Autors Tēma: Laba pupiņu kafija  (Lasīts 7665 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Laba pupiņu kafija
« : 2014. gada 01. oktobris, 22:53:07 »
Man ienākušās kafijas dzirnaviņas. Gribu labu pupiņu kafiju. Ar aromātiem  - nezinu. Labāk gribētu dabiskas pupiņas . Šodien nopirku RIMI pupiņas parastās, bet sajūsmā neesmu.

Varbūt kāds lieto?

Atslēdzies Emīlija

Re: Laba pupiņu kafija
« Atbilde #1 : 2014. gada 01. oktobris, 22:59:23 »
atbildu: Rimi pupiņas nelietoju :)

ja netieku pie europas veikaliem, tad pērku Depo, Eduscho creme. bet labaak stiept no Eiropas kādu segafredo par līdzīgu cenu, protams. Segafredo reizēm var noķert Maximā par mazpadsmit eur kg... Nu tā, apmēram. Ja cenai nav nozīmes, Lavazza...

Atslēdzies j

« Atbilde #2 : 2014. gada 01. oktobris, 23:30:57 »
Nu ir visādas. Gaume atšķiras. Vajag bodē paostīt (pakām ir spec ventikis), tā vislabāk atrast īsto

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2014. gada 02. oktobris, 09:35:42 »
kafijas veikalā nopērc pa kripsītim no vairākām. Gaumes jau atšķiras, man nepatīk, ja jūt rūgto dedzinājumu.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #4 : 2014. gada 02. oktobris, 09:48:29 »
Pirms kāda laika sastādot kompāniju, nejauši sanāca ieklīst kādā Vecrīgas màkslas galerijā. Pacienāja mani ar dikti gardu kafiju. Cita starpā viena no pļāpām bija par to, ka LV labu kafiju nopirkt pagrūti.
Es gan kafijas specs neesmu, bet cienātājus gan par tādiem uzskatu.
Nu lūk, izrādās šī kafija esot pirkta Elkorā. Nosaukumu neatceros, bet zinu ka bija gaišā krafrpapīra maisiņā ar brūnu tekstu.
Uzvanīšu, pajautāšu nosaukumu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 02. oktobris, 09:56:52 »
bija man atsūtījuši degustēt (tiesa malto gan), no šī ražotāja http://www.kafijasdraugs.lv/kafija/kafijas-pupinas?15=416 Jāsaka, ka bija laba, maiga, nepārgrauzdēta, gaišā krāsā, viegli eļļaina. tiešām patikās.
Jebkurā gadījumā jāŗēkinās, ka garšīgāka kafija nebūs gluži rimi pupiņu cenā  :blushing:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2014. gada 02. oktobris, 10:07:51 »
Pie kā gan novedusi šī tēma...
Kafijas jautājumā sazvanījos ar sen nesatiktu cilvēku un nolēmām rītvakar kafiju likt mierā un iemalkot ko citu...arī sildošu :)

kafija šī, bet esot arī dažādu maisījumu un šķirņu kafijas.

http://www.elkor.lv/lat/melles-rits-100-espresso-250-g.html

Atslēdzies Broms

« Atbilde #7 : 2014. gada 02. oktobris, 10:10:51 »
P.S
šīs firmas kafija, nevis konkrētais veids.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #8 : 2014. gada 02. oktobris, 11:26:14 »
Vairāk rūgtas nekā skābas kafijas cienītāja. Turklāt, manās mājās priekšrika tiek dota nevis 100% arabikai, bet gan arabikas un robustas maisījumam, tāpēc malto kafiju parasti izvēlos Lavazzu - viņiem tāda ir.
Pupiņas visu laiku kafijas automātu Espresso pasaules veikalā pirkām Saquella:

Bet tagad vairs nepiegādājot. Tagad eksperimentējam ar citām

Bet visgaršīgākā man šķita draudzenes iedāvinātā, pa taisno no Brazīlijas nākusī kafija. Neesmu droša, ka atradu tieši to (krietns laiks jau pagājis, kopš izdzerta), bet izskatījās apmēram šādā paciņā:

Bet, jā kāds zina, kur to var dabūt pie mums, lūdzu, padalīties...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #9 : 2014. gada 02. oktobris, 11:57:09 »
Paldies par ieteikumiem! Kur mums ir specializētie kafijas veikali? Es gribētu pa druskai, lielveikalos tik tās mega pakas.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2014. gada 02. oktobris, 11:58:47 »
Kuul, skaisti, protams, draudzību vajag uzturēt ar kopīgiem pasākumiem!  :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2014. gada 02. oktobris, 12:42:59 »
Kafijas veikalu jau diezgan daudz, bet, manuprāt, ar standarta fasējumiem - pupiņas 1 kg, malta sākot ar 250 g. Tā ka iesvērt, cik vēlies var lielveikalos (piem., Sky), vēl sen sena kafijas bode/kafejnīca ir Bruņinieku ielā, šķiet, ka šī: http://baltictaste.lv/restorans/kafija-riga;
Montekristo Ģertrūdes ielā arī joprojām pastāv...

Neesmu provējusi LV ražojumu ;) - Andrito.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2014. gada 02. oktobris, 12:43:18 »

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2014. gada 02. oktobris, 12:43:57 »
andrito nosaukuma dēļ un tas, ka LV liekas tāda šaubīga  :blushing:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2014. gada 02. oktobris, 13:06:59 »
jēdziens "laba kafija" ir ļoti nosacīts. katram laba ir kāda cita... tas ir vairāk garšas ieradums... mana nr 1 ir Segafredo, mājas lietošanai. ja pērku nepazīstamu, skatos vidēja grauzdējuma. no Jordānijas stiepu bezmaz kontrabandas preci - Jemenas pupiņas... nu tad tās stiprā grauzdējuma knapi piebeidzām, sajūta bij ka pēc zivīm smird... :) gaišās, vāji grauzdētās bij ļoti ok. Andrito kafijas man šķiet rūgtas kā ar hinīnu sabērtas, sorry... biju uz degustāciju, viena tik likās lietojama.