Autors Tēma: īpašuma sadalīšana  (Lasīts 1494 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

īpašuma sadalīšana
« : 2015. gada 13. aprīlis, 15:14:18 »
Lasu oficiālos avotus, bet neatrodu, kāds ir minimālais gabals, ko varu nošķelt un kādam uzdāvināt vai pārdot.
Idejas?

Atslēdzies reno

Re: īpašuma sadalīšana
« Atbilde #1 : 2015. gada 13. aprīlis, 15:21:17 »
katrā pašvaldībā savi "Saistošie noteikumi"

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 13. aprīlis, 15:24:47 »
Baidos, ka mazāk par 600 m2 nevar, vismaz ne apbūvei. Iespējams, pat vairāk. Ja mežs vai kas tāds, tad citi noteikumi un citas platības.
Galvu ķīlā nelikšu, bet draugiem bija 400 vai 500 m2 dīvains mazdārziņš, viņiem sanāca vai nu pārdot kaimiņam, lai vismaz vienam kaut kas, vai audzēt zāli.

Bet tas nav oficiāls viedoklis.

"lauksaimniecībā izmantojamās zemes minimālā atdalāmā platība ir 2 ha. "
2011. gads

http://www.building.lv/forums/131/99344/mernieciba-zemes-sadale-un-detalplanojumi-zemes-sadalisana

reno taisnība - jāskatās pašvaldības noteikumi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2015. gada 13. aprīlis, 15:35:42 »
Man tuvējā pilsētā minimums esot 1200 m2.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 13. aprīlis, 16:02:11 »

pardon. Apbūves noteikumi  -Minimālās jaunveidojamo gruntsgabalu platības
Jūrmalā  dažādos rajonos un pat kvartālos dažādi -sākot no 800

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #5 : 2015. gada 13. aprīlis, 16:40:05 »
Lai precizētu, kas jāmeklē - gūglē ieraksti "X pašvaldības teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi" vai vēl labāk "X pašvaldības teritorijas plānojums" (tikai pārliecinies, ka tas ir spēkā esošs plānojums). Vispirms jāapskatās grafiskās daļas kartē "Teritorijas plānotā (atļautā) izmantošana", kāds konkrētajam zemes gabalam ir zonējums, un pēc tam apbūves noteikumus attiecīgajai zonai skatās minimālās platības. Ja īpašums ir kādā īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, tad uz to vēl var attiekties MK noteikumi, kas regulē minimālās platības.

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 13. aprīlis, 17:42:15 »
Nevar iziet no situācijas ar veco labo sadalīšanu domājamās daļās (ko gan parasti lieto, lai apietu pašvaldības pirmpirkumu, ja cena ir interesanti zema apmēram ap kadastrālo ;) )? Piemēram Tev ir 10ha. Gribi pārdot 1ha. Pārdod 1/10 domājamās daļas, paredzot lietošanā konkrētu 1ha pleķi? Kāpēc šis neder?

Tikai laikam tam,kuram tās 9/10 paliks pirmpirkuma tiesības nākotnē, tomēr tās pie vajadzības var apiet

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #7 : 2015. gada 14. aprīlis, 08:45:47 »
Paldies, es tais niansēs vēl neesmu "iebraukusi". Minimālais - jo tas gabaliņš jau tā ir mazs.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2015. gada 14. aprīlis, 10:05:13 »
Tikai laikam tam,kuram tās 9/10 paliks pirmpirkuma tiesības nākotnē,

Šaubos. Es par savas domājamās daļas līdzīpašnieka maiņu uzzināju, nejauši paskatoties Zemesgrāmatā... Neviens neinteresējās, vai man gadījumā negribas atpirkt...