Autors Tēma: Attieksme pret krievu valodu  (Lasīts 6405 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Attieksme pret krievu valodu
« Atbilde #30 : 2015. gada 14. aprīlis, 18:44:48 »
Jūrmalā vienu laiku bija kurpnieks, uz kura ūķa bija zīme -latviski apkalpo no 16-17

Atslēdzies Es456

« Atbilde #31 : 2015. gada 14. aprīlis, 19:32:38 »
Briivi runaaju bez akcenta, klasiku lasiiju krievu valodaa. Lietoju biezhi. Kaadaa valodaa mani uzrunaa, taadaa atbildu, gan darbaa, gan aarpus. Ja kaads negrib maaciities latvieshu valodu, dziivojot Latvijaa, taa ir vinja beeda. Es zinu abas. Darbaa bija koleegje, kas gribeeja latvieshu valodu zinaat labaak - labpraat paliidzeeju. Ja sarunu uzsaaku es un dzirdu, ka otrs runaa ar speeciigu akcentu, tomeer valodu nemainu. Bet dzelzhainu uzstaadiijumu man nav, viss atkariigs no situaacijas. Man nepatiik cilveekus nostaadiit uzspeeleeti neertaa situaacijaa jebkuraa jomaa

Atslēdzies Camma

« Atbilde #32 : 2015. gada 14. aprīlis, 20:32:18 »
Perfekti pārvaldu krievu valodu. Patīk, ja varu lecīgu sarunbiedru nolikt pie vietas - vienalga, latvieti vai krievu. Ir bijuši komiski gadījumi, kad lecīgais grib sūdzēties par "nepareizās" valodas lietošanu, bet beigās apjūk, jo nesaprot, kura valoda tad man ir dzimtā un par ko tad nu sūdzēsies... un kam....:)
Sevišķi interesanti ir agresīvajiem nacionālistiem aizrādīt uz viņu kļūdām pašu valodā. Ja jau esi tik karojošs, tad esi tik mīļš un korekts un pats iemācies savu valodu.
Visus sakost!

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #33 : 2015. gada 14. aprīlis, 21:55:59 »
Nu jā, diemžēl bijusī teicamniece, tas ir, es vairs nemāk ne lāga runāt, ne rakstīt. Runāšana tādā dikti primitīvā līmenī sanāk, rakstīt... Pēdējos 15 gadus nav vairs bijusi vajadzība, kaut kā žēl. Kad pag. vasarā darba pēkšņi nācās krievu valodu izmantot, tad bija diezgan jānopūlas - rakstīto tekstu švaki uztveru, pavingrinājos, tad jau atkal puslīdz varēju lasīt.

Bet to gan laikam visu mūžu atcerēšos, ka palīdzēju meksikānim kvantu fiziku no krievu grāmatas mācīties. Man ne jausmas par to, ko tas viss nozīmē, bet saprotu, kurš vārds ar kuru saistās kopā teikumā. Tā toreiz vairākām lappusēm būrāmies cauri (puisim arī krievu valodas pamatzināšanas bija, un vispār Meksikas tehnisko augstskolu bibliotēkās diezgan daudz literatūras krieviski esot vēl no PSRS un Meksikas draudzības laikiem).

Atslēdzies ragana

« Atbilde #34 : 2015. gada 15. aprīlis, 10:29:06 »
Rakstu, lasu un runāju bez akcenta.
Tiešām? Arī raksti bez akcenta? :)

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #35 : 2015. gada 15. aprīlis, 11:17:39 »
Runāju,rakstu un lasu diezgan brīvi,man ļoti patīk krievu valoda.Bet sadzīvē- ir cilvēki ar kuriem principā momentāni aizmirstu,ka māku krieviski.Un ir cilvēki,kuriem labprāt atvieglinu sazināšanos,runājot ar viņiem krieviski.

Atslēdzies rutta

« Atbilde #36 : 2015. gada 15. aprīlis, 12:31:23 »
ragana- nu, bet tak tas "bez akcenta" stāv pie "runāju" nevis pie "rakstu, lasu"   ;)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #37 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:08:26 »
Kopsh atkal sanaak straadaat ar publiku parasto, vnk figeju, cik daudzi rusiki NEKO latviski nesaprot... jebkaada vecuma... un veel agresiivi...

Atslēdzies tex

« Atbilde #38 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:43:40 »
it depends, kuram vajag ...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #39 : 2015. gada 16. aprīlis, 10:02:43 »
Darbaa es nepiketeeju, kaut ieksheeji gadaas sacepties ... jaunatni gan zheel, jo tie daljai tieshaam ir lielas pronbleemas ru un kad taads kjeems saak pravas kachaat...

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #40 : 2015. gada 22. aprīlis, 21:14:05 »
saprotu- ļoti labi; runāju bez akcenta; rakstu  ar drausmīgām kļūdām (visu laiku latīņu burti lien iekšā).
Dzīvē tīri labi noder - vispirms, pa TV skatos pārsvarā visus tos Discavery ; TLS; Fox programmas kuras  raida krievu valodā( nav izvēles) un viens no maniem darbiem ir mājas pārvalde, kur no 108 dzīvokļiem kādi 10 ir krievu valodas lietotāji, tāpēc, ja jūtu, ka cilvēkiem grūti ar runāšanu uzreiz pārslēdzos un krievu, tad man tās lietas virzās raitāk. Pret valodu nav nekādu iebildumu, ja man to neuzspiež lietot.