Autors Tēma: kādu maizi ēdam ?  (Lasīts 4937 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

kādu maizi ēdam ?
« : 2015. gada 24. aprīlis, 15:13:48 »
Kādu maizi esat iecienījuši/-as ? Man Lāču maizes periods ir garām, no saldskābmaizēm visbiežāk iegādājamies šo:
http://www.liepkalni.lv/latviska-saldskabmaize-ar-seklam-un-graudiem-liepkalnu-gada-maize-2011
un dažas citas Liepkalnu

bet netiek smādētas arī šīs:
http://maiznieks.lv/lv/jaunumi/jaunums-seklu-maizu-grupu-papildina-ligatnes-saldskabmaize-ar-seklam-un-sabiles-rudzu-maize-ar-seklam.html
kā arī Limbažu saldskābmaize garšo un ja vēl silta, mm.... Čebata arī šad tad tiek pirkta (tumšā).
Mūsmājās īpaši iecienīta maize ar sēklām, baltmaize netiek ēsta, ja no viegā gala, tad arī Vizbulīte un Saulespuķe, bet jau apnikušas, tāpēc gribētu kādu jaunumu uzzināt no jums un izmēģināt.
Baltmaize gan netiek ēsta. Ak jā, un ja tostermaize, tad dažādu firmu, BET tikai rudzu, kliju vai ar sēklām, nevis baltmaize.

Atslēdzies Spārka

Re: kādu maizi ēdam ?
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:16:24 »
Pie viena pastāstiet, kuras šķirnes nepelē.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #2 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:21:53 »
Ķelmēni. Baigi ilgi stāv.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #3 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:24:32 »
Un šīs arī nesliktas:
http://www.fazer.lv/products/maize/sklu-un-graudu-maizes/

No manis minētajām neviena īpaši nepelē (izņemot vrb Vizbulīti un Saulespuķi), bet vispār maize, sākot ar 2.dienu tiek uzglabāta ledusskapī -vrb arī tāpēc nesapelē un vispār netiek glabāta pārāk ilgi, jo tiek apēsta. Mani vecmāmiņa iemācīja, ka maizi nedrīkst mest laukā, tāpēc cenšamies nepirkt vairāk kā var apēst.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2015. gada 24. aprīlis, 15:33:39 »
Ķelmēnu rupjmaizi pārsvarā.  Arī saldskābmaizi. Ik pa laikam nopērku arī sēklu un graudu maizes. Pērku tik, cik varam apēst.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 24. aprīlis, 16:20:58 »
Kuldīgas un Ķelmēnu rupjais gals. Liepkalnu tad, ja sanāk gar ceptuvi braukt.

Baltmaize vienalga - kuldīgas, toster, liepkalnu. Tagad ir viena, kas ir kā mini tostermaizītes - nedaudz lielākas kā 1/4 no lielās standartšķēles. Pērku izmēra dēļ.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2015. gada 24. aprīlis, 16:36:40 »
Maizi neēdam var teikt nemaz, bet, ja nu gadās, tad man garšo tikai rupjmaize
Zeltene vai Druva. Rupjmaizes nepelē, laikam tikai baltmaizes, bet tās negaršo, nav pieredzes.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2015. gada 24. aprīlis, 16:36:43 »
Latvijaa - Kjelmeenu, rupjo un saldskaabmaizi. Vienmeer glabaaju ledusskapii.

Shad tad Laachu baltmaizi, shad tad Kliju tostermaizi (laikam Hanzas, bet neatceros)

Atslēdzies danu

« Atbilde #8 : 2015. gada 24. aprīlis, 16:37:41 »
Ķelmēnu rupjmaizi.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #9 : 2015. gada 24. aprīlis, 16:49:46 »
Maizi ēdam reti. Baltmaizi vispār nē (nu, reizi gadā, kad uznāk kāre pēc maizes ar zapti, tad nopērku... nezinu, kas ražotājs, bet vislētākais (manuprāt, 0.35€), negriezts kukulītis, atgādina padomju laiku baltmaizes garšu). Saldskābmaizi/rupjmaizi (ēšanai pie zupas) pērkam hanzas maiznīcas Kuršu maizi (saldskābo, rupjo vai supjo ar sēklām, atkarībā no tā, kurai ir atlaide tajā brīdī). Ja gadās gar Liepkalniem braukt, tad nopērkam lielo saldskābmaizes kukuli un saldksābo ar sēklām -  kā našķi pie tējas vai kafijas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2015. gada 24. aprīlis, 16:55:07 »
Maizi eedu visai reti, no sastaaviem neko nesaprotu, taapeec peerku mazo chabatu (70 g), ja nu prispichila mazsaaliito lasi, desmaizes vai oliivu tapenaadi iegrauzt... normaalas baltmaizes (kaa multenee Gardeedis- ar kraukshkju simfoniju)- nav, pufiigie, miikstie briinumi neuzrunaa... ...rupjmaizi nopeerku... ...vb 2x gadaa Kurshu maizi ar seeklaam- staav ilgi...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #11 : 2015. gada 24. aprīlis, 17:13:47 »
tikai šo Hanzas Vizbulīti
http://www.hm.lv/public/31165.html
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 24. aprīlis, 17:23:44 »
Ikdienā Hanzas auzu maizītes (sirdsmieram, tas ir nosaukums). Man garšo!
Ja sanāk braukt garām Liepkalniem, tad visas maizes pēc kārtas, cik var panest, baltmaizi, speķmaizi utt. kūciņas arī.

Rupjmaize man negaršo.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #13 : 2015. gada 24. aprīlis, 19:29:00 »
Interesanti, ka jūs visas pērkat Liepkalnu maizīti tikai viņu firmas veikalos,bet ir nopērkama arī Rimi, Top un Maxima XX vai XXX. Bet firmas veikalos jau laikam silta vēl. Starp citu, arī Pērnavā ir viņu firmas veikals-kafejnīca, tā ka malači.
Par Kuršu maizi -kādreiz es Kuršu rupjmaizi ar sēklām arī pirku, bet teikšu godīgi, ka tā ir viena no retajām rupjmaizēm, no kuras man dedzina kuņģi, tāpēc vairs neiegādājos.
Piafa, kur tādu mini tostermaizi var nopirkt ? Neesmu tādas pamanījusi, bet labprāt iegādātos.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 24. aprīlis, 19:39:28 »
Rimi, prismā, gan jau vēl citur arī ir. Maizes pirkšana liepkalnos ir rituāls.  Un tas nav par maizi :)