Autors Tēma: kādu maizi ēdam ?  (Lasīts 4949 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: kādu maizi ēdam ?
« Atbilde #15 : 2015. gada 24. aprīlis, 19:50:08 »
Tas tāpat kā mēs Stelpes pienotavai nekad garām nepabraucam, ja sanāk braukt tajā virzienā. Garšīgās paniņas nopērkam, bet galvenais - to viņu saldo garšīgo sveramo biezpiena masu ar rozīnēm -nopērkam katram savā plastmasas vid.lieluma kastītē un turpat uzreiz mašīnā apēdam, cik garšīga.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #16 : 2015. gada 24. aprīlis, 20:16:48 »
Superīga rupjmaize ir Kuldīgas. Viņa teorētiski ir arī Rimi, bet praktiski parasti nav...bet nu Kuldīgā ir vienmēr. Baltmaizi neēdu. Garšas ziņa čabata būtu ideāla- bet viņai klāt nāk vainas apziņa par nepareizu ēšanu :) Vispār maizi pērku reti- nepaspēju apēst, ārā mest kauns :cry:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #17 : 2015. gada 24. aprīlis, 20:22:20 »
Par ko čebatu ēdot, vainas apziņa? Un par tumšo vai gaišo ?? Nedomāju, ka tā ir kalorijām bagātāka nekā cita maize.
Uz tumšās čebatas mazsālītu lasi mēdzu likt virsū, par cik baltmaize netiek ēsta. Garšo ļoti labi, pat ideāli.

Atslēdzies reno

« Atbilde #18 : 2015. gada 24. aprīlis, 20:31:15 »
Man vislabāk garšo Limbažu plaucētā saldskābmaize un čabata. Vēl pērkam sēklu, ļoti reti  -vienalga kādas šķirnes baltmaizi

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2015. gada 24. aprīlis, 20:32:08 »
Es mazaas chabatas (liekas, tom tumshaas skaitaas), brusketaam, tomaatmocarellasceptmaizeem, oliivu tapenaadei... ...gadaas arii lasim, ja kcik cieniijama baltmaize galiigi nav... ...kad no 17. 0
pensijas nopirkshu normaalu pechku, liekas, arii maizi pati cepshu... ...cik nu man vajag-sacepshu...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #20 : 2015. gada 24. aprīlis, 20:49:49 »
Par ko čebatu ēdot, vainas apziņa? Un par tumšo vai gaišo ?? Nedomāju, ka tā ir kalorijām bagātāka nekā cita maize.
Uz tumšās čebatas mazsālītu lasi mēdzu likt virsū, par cik baltmaize netiek ēsta. Garšo ļoti labi, pat ideāli.

Zini, visdrīzāk taisni par to, ka viņa tik garšīga :) nemanot, var apēst vairāk, neka ieplānots :)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #21 : 2015. gada 24. aprīlis, 21:07:34 »
Nu, ja baidies apēst par daudz -pērc mazās kā Ineshuks. :) Vispār čebata ir no tām maizēm, kas vēlākais, 3.dienā paliek cieta, tāpēc tā pārid dienu laikā jāapēd.
Reno, es tieši domāju to Limbažu PLAUCĒTO saldskābmaizi, maybe arī tāpēc tā garšo, ka tieši tāda tā bija kopš manas bērnības - tādu cepa gan Saulkrastos, gan Limbažos un vasarā laukos ēdām, bet pieaugušie vnm veda vismaz 2-3 kukuļus, jo zināja, ka vienu mēs ar brālēnu notiesāsim uzreiz, kamēr vēl silta. Un bieži to deva brokastīs kopā ar lauku biezpienu un krējumu -nekā nebija garšigāka par to. Un klāt vēl kāds tomāts vai redīss un sīpolloki.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #22 : 2015. gada 24. aprīlis, 21:54:42 »
topā Limbažu rudzu Alberta maize,bet reti,jo maz kur var nopirkt.
Liepkalnu rudzu,kkā tur saucas,arī saldskābā.
Ķelmēnu rudzu man par graudainu un cietu.
Biezzupām pa virsu grauzdētu saulespuķu Pļavas maizi.
Līdzi dodamai maizei-Maximas sēklu bageti.

Kārumam-Kungu baltmaize,ar lasīti,un ko nu vēl...

Atslēdzies reno

« Atbilde #23 : 2015. gada 24. aprīlis, 22:02:00 »
Jā, plaucētā ir īstā, vislabākās -doniņas. Manā veikalā ved 3x nedēļā

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #24 : 2015. gada 24. aprīlis, 22:27:11 »
P.s. lai maize nebūtu jāmet miskastē, iekams vēl nesāk pelēt, sagriež iespējami plānās sloksnēs, liek uz cepamplāts, uzber sāli un pakaltē cepenē. Laba alternatīva čipšiem un laba piedeva pie alus. Kā reiz tuvojas vasara.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #25 : 2015. gada 25. aprīlis, 11:04:10 »
Liepkalnus esmu pa reizei pirkusi Rimi un Stockmann, bet nebija svaiga un ne ar ko neatšķīrās no jebkuras citas maizes, tad priekš kam. Ceptuvē jau nestāv dienām, tur kā izcep, tā izpērk. Svaiga maizīte, vēl silta.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #26 : 2015. gada 25. aprīlis, 11:48:05 »
Garšo "Ķelmēnu" maize. Gadatirgos esmu pirkusi saldskābmaizi no, šķiet, Madonas puses. To tirgoja liela auguma tumšmatains vīrietis vidējos gados. Man patika, ka maize salda. Pēdējā laikā neesmu ievērojusi, vai viņš vēl tirgojas. Pati cepu baltmaizes bulkas un karašiņas ar pusi rudzu vai miežu miltu. Taisos arī maizi ar ieraugu cept, jo radene jau "iesitusi roku" šajā jomā un viena paziņa arī cep.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies faraons

« Atbilde #27 : 2015. gada 25. aprīlis, 13:35:02 »
Ķelmēnu rupjmaize, Hanzas melnais ķieģelītis, Limbažu dārgākais ķieģelītis.
jā, Kuldīgai ir laba maize, c.tirgū viņa arī kaut kur bija, bet ne maizes paviljonā, citā. nezinu, vai vēl ir.
bet vispār visādu rupjmaizi varu ēst. balto nepērku.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #28 : 2015. gada 25. aprīlis, 14:52:41 »
To, uz kuras etiķetes nav uzrakstu "maizes uzlabotājs", "E..." un tamlīdzīgu.
Par to, kas iekšā, protams, nav 100% pārliecības, bet vismaz nav tik daudz, lai nāktos to uzrakstīt. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #29 : 2015. gada 26. aprīlis, 11:52:02 »
Vakar savā prastucī Mego nopirku 2 jaunus kukulīšus, abi jau sagriezti: -saldskābo  piknika,"Dona"', mazas smukas šķēlītes un garša ļoti tuva plaucētajai. Raksta, ka bez Evielām.
Baltmaizi -mini tostermaize Fazer, man patika mazais kārtīgais formāts