar vienu kāju" tēloja. Misāne man neatgādināja citas lomas, nesk.uz to, ka dažas LĪDZĪGAS ir bijušas, Šoriņš nepavisam nelikās, ka štampo.
BET jāatceras, ka izrāde no izrādes var arī atšķirties, tāpēc jo vairāk, nav nekāds brīnums, ka skatītāju viedokļi var atšķirties. Un kā es ievēroju -pat mans konkrētais noskaņojums izrādes laikā var ietekmēt iespaidus.
Ak jā, un kāda Līgai Liepiņai velnišķīga loma, - nekad iepriekš nav spēlējusi ko līdzīgu.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #10 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:40:36 »
Misāne, jā, bija ļoti laba šajā lomā, tikai par to vecumu īsti nevarēju saprast :(
Pēc sacītā tā kā vajadzēja būt padzīvojušai atraitnei, bet izskatījās viņa ļoti labi, t.i. drīzāk jauna nekā padzīvojusi :) .
Muha, kas Tev bija tas mīļākais-zaldāts, varbūt Āmanis?

L.Liepiņa man likās mazliet līdzīga kā no Voiceka, bet tikai mazliet.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:50:50 »
Man izskatījās, ka Kļavinskis režisoram bija piedāvājis "es varētu spēlēt šādi", režisors sajūsmā piekritis, pat nenojaušot, ka tas ir tuvu ierastajam stilam un varonis ir gluži kā no Blakts - oļegs bajāns...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #12 : 2015. gada 15. aprīlis, 16:58:43 »
Kļavinskim tak šeit bija tāda maza loma, pat lāgā neatceros :)
Bet, ja salīdzina ar Blakti...  jā, varbūt arī  :) tur un te tāds fīrlingers  :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #13 : 2015. gada 15. aprīlis, 18:04:19 »
Man bija Āmanis,jā. Dmž,kaut arī subjektīvi, bet kopš viņš vada Dejo ar zvaigzni, kā aktieris viņš man patīk mazāk kā kādreiz.
Nu jā, Misānes vecums laikam pilnībā neatbilda lugā domātā personāža vecumam, bet tas nemazināja viņas tēlojuma kvalitāti.