Autors Tēma: Pateicības mediķiem  (Lasīts 8687 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: Pateicības mediķiem
« Atbilde #30 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:41:32 »
Tiem,kas saka, ka nepiedalās: restorānā dzeramnaudu arī nē?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #31 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:46:28 »
Neforshi- forshais oficiants dabuu tikpat cik kreisais... atpogaat % pavaaram- cita lieta... jo pie suudiigas apkalposhanas es pat par labu paiku neko neatstaashu pa virsu...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #32 : 2015. gada 16. aprīlis, 09:56:04 »
Ja es maksāju, izvērtēju visu - kvalitāti/kultūru/intensitāti/ātrumu/tīrību/izskatu viesmīlim/ei un ir skaidra nauda makā, atstāju, ja ir darījis/usi vairāk kā būtu pienākumos ierakstīts un prasīts.
Bet tā kā ar maksāšanu mēdzu neaizrauties, skaidra nauda parasti nav, un apkalpošana reti ir wow, tad nesatraucos par viesmīļu apmaksas un pateikšanās līmeni.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #33 : 2015. gada 16. aprīlis, 10:23:57 »
[/quo

Latvijā - tikai tad, kad man tiešām īpaši garšojis un patikusi apkalpošana, bet tās nav lielas summas.  Var pat negadīties 10%. Kādreiz nepaņemu sīceni no atlikuma. Ir gan gadījumi, kad šķiet speciāli atlikums atnests melnajā naudā :D
Nekad neatstāju dzeramnaudu tur, kur tā jau ierēķināta ...

Pie māsiņām un sanitārēm esmu gājusi ar ziediem. Kosmetoloģei esmu nesusi ziedus vai "kaut ko garšīgu" zinot, ka viņa tajā dienā strādā bez pārtaukuma un nav paspējusi aizskriet pusdienās.  Esmu veikala kasierēm atstājusi šokolādi, bet tie visi ir bijuši gadījumi, kad ir gribējies pateikt paldies vai iepriecināt.

Mana attieksme pret šo visu mainījās uz negatīvo pusi, kad mans "operējošais" ārsts ar nicinājumu izturējās pret mani un citiem pacientiem, kas nebija sapratuši, ka mums viņam kas īpašs jāsamaksā ...  Bet tas ir cits stāsts un nav vērts par to ... ;)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #34 : 2015. gada 16. aprīlis, 11:50:46 »
Tille- neviens nesaprata  :rofl: :rofl: :smoker: :thumbsup:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #35 : 2015. gada 16. aprīlis, 11:53:02 »
Bez īpašas sajūsmas attiecos pret papildus maksājumiem, jo uzskatu, ka katram uzņēmējam ir jāsaņem drosme un jānosaka adekvāta pakalpojuma cena, nevis jāmēģina to regulēt  ar grimasēm, nopūtām un krekšķiem. Manuprāt, tas ir pazemojoši abām pusēm.

Esmu nesusi un gatava nest arī turpmāk- bibliotekārēm, pašvaldības b/d audzinātajām, vispār cilvēkiem, kuri par ļoti mazu naudu atbildīgi dara savu darbu. Oficiantus pie šīs kategorijas nepieskaitu :P tomēr dodu arī oficiantiem- gadījumos, kad, piemēram, sēžam liela kompānija, katram savas īpašas vēlmes- tad ir, par ko. Ja esmu ieskrējusi apēst business lunch, kuru izvēlējos tieši cenas dēļ- kāpēc man būtu jāmaksā pa virsu?

Atslēdzies Tille

« Atbilde #36 : 2015. gada 16. aprīlis, 12:00:58 »
Tille- neviens nesaprata  :rofl: :rofl: :smoker: :thumbsup:

Kāds brīnums, ne? :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #37 : 2015. gada 16. aprīlis, 13:19:44 »
Nekad nav ienācis prātā, ka bibliotekārēm jānes pateicība.  :rofl:
Frizierei arī dodu tik, cik viņa paprasa. Šaubos, vai viņa gaida, ka es kaut ko pa virsu uzmetīšu. 
Taksī summu parasti noapaļoju uz augšu līdz pilniem eirikiem. Tāpat jau dārgs pakalpojums sanāk.
Zobārstei agrāk maksāju uz rokas, jo bija piedāvājums vai nu izsist čeku par pilnu summu un pēc tam man čakarēties ar VIDu par 25% atmaksu, vai arī uzreiz atskaitīt atgūstamo summu. Tagad situācija ir pamainījusies, un man ir izdevīgāk maksāt pilnu summu un saņemt čeku. Pateicības nenesu.
Ēstuvēs gan parasti atstājam dzeramnaudu, ja vien apkalpojošais personāls mūs nav izbesījis.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #38 : 2015. gada 16. aprīlis, 13:36:10 »
Paldies Dievam, man sen vairs nav darīšanu ar oficiālo medicīnu un nav galva jālauza par kaut kādas "došanas" apmēriem. Homeopātei, zobārstei, frizierei, automeistaram, utml. maksāju uz rokas, cik paprasa. Krogos tikpat kā neeju, jebšu eju, kad uzaicinātājs un maksātājs ir kāds cits un glumie oficianti ir vispēdīgākā ļaužu kategorija, kam man gribētos jelkādu "pateicību" atstāt.

« Atbilde #39 : 2015. gada 16. aprīlis, 14:24:27 »
Man jāsaka, ka Ineshuka attieksme mani bik nošokēja - es gan neko nezinu par konkrētajiem apstākļiem, bet šitik nicīgi izteikties par "divus latu vērtu pateicību" tā vietā, lai priecātos, ka cilvēks ir papūlējies, lai tev izrādītu savu pateicību -- kā nu prot un varbūt cik var atļauties, ka deva nevis tāpēc ka obligāti jādod, bet tāpēc ka viņam gribējās iedot. Man gan nav bijis jāstrādā ar klientiem pa tiešo, kur nu vēl medicīnā, tāpēc varu aplūkot problēmu tikai no savas - klienta un pateicības devēja puses. Jā, es esmu nesusi lielo šoko kasti dakterei un mazo šoko māsiņai (turklāt no ārzemēm vestas, nevis tepat nopirktas) par īpašu atsaucību un pretimnākšanu, jo pats pasākums oficiāli man jau izmaksāja diezgan dārgi un likās stulbi grūst aploksni, turklāt bez poņas, cik tad īsti likt tur iekšā, bet pateikties tiešām gribējās. Un man gribas cerēt, ka viņas novērtēja to, ka es gribēju pateikties īpaši, nevis ar nicinājumu iemeta atvilktnē pie vēl piecām citām šoko kastēm.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #40 : 2015. gada 16. aprīlis, 14:25:55 »
Nu, bibliotekārēm- tā nav gluži " pateicība", drīzāk tāda brīvprātīga cieņas un simpātijas izpausme :) Es bibliotēkas mīlu, bieži izmantoju, un kaut kā bezmaz vai jūtos neērti, ka viņas ir par brīvu. Un es zinu, cik tur maksā :cry:

Ar medicīnu ir tieši pretēji- nemīlu, neizmantoju, neuzticos. Nu, taisnības labad jāsaka- arī neslimoju.

Mana draudzene nesen bija pie poliklīnikas ķirurga ar sūdzību par sāpēm ceļgalā. Draudzenei 39 gadi (tas ir svarīgi!). Dialogs:
- Te ir mans rentgens, reizēm iesāpas, tad atkal var mēnešiem nesāpēt...
- Nu ko, drīz staigāsiet ar mākslīgu locītavu!
- :wtf:
- Nuja, a ko jūs gribējāt- vecums...
- :wtf: ...emm...varbūt kaut ko var vēl līdzēt- kaut ko padzert, kādas procedūras?
- Nu nezinu, nezinu...

Un cik par šito būtu jāmaksā pa virsu?!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #41 : 2015. gada 16. aprīlis, 14:31:33 »
ar nicinājumu iemeta atvilktnē pie vēl piecām citām šoko kastēm.       
Kaut kā tā visticamāk.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2015. gada 16. aprīlis, 15:08:05 »
1) es neuzskatu, ka cilvim ir kkas jaadod papildus par valsts apmaksaatu pakalpojumu
2) es civilizeeti ar smaidu pasaku paldi@s par kafiju, shokolaafi uc lietaam, kas man pilniigi vienaldziigas
3) nan taas lietas tieshaam ir pilniigi viensldziigas, taapat kaa uuberrerais pieciitis, man maksaa algu, ok mizerablu, bet es zinu yz ko un kaapeec gaaju un sajuusmu shiis slimaas attieciibas manii neraisa...

90%gadiijumu sho slimo sisteemu ar savu iniciatiivu uztur pacienti... un nee, es nejuutos taa, ka mans darbs ir shokolaades, shampaniesha Diivas vai kaa cita man neinteresanta veerts... tjip, kjeksiitim, es devu "pateiciibu"... ...man nevajag...

...un jaa,ir vietas un specialiraates, kur bez kukulja , ne pateiciibas, nekaa, bet tur ir paviiiiisam citi cipari...

...ju padomaajiet reaali- ja katrs pareiktos ar shokolaadi- kur lai es taas 30 shokolaades liktu?... ...krautu kaudzee un priecaatos?...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #43 : 2015. gada 16. aprīlis, 15:11:19 »
...vot floksis (izvilkts no pashas vaazes flokshu pulka) 8. martaa gan likaas miilji ;) ..

Atslēdzies tex

« Atbilde #44 : 2015. gada 16. aprīlis, 15:15:17 »
1) es neuzskatu, ka cilvim ir kkas jaadod papildus par valsts apmaksaatu pakalpojumu
2) es civilizeeti ar smaidu pasaku paldi@s par kafiju, shokolaafi uc lietaam, kas man pilniigi vienaldziigas
3) nan taas lietas tieshaam ir pilniigi viensldziigas, taapat kaa uuberrerais pieciitis, man maksaa algu, ok mizerablu, bet es zinu yz ko un kaapeec gaaju un sajuusmu shiis slimaas attieciibas manii neraisa...

90%gadiijumu sho slimo sisteemu ar savu iniciatiivu uztur pacienti... un nee, es nejuutos taa, ka mans darbs ir shokolaades, shampaniesha Diivas vai kaa cita man neinteresanta veerts... tjip, kjeksiitim, es devu "pateiciibu"... ...man nevajag...

...un jaa,ir vietas un specialiraates, kur bez kukulja , ne pateiciibas, nekaa, bet tur ir paviiiiisam citi cipari...

...ju padomaajiet reaali- ja katrs pareiktos ar shokolaadi- kur lai es taas 30 shokolaades liktu?... ...krautu kaudzee un priecaatos?...
kuras? jau minētās traumas+orto? Jo tur nu gļukains ceļgals par oficiālajiem 30eur kasē toč nevienu dižu specu neinteresē...
Kur vēl bez pāris štukām neiet?