Autors Tēma: Attieksme pret krievu valodu  (Lasīts 6431 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Attieksme pret krievu valodu
« Atbilde #15 : 2015. gada 14. aprīlis, 12:31:33 »
Rakstu krieviski labi, runāju tāpat, bet ar akcentu, bet darbā nav jālieto kr.valoda vispār un citur arī cenšos runāt valsts valodā. Tāpēc runāt sanāk arvien retāk, tā ka nebūs brīnums, ka runas prasmes šajā valodā pakāpeniski pazemināsies. Sanāk valodu lietot (saprast) tik, cik pa tv noskatīties kādu filmu kr.valodā vai raidījumu (piem. Что?Где? Когда?), u.c.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #16 : 2015. gada 14. aprīlis, 12:40:47 »
Par filmām man ir tā- otrā dienā, ja kāds jautā, kādā valodā skatījies, nevaru pateikt- bija krievu vai latviešu valodā.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #17 : 2015. gada 14. aprīlis, 13:39:10 »
Nelietoju, kaut zinu perfekti gan rakstību, gan runu, runā gan akcents. Nerunāju principā. Uzskatu, ka krievu valoda Lv nav jāmāca, lai tā te izmirst u
n nebūtu prasība darba vietās pēc krievu val. Kamēr locīsimies, tikmēr arī būs tā kā ir.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #18 : 2015. gada 14. aprīlis, 13:40:27 »
Krievu tv arī neskatos gan principā, gan nesaista, nav man nostaļģijas kā daudziem.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #19 : 2015. gada 14. aprīlis, 13:40:50 »
Man patīk krievu valoda... ļoti bagāta,Krāsaina. Loti patīk krievu humors un spēja pasmieties par sevi.
Filmas, ja ir izvēle,kādā valodā skatīties- izvelos krievu.
lasīt gan vairs nepatīk...gribas ātrāk...ātrak nesanāk, jo patīk iedziļināties..līdz ar to lasu maz krieviski.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies true detective

« Atbilde #20 : 2015. gada 14. aprīlis, 13:47:04 »
saprotu, lasu bez problēmām. rakstīt nav vajadzības, ja būtu, mazliet patrenētu atmiņu un būtu bez problēmām domāju arī. runāju bez akcenta, bet par cik sanāk reti to darīt, tad vārdi bieži vien ir pazuduši tulkojumā. tikko satiktam krievu cilvēkam noteikti liekas dīvaini, bez it kā akcenta krievu valodā runāju, bet neiznāk pateikt paplašinātu teikumu bez minstināšanās. lasīt vienmēr paticis labāk krievu valodā, tas laikam no tiem laikiem, kad visi krievu klasiķi tika lasīti pēc kārtas oriģinālā. tas vien ir vērts, lai mācītos krievu valodu. valodas zināšanas uzturu, kā jau minēju ar lasīšanu krievu val. , nets, grāmatas, filmas krievu, daži tv raidījumi (starp citu ltv Точкu над i ir skatāms raidījums).
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #21 : 2015. gada 14. aprīlis, 15:58:43 »
Vēl piebilde - ja man vajag kādu speciālistu (piem., galdnieku), bērnam ārstus vai trenerus, nekautrējos jautāt pēc tāda, kas prot latviski. Negrasos lauzīties viņu profesionālajā valodā, tāpat arī bērnam - konkrēti tenisa trenerim lūdzu runāt tieši latviski, jo manējā krieviski neprot. A citādi bija pasācis - latviešu grupa, kurā 2 cittautībnieki, un šis laiž krieviski. Vēl manējai bija pārmetis, kā tad tā krieviski neprotot? Tad gāju parunāties....

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #22 : 2015. gada 14. aprīlis, 16:10:38 »
Saprotu, runāju, rakstu perfekti. Augstākā izglītība savulaik iegūta Krievijā. Latvijā runāju ar izvēli...ar apkalpojošo personālu- nekad, princips saucas " tu esi darbā- tu arī pielāgojies" . Kad pati esmu darbā- protams, ka runāju, jo man vajag, lai mani saprot. Nepakautrējos paņirgāties arī par labiem draugiem, kas nerunā. Tos, kas runā, atbalstu- laboju kļūdas un iedrošinu runāt. Tomēr uzskatu, ka valodas (jebkuras) zināšana ir liela priekšrocība un nezināšana nav nekas tāds, ar ko lepoties.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #23 : 2015. gada 14. aprīlis, 16:21:53 »
Oj. Kurpnieki, kas nerunā, nesaprot latviski ir mana sāpe. :angry:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #24 : 2015. gada 14. aprīlis, 16:40:26 »
Nav jau ar ko lepoties, bet man patīk, kad man iedod, piemēram, riču-raču aprakstu krieviski, izbolīt acis un teikt - es krieviski nesaprotu! Gadījās, ka šo tekstu pateicu cilvēka klātbūtnē, kurš zina, ka esmu beigusi krievu mācību iestādi :D

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #25 : 2015. gada 14. aprīlis, 16:51:59 »
Nomade, un tas Latvijaa? Trenneris shitaa izpildiijaas?

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #26 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:06:09 »
Nuja, kad ir manevrs, tad ir labi. Man arī patīk pašai izlemt, kad es saprotu krieviski, un kad ne :) Tāpat, kad izmantot " pribaltijskij akcent" un kad var iztikt.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #27 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:25:23 »
Man viens labs čoms dara tā/parasti darbības notiek kkādās stāvvietās/ : Ja pienāk un uzdod jautājumu krievu valodā, viņš demonstratīvi aiziet apskatās auto nr. Ja nav LV nr, tad bez problēmām izpalīdz savu iespēju robežās. Ja auto ir ar LV nr., tad krieviski nesaprot. Ieraugot LV numuru un ru karodziņu logā,pagriež muguru.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #28 : 2015. gada 14. aprīlis, 17:58:00 »
Nomade, un tas Latvijaa? Trenneris shitaa izpildiijaas?
Jā, Liepājā, vasaras nodarbībās.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #29 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:01:48 »
Tas ir pilniigi nepienjemami un paarkaapums darbaa, es kaa nacionaaliste arii pie vadiibas aizietu ar suudziibu, darba valoda ir latvieshu un punkts.