Autors Tēma: Ko nevajadzētu ēst?  (Lasīts 11260 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: Ko nevajadzētu ēst?
« Atbilde #60 : 2015. gada 21. aprīlis, 21:20:31 »
Man šoreiz patiešām patika NC piegājiens. Patika tādā ziņā, ka pastāv jau tie daudzie un sarežģītie iemesli, kāpēc izveidojas atkarība, kāpēc nav spēka ar to cīnīties utt. Sākot jau ar mammu bērnībā, kad "kaut kas garšīgs" asociējās ar atzinību, priecīgiem notikumiem un labu garastāvokli. Bet NC ir pilnīga taisnība par to, ka analizējot un ķidājot šos iemeslus aizvien smalkākās šķiedriņās, mēs netuvojamies risinājumam. Ir situācijas, kad ir jābūt tieši tik brutālam, skarbam un ciniskam pašam pret sevi, lai novilktu to kuģi no sēkļa.

Tas viss sasaucas ar mūsu superpopulāro mammu tēmu. Visam ir savi iemesli, un tiem atkal savi iemesli. Bet tie daudzie iemesli nav izmantojami , lai atbildētu uz jautājumu: un ko tagad darīt? Tāpat kā ir no dzimšanas vārgi vai pat kropli cilvēki, kuri pārvar sevi un kļūst par sportistiem vai šovmeņiem, bet ir arī tikai mazliet nīkulīgi, kuri visu mūžu ar savu nīkulību auklējas.

Iedvesmai:

UnVispār

• Viesi
« Atbilde #61 : 2015. gada 22. aprīlis, 01:08:11 »
A es tā arī nesalasīju (vai nepamanīju), kas tam autores cilvēkam īsti par vainu, ka jākoriģē ēšana? Sapratu, ka ir svara problēma. Tikai vai vēl kas? Kuņģis, zarnas, helikobaktērijas? Par svaru neko nevaru ieteikt, nav pieredzes, par pārējo -
vajadzības gadījumā atziņas varu piedāvāt.
Mums ir ne tikai daudz par daudz svara, bet draudošs gastrīts un holesterīns uz robežas.
Ir ārsta ieteikums pārdomāt ēdienkarti, nav detalizācijas.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #62 : 2015. gada 22. aprīlis, 07:34:45 »
Normāli- pārdomāt...tiešām ārstam vairāk nekā nav, ko pateikt?

Tad NC ekstrēmās metodes toč nederēs.

Starp citu, Tu zini, ko nozīmē, kad viens pieaudzis cilvēks par otru pieaugušo saka "mēs" ? Paprasi ineshukam ;)
Vispār es nopietni: izstāsti kadram, ka visa šitā šaize ir viņa paša problēma un atbildība. Citādi var sanākt tā, ka Tu lēkāsi apkārt ar diētiskajiem ēdieniem, bet kadrs niķosies un dzers savas kolas pa kluso.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #63 : 2015. gada 22. aprīlis, 08:02:57 »
Drauudoshs gastriits vsp ir... es pat nezinu, kaa lai pasaka... 1) kaa to nosaka 2) ja jau liidz shim pie sava menjuu nav dabuujis, tad nez vai taa nu draud...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #64 : 2015. gada 22. aprīlis, 08:05:00 »
Es toch pa kluso riitu cuukas ribinjas, ja kaads "draudosha gastriita" peec sadomaatu mani ar tvaiceetiem daarzenjiem un zivi barot...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #65 : 2015. gada 22. aprīlis, 08:09:57 »
Starp citu, Tu zini, ko nozīmē, kad viens pieaudzis cilvēks par otru pieaugušo saka "mēs" ?
Šajā gadījumā UnVispār šāds izteiksmes veids ir piedodams. nu vēl kādu mēnesi vai divus maksimums  :coffee:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #66 : 2015. gada 22. aprīlis, 08:13:30 »
Nu nez, man atkal šķiet gluži normāli, ja draudoša gastrīta un lieko kg dēļ sāk domāt par ikdienas ēdienkartes maiņu. Tak jau sevis pašu, mīļo, labā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #67 : 2015. gada 22. aprīlis, 08:23:06 »
Jautaajums ir vai var noteikt "draudoshu gastriitu"... nebuut ne visi neveseliigeedaaji gastriitu taapeec dabuus...

Tjip kaa "predinfarktnoes sostojanije"...
... tik neviens nezin, kas tas ir...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #68 : 2015. gada 22. aprīlis, 08:23:54 »
Ar prātu gan jau, ka saprot, ka ēdienkarte jāmaina, bet vai realitātē pietiks gribasspēka ilgākam laikam?
Vēl viena lieta, par ko jāpiedomā - kā cīnīties ar bada sajūtu. Pieņemu, ka kuņģis ir izstaipīts, pierasts pie lielām un sātīgām porcijām. Tas viss ar kaut ko būs jāaizstāj.

Sestdienu vakaros reizēm paskatos iekš PBK tievēšanas šovu "Nosvērti un laimīgi" - tur visādas interesantas lietas var uzzināt. Katru dienu viņiem ir treniņi "čerez ņemogu" - sākumā lai iekustinātu vielmaiņu, pēc tam jau lai dedzinātu taukus.

daddy

• Viesi
« Atbilde #69 : 2015. gada 22. aprīlis, 09:21:51 »
Mums ir ne tikai daudz par daudz svara, bet draudošs gastrīts un holesterīns uz robežas.

HAHAHAHA! nu i diagnozīte...ir tāds krievu termins "zaļečiļi", tas šoreiz būs vietā tiešā nozīmē.

1. Gastrītam/kuņģa čūlai ir maz sakara ar ēšanu. Tā ir parastākā INFEKCIJAS slimība, kuru izsauc heliobaktērija. ārstējas ar stiprām antibiotikām. Otrs būtiskākais faktors ir stress. Izgāju šo grūto ceļu jau 20 gadi atpakaļ...bija man no studentu gadiem gastrīts, mocījos rudeņos/pavasaros, ka maz nelikās... uz friškām un kartupeļiem krīzes laikā i paskatīties nevarēju. sēdēju uz diētas. loģiski, ka pārauga čūlā 1x, otreiz... a daktere tik ķerc - DIĒTA, treknu nē, šmigu nē, neko nē, dzīvo uz tumītēm... un pilnīgi NETĪŠĀM, slims gulēdams, avīzē izlasīju, ka tā ir infekcija, ko izsauc minētā heliobaktērija. Es pie dakteres, tā un tā, ķeram to baktēriju ciet...nepakam negribēja analīzi taisīt...pierunāju, ij tad iegrieza man kobru, nu tipa tā labāk varēšot noteikt, lai gan pēc zāļu kursa arī ar asins analīzi pietika... nu lūk, atrada, izārstēju un kopš tā laika vēderu esmu aizmirsis, ēdu un sdzeru praktiski visu... dažreiz galva sāp, bet vēders nekad :)

2. "holesterīns uz robežas" vispār ir pasakas, paskaties vispirms tās robežas - izrādās, ka tās ir dažādas, dažādiem cilvēkiem... tā, ka šai jomā neredzu satraukuma, ja tie rādītāji "nezaškaļivajet" 2x, tipa jābūt 3, bet ir 6.

Neesmu ārsts, bet manuprāt nevajag meklēt problēmas tur, kur to nav. Kad būs problēmas - asinsspiediens, locītavu sāpes, vot tad arī risinās. :) 

Jā, kāpēc es tievēju? Tāpēc, ka atmetot smēķēšanu 2 gados uzēdu +20kg un sākās sāpes locītavās un palielināts spiediens. Nākamajos 2 gados 18 kg nometu un turpinu to darīt. Locītavu sāpes un asinsspiediens ir pārgājuši.   

Manuprāt, ja sūdzību   

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #70 : 2015. gada 22. aprīlis, 09:25:22 »
Nevajadzeetu gan gastriitu un kunjgja chuulu vienaa maisaa likt... et nje odno i tozhe...

...sadzersies viinu/viskiju tukshaa duushaa un mieriigi dabuusi akuutu gastriitu, kas peec paara dienaam pats paaries...

30+ kiliishus der gan uerobezhot pirms tie celji un paareejais piebeigts...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #71 : 2015. gada 22. aprīlis, 09:26:52 »
Ah tad redz kaapeec Tu par taam spiedienzaaleem cepies ;) varu saprast doktorshu- vieglaak ir ripas visos sabaazt, jo svaru mazinaas labi ja 1% kandidaatu, sen pieriebies muti dzeseet...

daddy

• Viesi
« Atbilde #72 : 2015. gada 22. aprīlis, 09:44:51 »
droši vien, gastrīts nāk pirmais un čūla pēc tam.
nevajag dzert tukšā dūšā, tā jau pilnīgi nolaidība no sievas puses :D jā, ar veikala vīnu tieši tā arī bija... tāda nelaba sajūta, ne uz priekšu ne atpakaļ...bet viskijs ieviesa kārtību vēderā :)

jā, tieši tā! ja ir 15% liekā svara, tad nav brīnums, ka arī asinsspiediens ir 15% virs normas, tb ne 120/80 bet 138/92 piemēram. a vai tas ir patiesi bīstami, to ar citām metodēm :)   

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #73 : 2015. gada 22. aprīlis, 09:52:17 »
Gastriits un chuula nav ceelonjsakariiba vienaadinj...

daddy

• Viesi
« Atbilde #74 : 2015. gada 22. aprīlis, 09:54:24 »
ar ārstu nestrīdēšos :) :) 
...man jau šķita, ka tie kā purkšķis un caureja - reizēm gadās atsevišķi, reizēm kopā :)