Autors Tēma: Salstu, apkure samazināta  (Lasīts 2658 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Salstu, apkure samazināta
« : 2015. gada 09. aprīlis, 20:31:33 »
Dzīvoju Rīgas namu pārvaldnieka namā. Divreiz gadā salšanas periodi. Atnāku mājās šodien , radiatori gandrīz auksti. Es saprotu, ka dienā +10 C vai cik tur, bet ne jau visu diennakti! Individuālais siltuma mezgls, regulēšana, bla, bla, bla! Vot , ja es zinātu KURŠ tur ko regulē, es ar traci uzrīkotu ne sliktāk par pensionāriem , kuri gatavi pufaikās un vateņos pa dzīvokli dzīvoties!

Atslēdzies baaciens

Re: Salstu, apkure samazināta
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. aprīlis, 20:33:35 »
Šis ir tas moments, kad priecājos - dzīvoju laukos ... Lai arī piedzīvoju 2 salšanas periodus, vēl varu turēt logu vaļā ...

Atslēdzies rutta

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. aprīlis, 20:37:54 »
Mums gan vēl kurina un tā kā drusku pa daudz

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #3 : 2015. gada 09. aprīlis, 21:09:05 »
Mums darbā laikam sāk apkuri samazināt - nākas drebināties un tīstīties lakatā/šallē...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2015. gada 09. aprīlis, 21:12:46 »
Kā smejies, man būda mežā ar ērtībām - kurini, kad gribi un cik gribi :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2015. gada 09. aprīlis, 22:10:15 »
Nez. Man uz pilnu klapi kā ziemā. Vēdinu ik pa laikam. Jau 2 nedēļas cepina.

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 11. aprīlis, 21:19:40 »
pamēģini twitteri. Vismaz darbdienās vinī pie publikas strādā...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 11. aprīlis, 23:52:33 »
Šodien arī kurina. Vai nav murgs...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #8 : 2015. gada 12. aprīlis, 08:41:20 »
Man ir unikāla pieredze - dzīvoju daudzdzīvokļu mājā , kur uz 2 korpusiem ir ar malku apkurināms katls. katrs dzīvoklis 1 dienu kurina. lai pašvaldības paspārnē  saražotās institūcijas mums neuzliktu papildu finansiālo slogu apkures maksas izteiksmē. bet nu tantuki strikti turas pie noteiktajām stundām un nevis skatās temperatūru laukā ! :rofl: tātad kko mainīt drīkst ik pa 10 dienām , tas ir dzīvokļu skaits , kas piedalās apkures nodrošināšanā ! un tad - vai nu cepamies , vai arī salstam.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2015. gada 12. aprīlis, 09:32:57 »
tiešām unikāli, tāda sadarbība nebija dzirdēta.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #10 : 2015. gada 12. aprīlis, 10:01:59 »
ar to apkuri parasti ir tā, ka  vairums mājām darbojās termoregulatori atkarībā no āra temperatūras. Apkuri noslēdz, kad trīs dienas pēc kārtas ārā ir 8 grādi plusā. Bet tā kā meteorologi nav prognozējami un katru dienu sola visādas klimatiskas figņas, to atslēgšanu bieži piebremzē. Mūsu mājā ir pierasts, ka apkuri atslēdz kaut kur ap 15.aprīli. Nu tā sanāk...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2015. gada 12. aprīlis, 10:29:19 »
Manai mājai ir termoregulators. Vakar bija silta diena, un radiatori bija auksti, šodien laiks sāk bojāties, un radiatori ir viegli silti.

Vēl jau par agru atslēgt apkuri pilnībā - gaidāmas aukstas naktis, arī dienā vēl nav karsti.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #12 : 2015. gada 12. aprīlis, 10:40:11 »
Olguci, vai pēc vecām normām nebija +8 diennakts vidējā 3 diennaktis? Nu nesanāk +8 pēc šāda algoritma. Bet KAS regulē apkuri, ja RNP nams, nav nekāda īpašnieku biedrība? Automātiski vai manuāli?

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #13 : 2015. gada 12. aprīlis, 10:47:19 »
ui, es pat nezinu. Man liekas, ka tai sakarā  bija kaut kādi krievu laiku MK noteikumi. Bet pašreiz māja pati nolemj, kad pieslēgs un kad izslēgs. Vienīgais, ka varbūt pastāv kādi teritoriālie noteikumi, teiksim, Rīga nolemj kaut ko un visi pie tā pieturās... liekas, kaut kā tā. Zinu, ka ar pieslēgšanu bija tā, ka visi vilka līdz pēdējam. Pie mums mājā parasti bija tā, ka ja 2 - 3 dzīvokļi zvanīja un sūdzējās, ka bērni salst, nu tad grieza to kloķi...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2015. gada 12. aprīlis, 11:23:17 »
Man liekas, ka tagad par apkures pieslēgšanu un atslēgšanu mājai lemj vairākums - 50% + 1 dzīvoklis.