Autors Tēma: kā precas Āzijā  (Lasīts 9791 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: kā precas Āzijā
« Atbilde #15 : 2015. gada 24. aprīlis, 07:15:25 »
Vo, vo, to, ka materiālajam nodrošinājumam nav nozīmes, ir izdomājuši nabagi un lūzeri, lai kkā tomēr tiktu pie vairošanās...
Un visādas morāles izdomātas clv ierobežošanai. Aber visādi "labi cilvēki" - pieklājīgs veids kā ļaut lūzerim, nezaudējot visu pašcieņu, vergot sabiedrībai par neko :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #16 : 2015. gada 24. aprīlis, 07:42:22 »
Nabagiem nav aizliegts vairoties, kas šiem var aizliegt. Tikai viņus neņem pretī ģimenēs, kur paaudzēm ir sapelnīts materiālais nodrošinājums. Bet, ja ņem- tad ir jābūt citiem bonusiem- izcili gēni (sportisti un skaistumkaralienes), izcila uzcītība un talanti (izglītība, karjera). Tā bagātās ģimenes nodrošina sev labu turpinājumu- izvēlas labākos, jo ir, ar ko piesaistīt.

Bet pieņemsim, ka tas viss ir aplami un nevajadzīgi. Jūs praksē pazīstat daudzas laimīgas ģimenes, kur sieva pelna būtiski vairāk par vīru un ir ar labāku izglītību? Uzreiz atmetam zinātniekus, māksliniekus, augstskolu profesorus - tur ir cits bonuss, prestižs sabiedrībā.

Mana vecmāmiņa pelnīja vairāk par vectētiņu. Nedaudz, ne 3x :) Bet vectētiņam respekts mūža garumā bija nodrošināts viņa personīgo īpašību dēļ. Un visa ģimene mierīgi pieņēma faktu, ka viņš pēc naudas nedzīsies un padomju iekārtā karjeru netaisīs.
Tāpēc man bija ilgi un grūti jādomā (un jātaisa savas kļūdas), lai nonāktu pie šādām atziņām :)

Toties znots man ir zelts :) Bija vērts padomāt.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #17 : 2015. gada 24. aprīlis, 08:46:42 »
Ne es zinu, kā ir Indijā, ne gribu tur būt. Ne jau bankas konta izraksts ir galvenais, pat ne tā kvēlā mīla, bet spēja saskatīt kopējus tālākejošus mērķus. Ne velti ir teiciens, ka laulība izdodas tiem, kas skatās vienā virzienā (uz mērķi),  nevis viens otram acīs (kur izaugsmes nav, jo viss jau apgūts).

Ideāliste. Teiciens ir bleķis. Strādā arī citi scenāriji

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #18 : 2015. gada 24. aprīlis, 09:35:44 »
Es vēl ideālāku domu pasviedīšu - gadās arī tā, ka sākumā puisis pliks un nabags, vēlāk miljonārs. Ja meitene šo būtu atraidījusi aiz iemesla, ka dotajā brīdī bija nabags, kostu pirkstos, ka nav šo precējusi, bet tagad jādzīvo ar nemīlamu veci...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2015. gada 24. aprīlis, 09:41:58 »
He, vb nabagi tieshaam retaak shkjiras (da i P Dz par shiem neraksta), tak nez vai gjimenes saskanja buus pie vainas- nabagiem gruutaak izshkjirties, ja vien uzreiz nav cits partneris gatavs, ar ko kopaa to sadziives juugu vilkt...

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2015. gada 24. aprīlis, 09:43:07 »
flyingcat, es jau arī tā to domāju, ka nabagiem aizliegt nevar savā starpā, bet pie kkā klasi augstāka tikt grūti.
Vai tad jābūt labiem gēniem, kādiem citiem panākumiem...
Aber tie, kas ar savu "labo sirdi" un citu figņu meģinās, nabagi arī paliks. Un visi, kas ar tādiem sapīsies, arī.

Aber ja "labu vecāku" meita ar tādu sapinas, tad tomēr neko labi tie vecāki nav bijuši.
par muhas stāstiem, acīmredzot tēvs ir pelnījis cieņu un pateicību par audzināšanu...

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2015. gada 24. aprīlis, 09:44:31 »
Es vēl ideālāku domu pasviedīšu - gadās arī tā, ka sākumā puisis pliks un nabags, vēlāk miljonārs. Ja meitene šo būtu atraidījusi aiz iemesla, ka dotajā brīdī bija nabags, kostu pirkstos, ka nav šo precējusi, bet tagad jādzīvo ar nemīlamu veci...
aha, un cik no tādiem pagalma puišiem kļūst par miljonāriem? 1%? mazāk? Tāda arī ir varbūtība, ka kodīs pirkstos :D  Tikai par miljonāru 1% rakstīs presē, bet par pārējiem 99% nekas tā arī nebūs dzirdēts ...

Atslēdzies tex

« Atbilde #22 : 2015. gada 24. aprīlis, 09:50:58 »
aha, un cik no tādiem pagalma puišiem kļūst par miljonāriem? 1%? mazāk? Tāda arī ir varbūtība, ka kodīs pirkstos :D  Tikai par miljonāru 1% rakstīs presē, bet par pārējiem 99% nekas tā arī nebūs dzirdēts ...
ā un kādi, cik ~20%?, kļūs par alkāniem un liekēžiem. Tāda ir varbūtība, ka ne tikai nekodīs pirkstos, bet vēl pārkrustīsies, ka nesapinās :) Daždesmit x lielāka varbūtība galīgi iegrābties...
Turpretī turīgs puisis jau ir turīgs un labāk audzināts. Jā, kkāda āža kāja var izlīst, bet vismaz ir cerība uz kompensāciju par neērtībām, ja viss galīgi aiziet pa pieskari... A ja nē :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #23 : 2015. gada 24. aprīlis, 09:54:15 »
Nabaga meitas - jāmeklē un jāprec vecis ar naudasmaku vai arī jāpaliek vecmeitās ....

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #24 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:03:38 »
A pa vidu nekaa nav- nu, starp miljonaaru un dzeroshu bezdarbnieku?

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:10:41 »
OK, man ar precēšanu nav pieredzes, tikai ar ne-precēšanu.

muha, pozitīvais piemērs, stāsti: biku vecāks puisis vai vecis? Un novērtēji taču ne tikai dzīvokli un auto? Pašam arī ne vainas, vai ne?

Kāpēc maks vai vecis? Puisis, kuram ir kkas vairāk par vidējo, kam vecāki lūzeri un pats bez nekā, struntīgi audzināts, nevienā jomā ne īpaši talantīgs, ne ieinteresēts, - vairāk par veģetāciju, vārdu sakot... talantīgs vai ļoti uzcītīgs arī skaitās kā tauta saka :)

Puiši mēģian ar "labs clv" u.t.t. kā arī solīt lietas, ko nespēs pildīt. Aber viņu vecāki, ka nabags jauarī labs... citām... nē, nu kkā jau arī tādu gribas izprecināt...

Atslēdzies tex

« Atbilde #26 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:14:12 »
A pa vidu nekaa nav- nu, starp miljonaaru un dzeroshu bezdarbnieku?
nu tie apmeram 100-20-1=79% :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #27 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:17:58 »
tex

Es to vairaak Nomadei, jo piedaavaa vai nu bagaatu veci vai vecmeitiibu...

LV nav taa valsts, kur ir liels pamats cereet, ka no ikdienishkja tirlinja ljimonaars sanaaks... tad uz shtatiem jaalaizh... ja nu vien tepat uz vietas jauni juku laiki nesaakas, kaut lielums jau taapat "pie vietas"...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #28 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:25:50 »

Es to vairaak Nomadei, jo piedaavaa vai nu bagaatu veci vai vecmeitiibu...

Bet šī jau nav MANA pārliecība, te vienkārši panesās, ka jau no bērna kājas jābūt ar krietnu žūksni un ja pie precēšanās nav bieza bankas konta, tad nekā .... nevar precēties....
Mana pārliecība ir, ka ne vienmēr tās labākās laulības sanāk, ja precas no materiālā viedokļa un laika gaitā nevar paredzēt, kā tur katram ar ienākumiem sanāks. Tikpat labi tā dikti labā partija vienā dienā var bankrotēt.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #29 : 2015. gada 24. aprīlis, 10:29:23 »
Nu, nabadziiba ir veel mazaaks laimes garants...

Veiksmiigs cilveeks ar lielu varbuutiibu peec kriizes atkal sakopsies...