Autors Tēma: Pateicības mediķiem  (Lasīts 8696 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Re: Pateicības mediķiem
« Atbilde #15 : 2015. gada 15. aprīlis, 20:33:30 »
Bez papīra jau laikam vispār naudu nedrīkst ņemt? Nu izņemot represētie pašražotāji....

Atslēdzies Camma

« Atbilde #16 : 2015. gada 15. aprīlis, 20:41:32 »
Vispār - dīvaini. Reizēm nākas pacientus aiz pieduknes ķert, lai čeku paņem. Vismaz tak 25% atpakaļ var dabūt no VIDa. Bet  cilvēki tā pieradināti, ka ja iet par maksu, tad nez kāpēc liekās, ka "nelegāli" un "tāpat jau nemaksās". Ja iestādījums reģistrēts mediestāžu reģistrā - maksās!
Protams, otra galējība - bērniem viss ir bez maksas! A vot nava vis! Pat valsts kantoros nav!
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2015. gada 15. aprīlis, 22:01:46 »
Kā lai noskaidro, vai konkrētais eksemplārs ir saldumu, desu, zivju vai alko mīlis (ja alkonautība ķirurgam jau nav sejā rakstīta un i tad droši vien tauta nodzirdījusi :D )? Tieši tas man apgrūtina pateikšanos arī tur, kur vrb būtu par ko...

Kukuļus tā tieši parsīt nedrīkst, BET, tad vrb kabinetā pie sienas, lai saliek attēlus - tas ar likumu nav aizliegts... smuka torte, attiecīga dzēriena reklāma, spāņi un desa... krājkasīte dzeramnaudām kā šur tur pie kasēm...

Tā saprotu, ka man piemēram viena otra fizio māsiņa dzeramnaudu būtu pelnījusi kudī vairāk par restorāna viesmīli, bet ko es tur bāzīšos ar eiriku,2iem vai 5 (nu 10-15% no "patērētā")?... Ka vēl nenorauju bietē,turklāt tur vnm tautas ka biezs...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #18 : 2015. gada 15. aprīlis, 22:46:26 »
Būšu ļaunā, bet neatbalstu mistiskās pateicības ...

Kāpēc ārstam, frizierim, u.t.t. tādas jāatstāj? Vai jūs atstājat lieliskam pārdevējam?  RS šoferim? Skolotājam? Kā ar mājas sētnieku? Bibliotekāram?

Otrkārt, ko un cik atstāt? Kāds no sirds ir centies pateikt paldies, bet redz atrodas kāds, kurš saka - Tava 2 latu vērtā pateicība nekas nav ...

Personīgi pazīstu mikroķirurgu, kurš visas Metaxas un citus sū (viņaprāt) ieliek koridora misenē, lai sanitāri var savākt ... 

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #19 : 2015. gada 15. aprīlis, 22:58:22 »
Ārstam nedodu, bet bibliotēkas meitenēm bieži ko aiznesu, viņām gan patīk saldumi :) Skolotājām arī dāvaniņas taču visos svētkos vecāķi dāvina. Frizierei arī pa reizei, kad uznāk. Labi, sētniekam nē, bet par to var padomāt :)

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #20 : 2015. gada 15. aprīlis, 23:50:45 »
Esmu nesusi uz ZSv konfekšu kastes mājas sētniecei, jo viņa bija izcila sētniece, ietve jebkuros laika apstākļos bija notīrīta nevainojami. Sev par kaunu jāatzīst, ka konfektes nepirku, trekno gadu laikā klienti sanesa visādus brīnumus.

Par ārstiem - konfektes nekad. Pārsvarā dāmām smukas sezonas vietējās puķes, ko uz galda uzlikt. 

Izbrīnu piedzīvoju pirms daudz gadiem endokrinoloģes A.Tirānes kabinetā - puķkāposti, medus burkas, desas - kā pārtikas veikalā galds bija nokrauts. Pirmo orhideju savā mūžā  arī redzēju viņas kabinetā , tai pat laikā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #21 : 2015. gada 16. aprīlis, 07:08:32 »
Kafija man ar nekoteejas... atdodu uzreiz kaadam...

Pa lielam vsp stulba mode...

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #22 : 2015. gada 16. aprīlis, 07:21:26 »
 :coffee: Inešuk- kompetes-nē, kapeju- nē, nu ko tad tu gribi?
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #23 : 2015. gada 16. aprīlis, 07:27:31 »
Es tak teicu- zhaaveetu desu, kuupinaatu vistu un marineetus gurkjus ;)

Ja nu kkas obligaati jaagrib...

Tie leetie konjaki un viini un, pasarg Dies, Riigas diivas, ko meedz medikjiem dot (ne man)... sajuuta, ka pashi nedzers, atdos citiem to "labumu"...

Par chekiem tak elementaari- valsts iestaades dod vnm (mana gjimaarsta maasinja ar vnm ciitiigi chekud ziimee), a privaatpraksees- ir starpiiba vai Tev kabataa ieripo 30 naudinjas vai Tev no taam nodoklji jaanomaksaa...

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:08:24 »
Kas ir Rīgas dīvas?

un kopumā piekrītu, restorāna viesmīlis arī nav pelnījis dzeramnaudu. Atnesa ēdienu... Pati varu atnest, lūk, pagatavot man pašai nesanāktu... Tātad vsp tā maksa pienāktos pavāram, bet tā jau ir ēdiena cena.
No otras puses, ja dod viesmīlim, tad jau arī visiem pārējiem apkalpojošajā... t.sk. medpersonālam...

Arī frizieriem nedodu dzeramnaudas, jo frizētava viņu pašu, t.i., lai ieraksta cenrādī tik, cik uzskata par adekvātu samaksu - tad, ja varēšu atļauties, iešu, ja ne, nu neko, būs mati garāki :)
Arī taksistiem - pakalpojums ir gana dārgs, lai manuprāt, pietiktu ar summu čekā, jā, jā, vēl palūgšu čeku :P

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #25 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:10:35 »
Riigas diiva ir riigas shampja viens no paveidiem... es nudien nesaprotu, kas taas shausmas dzer...

Atslēdzies tex

« Atbilde #26 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:29:16 »
Fui, tādu dīvu nezinu, bet tas "šampis" nekam neder... Nedzer jau droši vien, bet dāvina pa riņķi...

Tie ārsti varētu krustiņu kkur etiķetes stūrītī ielikt atdot kādam citam un tad gaidīt, kad pēc kāda pus gada pa loku atnāks atpakaļ :D

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #27 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:29:48 »
nepiedalos "pateicību" došanā, principā
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #28 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:31:15 »
Man mamma ir profesionāls "2Ls pa virsu" devējs pakalpojumu sniedzējiem. Es gana daudz atstāju "caur kasi", lai mani neinteresētu citādāku pateicību piešķiršana, kā "paldies!".

Atslēdzies ragana

« Atbilde #29 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:40:00 »
un kopumā piekrītu, restorāna viesmīlis arī nav pelnījis dzeramnaudu. Atnesa ēdienu... Pati varu atnest, lūk, pagatavot man pašai nesanāktu... Tātad vsp tā maksa pienāktos pavāram, bet tā jau ir ēdiena cena.
Normālos krogos dzeramnaudu met kopējā katlā un dala uz galviņām - arī pavārs dabū savu tiesu.