Autors Tēma: Māmuķu iejaukšanās  (Lasīts 29013 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Alstere

Re: Māmuķu iejaukšanās
« Atbilde #240 : 2015. gada 22. aprīlis, 15:32:27 »
Dažiem jau mīļa upura loma

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #241 : 2015. gada 22. aprīlis, 15:33:27 »
Nav viegla...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #242 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:20:35 »
Habibi - tepat pāris lappuses atpakaļ jau rakstīju, kas man, ak šausmas, pieaugušai sievietei, lika sevi ilgus gadus uzskatīt par pilnīgu nulli, kura nevienam nav vajadzīga, un cik gadus vajadzēja, kamēr es ar mazvērtības kompleksiem daudzmaz tiku galā.

Kopš agras bērnības dzīts galvā, ka tu neko nemāki, nevari, tev nesanāks utt. Man nedrīkstēja būt savu domu, savas dzīves, man nepiederēja nekas, pat manas skolaslaika klasesbiedru zīmītes tika revidētas. Jo noslēpt jau nebija kur. Ja es kaut ko izdomāju un izdarīju, nesaskaņojot, viss tika vai nu iznīdēts (uztaisīji atmiņu kladi bez manas ziņas? Ņem šķēres un pati sagriez), vai katra neveiksme smalki izskaidrota "es jau teicu, ka tev nesanāks! Neklausīji, izdarīji pa savam, te nu ir rezultāts". Privātā dzīve? Aizmirsti. Dibenu nevarēju pakasīt, lai neraustītos, ka māte lūr gar stūri. Man bija "jādomā ar savu galvu, nevis jāskrien citiem pakaļ", bet jādomā tā, kā māte domā. No vienas puses "tev jābūt gudrai, jāstudē", bet no otras puses darīts viss, lai es būtu stulba aita. Ar vienu roku dzen, ar otru - velk atpakaļ.

Pirmajā kursā visi visus apsveica dzimšanas dienās. Otrajā vairs ne. Komentārs: "Redz, redz, viņi ir beidzot sapratuši, kāda tu esi!"
Smalki psiholoģiski un talantīgi izdrāztas smadzenes.

Nekad nekas, ko es daru, viņai nav bijis labs - ne mācības, ne darbs, ne draugi. Ne bija jaunībā, ne ir tagad. Tikai tagad man tas pie kājas - pēc gandrīz 20 gadiem depresijas un kārpīšanās ārā no "neviens mani nemīl". Labi, ka tagadējie izlēcieni neiszpiež kaut kādu vainas izjūtu, maksimums, brīžiem uzrauj dusmu (draugiem.lv regulāri "ieteikti" bērnu audzināšanas raksteļi, smalki bāžot degunā, ko viena domā par manu bērnu audzināšanas spēju), bet pagaidām valdos.

Laimīgie tie, kam brāļi vai māsas. Es biju viena. Un visu audzināšanu dabūju pār savu galvu. Komplektā ar klajā tekstā man acīs iebāztu atziņu, ka es esmu piekabe, kas traucē mātei personisko dzīvi nokārtot (bet ne jau es sevi ar viltu uztaisīju, lai būtu bērns kā visām).

Un Tu domā, ka man likās, ka kaut kas nav normāli? Nē. Tā bija jābūt - es neko nejēdzu un meitas klausa mammu. Punkts. Tajā laikā interneta nebija, domā, no malas kāds man varēja pateikt, kāpēc man ir sūdīgi un kāpēc man pilnīgi nederīgi vīrieši piesitas? Ne man tādu draugu, ne radu. Ne mēs ciemos gājām, ne par to kāds runāja. Kamēr pati tam visam izrakos cauri, pa ceļam pamatīgi nojājot veselību.

Da bļin, ja Tev, Habibi, bija iespēja domāt ar savu galvu, priecājies! Man to iespēju apcirta saknē un zemē iemīdīja kopš es pirmos vārdus sāku teikt. Katru mēģinājumu pacelt acis noraka. Joprojām es nepanesu, ka uz mani paceļ balsi - varu apraudāties pēc pirmās sekundes.
Būtu jau lieliski par to tā no malas distancēti, malkojot vīnu, lasīt grāmatā, - kā Nārai liekas... Es to grāmatu varētu uzrakstīt, tikai tādas jau ir. Saucas "Psiholoģija. Klīniskais gadījums."

Atkārtošos - nespriediet par to, kā jājūtas, jārīkojas un jādomā bezkāju kroplim, ja pašām abas kājas veselas.

Upurim nav vienmēr jāpaliek upurim, bet aizmirs, kāpēc tu esi tāds, kāds esi, arī tā kā nebūtu vēlams. Citādi tas, kas iedzīts zemapziņā, ātri vien būs ārā no pagaldes.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #243 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:23:34 »
Visu diskusiju nepaarlasiiju, bet viedoklis ir. Manupraat lielaakaa vecaaku, bet jo iipashi mammu kljuuda ir doma, ka beerni ir mans iipashums un dzimushi tikai taapeec, lai vecumdienaas buutu man blakus un visas manas kapriizes izpildiitu.
Un te nu man spilgtaakais piemeers mana viirene. Lai nebuutu paarpratumu, uzreiz teikshu, ka mani shii situaacija neskar. Viena no lietaam, par ko esmu pateiciiga savam viiram - vinja maati redzu labi ja reizi paaris nedeeljaas, kaut dziivojam vienaa maajaa, tik dazhaados staavos un dazhaados dziivokljos. Mani pasargaa no viirenes despotisma.
Bet miesiigie beerni gan ... Viira maasai peec augstskolas beigshanas (vinja skolotaaja), bija labs darba piedaavaajums Milaanaa. Maamukjis nobreecaas, ka meitai jaatgriezhas maajaas, jo viirateevs taj laikaa jau bija miris - un kas tad vinjai paliidzees, kad pienaaks laiks. Rezultaataa - meita tika raustiita uz velna paraushanu, dari to taa, ne shitaa, tavs viirs nav labs u.t.t.... Nu ir veseliiba chupaa nemitiigo stresu deelj...
Mans viirs vienmeer bijis neatkariigaaks, ilgus gadus ar diidzeju lietaam nonjeemies - visa Eiropa ar diskoteekaam izbraukaata, pus pasaule kaa tuuristam apceljota. Bet nu mammukjis izpildaas peec pilnas programmas. Zvana 100 reizes dienaa par absoluuti nesvariigaam lietaam.... Viirs atbild, bet reizeem visai suliigi nolamaajas...
Mans secinaajums - jo taalaak beerni no vecaakiem dziivo - jo labaak

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #244 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:26:40 »
Trix - rekaa - kameer rakstiiju, tu savu postu ieliki - ikuraat manas viiramaasas gadiijums. Smagi...

Atslēdzies reno

« Atbilde #245 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:29:32 »
Kad es strādāju birojā un man bija garlaicīgi -laikam katru dienu piezvanīju gan savai mammai gan vīra mammai pati no savas brīvas gribas neviena nepiespiesta vnk papļāpāt par neko.

Tagad gan iedomājos, ka gados vecajai kolēģei, kurai nekad , nekad nezvanīja pat dēls, kur nu vēl vdekla vai mazbērni, tas bija kā duncis ribās. Bet viņa bija traka vecene, (reāli jukusi) kas terorizēja mani , tad man nav žēl.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #246 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:39:31 »
Par to zvaniishanu - kad tikko paarceelos uz Itaaliju, bet deels palika Latvijaa, ar retiem iznjeemumiem skaipaa runaajaamies katru vakaru. Tagad censhamies sazinaaties reizi nedeeljaa, bet ar norunu - ja ir kas extra runaajams - suutam izzinju un organizeejam sarunu seansu aatraak.
Man gan tagad iekshaa knjudina. Uz Latviju aizbraukt shobriid nevaru (un varbuut arii nevajag), bet deelam paraadiijusies nopietna draudzene. Vinjam 19, meitenei 27. Pirmajaa briidii - neliels shoks, bet veelaak apdomaajos - ja abiem kopaa labi, kaapeec ne??? Uzaicinaajaam abus kopaa uz Itaaliju ciemaa...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #247 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:39:44 »
...jaa, man paaris pazinjas ar- jau relatiivi "nopietnos" gados ar vsp tik saaka aizdomaaties, ka nav ok shitaada maates driceleeshana... ...kad paskaties, kaa citiem ir... ...liidz tam- kaa var zinaat, ka tas galiiiigi nav ok, ja neko citu neesi redzeejis?... ...draugu skolaa nav, jo kam taads iebaidiits diivainis interesants... ...turklaat maate katru draudziibu izjauks...

...redzeet to maashu infantilismu ir pat smiekliigi, ja nebuutu tik beediigi- sa.isusi beernu un nu govei tuvu 30 gadiem lielaas, ka pati pie uzshaaveeja tikusi, a meita pat to nevarot ar visu jauniibu... ...nu kaa tad, cilvis, kam boreets, ka sex ir netiira shtelle un visi vechi grib tikai to- tas gan ir kandidaats netiiro sexu gribosho veci ieviest... ...jo tendence jau sleepties graamataas, a taas rozhainaas pasakas dziivee ne visai piepildaas...

Atslēdzies tex

« Atbilde #248 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:48:59 »

Kopš agras bērnības dzīts galvā, ka tu neko nemāki, nevari, tev nesanāks utt. Man nedrīkstēja būt savu domu, savas dzīves, man nepiederēja nekas, pat manas skolaslaika klasesbiedru zīmītes tika revidētas.

Man bija "jādomā ar savu galvu, nevis jāskrien citiem pakaļ", bet jādomā tā, kā māte domā. No vienas puses "tev jābūt gudrai, jāstudē", bet no otras puses darīts viss, lai es būtu stulba aita. Ar vienu roku dzen, ar otru - velk atpakaļ.

Nekad nekas, ko es daru, viņai nav bijis labs - ne mācības, ne darbs, ne draugi. Ne bija jaunībā, ne ir tagad.

Laimīgie tie, kam brāļi vai māsas. Es biju viena. Un visu audzināšanu dabūju pār savu galvu. Komplektā ar klajā tekstā man acīs iebāztu atziņu, ka es esmu piekabe, kas traucē mātei personisko dzīvi nokārtot (bet ne jau es sevi ar viltu uztaisīju, lai būtu bērns kā visām).

Un Tu domā, ka man likās, ka kaut kas nav normāli? Nē. Tā bija jābūt - es neko nejēdzu un meitas klausa mammu. Punkts. Tajā laikā interneta nebija, domā, no malas kāds man varēja pateikt, kāpēc man ir sūdīgi un kāpēc man pilnīgi nederīgi vīrieši piesitas? Ne man tādu draugu, ne radu. Ne mēs ciemos gājām, ne par to kāds runāja. Kamēr pati tam visam izrakos cauri, pa ceļam pamatīgi nojājot veselību.

+1
ļoti pat labi saprotu...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #249 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:51:20 »
Lynx, es tieshi iedomaajos par taam tautaam, kur tas jau tradicionaali, ka mamma dirigjee paraadi. Vidusjuuras regjions, komeedijas skatiities jau jautri, bet dziivee..
Trix, man diezgan liidziigi mamminieks izrunaajaas un izdariijaas kaa tev, bet es kaut kaa sapratu, ka tas nav normaali, ne jau uzreiz, bet pusaudzhu vecumaa noteikti. Un man ir teetis, vinjsh man kaa glaabinjsh bija, jo vinja klaatbuutnee mamminieks nevareeja pastraadaat savus melnos darbus.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #250 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:52:57 »
Te ne reizi tas jau ir teikts- a ja nav taa teeta, kas paraada citu attieksmi?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #251 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:54:14 »
Lynx, deelam pietruukst maates, taapeec draudzene taada nopietnaaka.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #252 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:56:35 »
Tas jau ir pieaudzis deels...

Es gan draudzenes vietaa izvairiitos no tikshanaas ar maati :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #253 : 2015. gada 22. aprīlis, 16:57:23 »
Lynx, deelam pietruukst maates, taapeec draudzene taada nopietnaaka.

nekur nav zvanīts. Vnk džeks vrb jau nobriedis un iztrakojies laicīgi...
Atkal piemēri zināmi kur čaliem 23-25, sievām 34-35... i neko, gadiem kopā dzīvo, vairojas, puišiem mammas bijušas un ļoti pat ok uz vispārējā kur nu vēl šajā tēmā apspriestā fona...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #254 : 2015. gada 22. aprīlis, 17:01:02 »

Es gan draudzenes vietaa izvairiitos no tikshanaas ar maati :D
[/quote]
Interesanti gan zinaat - kaapeec tu taa domaa???
Ja manam deelam ar to meteini ir labi kopaa - vinja ir uznjemta muusu gjimenee. Un vecuma starpiibai nav nekaada noziime