Autors Tēma: Ko nevajadzētu ēst?  (Lasīts 11291 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: Ko nevajadzētu ēst?
« Atbilde #75 : 2015. gada 22. aprīlis, 09:56:18 »
Holesterīnam - iesaka vismaz stundu garas pastaigas dienā, līdz ar to arī svars mazināsies.

Kuņģim patiks:
- tvaicēta vai vārīta pārtika. Es personiski priekšroku dodu tvaicēšanai (garšīgāk), nevis vārīšanai (sanāk pļura). Tvaicēt var jebkādus dārzeņus (it īpaši burkānus, bietes, pākšu pupiņas, kartupeli, īpaši garšīgs ir tomāts), zivis un vistu kopā ar čupu zaļumiem. Sāls nav vēlams. Tvaicēt var arī kotletes, frikadeles.
- sautējumi bez gaļas, bez jebkādām tādām piedevām kā sviests, saldais krējums vai krējums.
- dārzeņu zupas (sablenderētas krēmzupā).
- jogurti bez piedevām un saldinātājiem.
- rīsu vai kukurūzas galetes (noteikti ne maizi).
- ķīselis.
- un, protams, slavenā auzu tume, vārīta ūdenī :) )

Tāpat mazāk svaigos piena produktus (piens, siers), kefīrs, paniņas ir ok.
Jāizslēdz jebkas cepts, grilēts, marinēts, ass.

Iesaka neēst ātri, bet lēnām un mierīgi.

Man šķiet, ka tieši gastrītam ir vistiešākā saistība ar ēšanu. Ja būtu, piem., kairinātu zarnu sindroms, tad varētu teikt, ka stress pie vainas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #76 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:00:55 »
Bet po ljubomu- draudoshs gastriits ir mistiska shtelle...

Ir ticamaakas lietas, pie kuraam liekais svars var novest- lociitavu probleemas, spiediens, 2. tipa diabeets

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #77 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:02:40 »
Gastriita saistiiba ar eeshanu (ja nav apeests kas galiigi iemaitaajies) visai pasen kaa ir "apgaazta"...

daddy

• Viesi
« Atbilde #78 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:07:07 »
Kuņģim patiks...

Bet mēlei un zobiem kāds no tām tumītēm prieks?? :(

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #79 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:17:30 »
Zin, ja tev visu dienu kuņģis īd un īd, tad gabals nevienam nenokritīs, ja kādu laiku darīs tā, kā patīk kuņģim.

daddy

• Viesi
« Atbilde #80 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:21:14 »
zini, ja laiku pa laikam vienu vai dažas dienas neēd (Pols Bregs. Badošanās burvestības http://gramataselektroniski.blog.com/2011/08/02/badosanas-burvestibas-pols-s-bregs/), tad pēc tam gan kuņģis labāk strādā, gan arī mēlei un zobiem ir prieks, ka tik kautkas tiek mutē :) 

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #81 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:21:20 »
Es iedzertu ranitidiinu :) farmaacijas upuris...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #82 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:24:23 »
Pavisam noteikti neesmu badošanās piekritēja...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #83 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:26:51 »
Es te paaris dienas neeedu (slimiibas deelj) un konstateeju, ka vareetu ar ieviest kaadu atslodzes dienu nedeeljaa... nu, ne tiiri uz uudens, bet paka kefiira dezhuuras dienaa buutu ok...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #84 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:36:13 »
Atslodzes dienas? Skat - mēness fāzu kalendāru un aiziet! aptuveni 1x nedēļā sanāk laikam.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #85 : 2015. gada 22. aprīlis, 10:42:49 »
Man eertaak to dezhuuras dienaa dariit, nekaa peec kkaada meeness plaana...

Taapat tad normaali eest nav laika...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #86 : 2015. gada 22. aprīlis, 12:04:53 »
Te par gastriitiem, bet, kas ir tas atvilnis jeb atviljnja slimiiba. Vai no taa nevar tikt pavisam valjaa? Manam teetim shitaa lieta ir. Vinjam it kaa esot dedzinaashanas sajuuta, aarsts tikai zaales izraksta, esot jaadzer, kad dedzina. Nu vinjsh taa arii dara, bet pavisam valjaa jau taa nevar tikt. Varbuut te liidz kaut kaada dieeta.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #87 : 2015. gada 22. aprīlis, 12:26:48 »
Kaa kursh... atvilnim ir daudz lietu, ko iesaka ieveerot...

UnVispār

• Viesi
« Atbilde #88 : 2015. gada 22. aprīlis, 22:45:33 »
Normāli- pārdomāt...tiešām ārstam vairāk nekā nav, ko pateikt?
Nebiju es līdzi pie ārsta rociņu turēt. Pasarg dies - pieaudzis cilvēks taču. Tā, ka nav ne jausmas, kas ārstam bija sakāms, man atreferēja tā, kā es jums.

Starp citu, Tu zini, ko nozīmē, kad viens pieaudzis cilvēks par otru pieaugušo saka "mēs" ? Paprasi ineshukam ;) 
Nav vajadzības prasīt, es zinu, ko tas parasti nozīmē - sieviešu tendence kļūt par mātēm saviem vīriešiem. Nav mans gadījums. Ja cilvēks atnāk un pasaka, ka viņam ir problēma, kuras risināšanā man ir jāpiedalās, tad tā jau kļūst par mūsu problēmu. Konkrētais izteiksmes veids man ir profesionālais kretīnisms - parasti ar klientiem nākas tā runāt :"Kas mums ir un ko mēs no tā varam?"

[/size]

Vispār es nopietni: izstāsti kadram, ka visa šitā šaize ir viņa paša problēma un atbildība. Citādi var sanākt tā, ka Tu lēkāsi apkārt ar diētiskajiem ēdieniem, bet kadrs niķosies un dzers savas kolas pa kluso.
Drastiskas izmaiņas ēdienkartē bija viņa paša lēmums. No manis tiek gaidīts tikai tas, lai tas būtu maksimāli izdarīts tik, cik sniedzas mana atbildība par virtuvi kā tādu.
To, ka pa kluso dzerot kolas, viņš neapšmauks ne mani, ne ārstu, bet tikai pats sevi, viņš zin. Es nedzīvoju ar viņu kopā pirmo dienu, lai nezinātu, cik viņš sver. Tik, cik tas bija atkarīgs no manis, ēdiens bija normāli pagatavots, bez pārspīlējumiem vienā vai otrā virzienā. Kolas, šokolādes un citas lietas, ko es neēdu, bija paša izvēle. Vienkārši gaidīju dienu, kad pašam pieleks, nevis mēģināju kaut ko uzspiest. No uzspiešanas nav jēgas, man tas nav nekāds jaunums.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #89 : 2015. gada 23. aprīlis, 11:50:37 »
Tev pilnīga taisnība. Rūgta pieredze rāda, ka jebkādas izmaiņas notiek tikai tad, kad izmaiņu subjekts/objekts apzinās, ka tā ir viņa atbildība. Sākot jau ar nečurāšanu biksēs bērnībā :)