Autors Tēma: Restorāna apmeklējuma etiķete  (Lasīts 1987 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Restorāna apmeklējuma etiķete
« : 2015. gada 20. aprīlis, 10:14:37 »
...speciaalistes padomi shon tvnet... ...visaads bla bla a la skalji neuzvesties un neblenzt planshetee... ...ok...

...bet tad punkts par apgjeerbu- obligaati vakarteerps... ...nu es nez... ...vakarteerpaa vsp ne reizi muuzhaa neesmu bijysi, tikai korporatiivajos pasaakumos- ballees...

...da i redzeejusi tik glauni teerptus ljauzhus iisti neesmu... ...vb sapuceetaaki, ja kaadas sviniibas, bet vairums tomeer nopeltajaas ikdienas dreebees...

...sadomaaju dienas laikaa ievakarinjot "pa smuko", cik nu "smuki" taabriizhaa finsit ljauj... ...nu tak netriekshos es ne peec kaadaam vakarkleitaam vai sviniigaam dreebeem... ...jaa, ir gadiijies arii dzhinsaas ievelties (ok, Vincentaa vb neieveltos, pietaate kkaada)...

...un jaa- uz operu dzhinsaas gan neeju, tur sapuceejos...

Jautaajums- kaa jums ar prasiitaa dreskoda ieveeroshanu?

Anete Goba

• Viesi
Re: Restorāna apmeklējuma etiķete
« Atbilde #1 : 2015. gada 20. aprīlis, 10:18:24 »
McDonald arii ir restoraans.

Man liekas tur jaadiferencee restoraani peec statusa, nu tur pieczvaigzhnju vai kaadi.. Varbuut smalkos Londonas vai Pariizes restoraanos jaaierodas vakarteerpaa un shveicars sagaida. Riigaa nezainu, vai taadi ir.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 20. aprīlis, 10:32:25 »
Special occasion gadījumā var arī kādu vakartērpīgāku kleitu uzvilkt, bet noteikti ne garo, ja vien pirms/pēc tam nav opera. Bet ikdienā (pa dienu izdomā, vakarā peč darba ieiet) - nu kā nu ir tā ir :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2015. gada 20. aprīlis, 10:38:29 »
...man jau ar liekas, ka eksperte sajaukusi muusu restoraanus ar triiszvaigzhnju Micheliniem un meeneshiem ieprieksheeju pierakstiishanos...

...jeb sho noliidzis makjiic, lai tauta saprot, kur dzhiinaas un ikdienas dreebees jaaiet ;) ...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #4 : 2015. gada 20. aprīlis, 11:03:34 »
Turklāt, ja cilvēks PUSDIENO restorānā, tad vārds "vakartērps" nebūtu iederīgs pēc definīcijas ! :D

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #5 : 2015. gada 20. aprīlis, 11:14:37 »
Rīgas restorānā vakartērps izskatītos smieklīgi...ja nu vienīgi- balle ar ielūgumiem, kur tad ielūgumā dresscode ir minēts.
Citādi -kaut kāds smart casual būs pašā laikā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 20. aprīlis, 11:20:03 »
Vēlu vakaros klusā centra restorānos esmu redzējusi cilvēkus vakartērpos, ne ikdienas drēbēs, uzvalkos.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2015. gada 20. aprīlis, 11:27:04 »
Vakarkleitā Rīgas restorānos esmu bijusi vienīgi korporatīvos pasākumos. Cīrihē gan esmu bijusi vakariņās vakarkleitā vienā ļoti ekskluzīvā restorānā, kur jārezervē galdiņš vismaz mēnesi iepriekš un kurā nereti viesojas tādas zvaigznes kā Madonna, u,c.,kuras tur parakstījušās viesu grāmatā.

Atslēdzies imho

« Atbilde #8 : 2015. gada 20. aprīlis, 13:12:22 »
EL BULLI, viens no pasaulee slavenaakajiem restoraaniem, kur vietu vareeja rezerveet tikai reizi gadaa:

https://www.flickr.com/photos/38182545@N08/3835605507/in/photostream/

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #9 : 2015. gada 20. aprīlis, 13:16:41 »
Nu, ir jau balto galdautu restuuzhi un ir kruti grillbaari... nebuus jau viens dresskods...

Vnk es ne visai staados priekshaa, ka es baigi eerti justos Gastronome, Rossini, tas rossini radinieks kaa vinju tur, ieradusies ritiigi sviniigi sataisiijysies vienkaarshi pavakarinjot...

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2015. gada 20. aprīlis, 13:24:25 »
pusdienas -dinner - neēd pusdienlaikā

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2015. gada 20. aprīlis, 13:41:19 »
Kas ir "RESTORĀNS"???

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 20. aprīlis, 13:48:28 »
reno

te autore muusu vieteejaa, it kaa nebija tulkotais raksts

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 20. aprīlis, 14:31:18 »
Sameklēju un izlasīju to rakstu. Te būs links, ja kāds vēl grib palasīt:
http://www.tvnet.lv/izklaide/notikumi/556544-macies_etiketi_5_izplatitakie_restorana_apmeklejuma_etiketes_parkapumi

1., 4. un 5.punktam piekrītu.

2.punktam par tērpa izvēli piekrītu daļēji. Tērps jāizvēlas atbilstoši pasākumam. Bet ne jau visi dodas uz restorānu ar taksi no mājām, tā ka liela soma  var būt neizbēgama lieta.

3.punkts par vietas izvēli atbilstoši etiķetei, manuprāt, ir murgs. Ja nu tas ir meiteņu saiets vai sapulcējas 5 dāmas un 2 puiši?

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 20. aprīlis, 14:34:50 »
Kas to raksta? Nav taa Strautmane? Slinkums lasiit.