Autors Tēma: mēs par Moniku nerunāsim?  (Lasīts 9055 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

mēs par Moniku nerunāsim?
« : 2015. gada 10. aprīlis, 12:42:33 »
ar vienu aci sekoju līdzi aktuālajam konfliktam sakarā ar Moniku.
kam taisnība kam nē, ne es to varu izlemt.
tas, ka vecāki var atteikties no ārstēšanas ir zināms.
mana pieredze: slimnīca, ārstu vizīte, parastie jautājumi kā jūtas, vēlmes utt. viena mamma saka, ka ļoti gribot uz māju (bet nu zināms, ka vismaz pāris dienas vēl netiks prom), tad doks ar pateica - ziniet mēs jūs te ar varu neturam, gribat bērnu dakterēt - dariet, negribat - brauciet prom.
vai citur būs labāk ... jautājums.
vai citur labāki speciālisti ... jautājums.
kādas jūsu domas par šo?

P.S no pēdējā raksta http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/neizturot-arstu-spiedienu-smagi-slimas-monikas-vecaki-bernu-iznem-no-slimnicas.d?id=45800489, par šo:
bija paredzēts Monikai izņemt porta katetru, kas pēc būtības ir maza operācija, un, izrunājot ar ķirurgu, vecākiem tika teikts, ka vidēji tā ilgs 15-20 minūtes un nekādu risku.
varu teikt no personiskās pieredzes, ko MAN doki teica, ka jā pati manipulācija ir ļoti ātra, BET visa sagatavošana + narkoze + attiešana/pamošanās, lai rēķinoties ar stundām 2ām. un OP ir OP, pat mazākās nav 100% drošas

Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies flyingcat

Re: mēs par Moniku nerunāsim?
« Atbilde #1 : 2015. gada 10. aprīlis, 12:55:28 »
Man liekas mazliet dīvainas tās ārstu aktivitātes. Ja grūti saprast, kā rīkoties- jārīkojas saskaņa ar likumu. Un likums paredz, ka vecākiem ir lemšanas tiesības. Ir vai nav pielaistas kļūdas ārstēšanā- ne vienmēr to var saprast. Ir tādi ārstēšanas veidi, pie kuriem blaknes ir neizbēgamas. Varbūt tam nabaga bērnam vienkārši nepaveicās, varbūt nebija kaut kas perfekti...fakts ir tas, ka nevienā slimnīcā neviens ārsts neiedos garantiju, ka viss būs labi. Ar to jāsamierinās.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #2 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:01:03 »
Ja vecāki redz, ka pēc atgriešanās no ārzemēm bērna veselības stāvoklis ir tikai pasliktinājies, ir loģiski, ka viņi uzdod jautājumus (kas daudziem ārstiem nepatīk) un šaubās par ārstēšanas metodēm. Cik nu sekoju līdzi, bet saprotu, ka Latvijas ārsti neievēroja ārvalstu slimnīcas ārstu ieteikumus un darīja pa savam, pumpējot bērnam pārāk lielas zāļu devas, kas tagad ir izraisījušas pietūkumu. Sejiņa izskatās vienk. briesmīgi.
No tēta izteikumiem - meklēšot atkal palīdzību ārvalstīs.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:01:23 »
Domas neviennozīmīgas.
Baidos, ka manī pārsvaru ņem viedoklis: Latvijas ārsti nekad neatzīs, ka viņi var kļūdīties vai ir kļūdījušies. Stāvēs līdz pēdējam, viens otru piesedzot, smalki pūderējot smadzenes "jūs savam bērnam gribat sliktu, ka neuzticaties ārstam???". Jebkurš jautājums par ārstēšanu tiek uztverts kā personisks apvainojums un reakcija atbilstoša.

Pacients pamostas uz ratiņiem
- Sanitār, kur jūs mani vedat?
- Uz morgu.
- Kā uz morgu? Bet es taču esmu dzīvs!!!
- Dakters teica uz morgu, tātad uz morgu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:01:33 »
jā vecākiem ir lemšanas tiesības, BET vai vecākam ir tā vajadzīgā pieredze, zināšanas, galu galā "vēsa, aukstasinīga" galva, lai spriestu?
es pēc diagnozes uzzināšanas biju šokā dažas nedēļas, tāpēc pilnīgi uzticējos ārstiem, jo viņiem mūsu "īpašais" gadījums nav nekāds īpašais. viņiem tādu ir simtiem.
es pilnīgi pieļauju domu, ka vecāki parakājas netā un paklaušinās apkārt un dzird kaut kādus brīnumstāstus un varbūt pieņem galīgi aplamus lēmumus, jo lai tiktu līdz brīnumam ir varbūt ļoti garš ceļš ejams ar kāpumiem un kritumiem.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies imho

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:04:07 »
ja vecaaki apzinaati un speciaali sabaro beernu tieshi pirms operaacijas, vai tas kaut ko liecina par vecaaku meerkjiem?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:04:35 »
Nu bet Monika Latvijā ir VIENĪGĀ ar šādu diagnozi.... kāda ūberpieredze var būt Latvijas ārstiem?

Atslēdzies Tille

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:06:53 »
Es sapratu, ka tūska radās no tā, ka ārzemēs esot, NEsaņēma zāles

<< 31.martā ārsti ar analīzēm pierādījuši, ka Monikai patlaban ir radusies iekšēja tūska, tāpēc vecāki piekrituši turpināt dakteru nozīmētās albumīna devas ievadīšanu.>>

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:07:19 »
Nu bet Monika Latvijā ir VIENĪGĀ ar šādu diagnozi.... kāda ūberpieredze var būt Latvijas ārstiem?
vaitad ārsti neuzlabo savu kvalifikāciju? viņi ko kā no skolas sola izmācījušies tā ar tām zināšanām visu mūžu dzīvo?
tagad taču visādas iespējas.
ja vecaaki apzinaati un speciaali sabaro beernu tieshi pirms operaacijas, vai tas kaut ko liecina par vecaaku meerkjiem?
jā tas ar nav zināms.

Atslēdzies imho

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. aprīlis, 13:10:42 »
Ja vecāki redz, ka pēc atgriešanās no ārzemēm bērna veselības stāvoklis ir tikai pasliktinājies, ir loģiski, ka viņi uzdod jautājumus (kas daudziem ārstiem nepatīk) un šaubās par ārstēšanas metodēm. Cik nu sekoju līdzi, bet saprotu, ka Latvijas ārsti neievēroja ārvalstu slimnīcas ārstu ieteikumus un darīja pa savam, pumpējot bērnam pārāk lielas zāļu devas, kas tagad ir izraisījušas pietūkumu. Sejiņa izskatās vienk. briesmīgi.
No tēta izteikumiem - meklēšot atkal palīdzību ārvalstīs.

tuuska esot no albumiinu zuduma, bet vecaaki esot aizliegushi to ievadiit...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2015. gada 10. aprīlis, 14:29:18 »
Vecaaki ir stulbi. Kas nav retums.

Tuukst tas beerns kaa reiz no taa, ka nieres izvada aaraa albumiinu (olbaltumvielu) kaa rezultaataa lielaaka kaa vajag asins shkjidraa dalja var iziet audos (un satuucinaat to beernu). Taapeec jau to albumiinu vislaik jaavada, lai, cita starpaa, arii shis nebuutu...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2015. gada 10. aprīlis, 15:23:29 »
Cik saprotu pieredzei ārstēšanā šinī gadījumā ir relatīva nozīme, jo nieres nefunkcionē normāli un izārstēt to nevar, tikai transplanēt citas, bet, tā kā bērns ir pārāk mazs, līdz transplantēšanai viņam vēl jānodzīvo.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #12 : 2015. gada 10. aprīlis, 15:30:56 »
Rezumējot- izredzes tam bērnam šā vai tā ir bēdīgas. Vai meklēt vainīgos ir pareizā reakcija šādā gadījumā? Laikam jau savādāk reaģēt vecāki nespēj...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2015. gada 10. aprīlis, 15:36:06 »
nebiju neko par šo gadījumu dzirdējusi un, izlasot tēmas nosaukumu, domāju, ka runa ir par Moniku Levinsku :D

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2015. gada 10. aprīlis, 15:43:20 »
Lej albumiinu, kad var, iznjem slimass nieres un beerns ir uz dialiizes liidz sasniedz transplantaacijai deriigu vecumu.

A vecaakiem jaameklee nez kaadas probleemas...