Autors Tēma: Pateikt "nē"  (Lasīts 8550 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Pateikt "nē"
« Atbilde #45 : 2015. gada 18. jūnijs, 00:44:21 »
Es arī ne jau vienmēr saku " nē" . Bet tad es saku: labi, TEVIS DĒĻ es to izdarīšu :)
Ideāls teiciens, lai tam pakalpojuma saņēmējam liktu justies vainīgam un mazināt saņemšanas prieku. ;)

Domā, tādi manipulatori jūtas vainīgi? Viņi vēl vairāk sabužinās spožās spalvas savai pašapziņai :D
TAK NE VIENMĒR cilvēki, kas gaida palīdzību vai ko citu no otra,- manipulē ! Turklāt ir apzinātās un neapzinātās manipulācijas (ja pat manipulē) un tikai apzinātie manipulatori nejutīsies vainīgi (un arī ne vienmēr!) Tā kā nav tik vienkārši, un palīdzēt vai nē, tā ir mūsu pašu izvēle un problēma, nevis otram likt justies vainīgam, ka viņš gaida to...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #46 : 2015. gada 18. jūnijs, 11:58:26 »
Narcise, es jau tikai kontekstā atbildēju uz Tavu manis citēto komentu. Kādēļ tad kādā jāiedzen vainas sajūta un jāmazina saņemšanas prieks, ja jau Tu pēc tam pretrunīgi raksti tā, kā Tu raksti?;)

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #47 : 2015. gada 18. jūnijs, 12:13:54 »
Minne, mini kaut 1 pretrunu manā textā! Es teicu ka "ideāls" texts PĒDIŅĀS (!!!) ir pateikt otram, ka "daru to tevis dēļ", lai iedzītu vainas apziņu un atbildēju Tev uz Tavu repliku ka manipulatori nekad nejūtas vainīgi. Es tādu textu: "daru to tevis dēļ" nekad nesaku, jo vainas apziņa nav tas, ar ko mēs kaut ko varam panākt-pašiem ar sevi jātiek galā, un ja neprotam pateikt "nē", KAD VAJAG, tad jāturpina to apgūt.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #48 : 2015. gada 18. jūnijs, 12:49:05 »
Tā tā.. baaciens ir žurnālists, kas vāc materiālus rakstiem... Negaidīti  :facepalm:  http://www.tvnet.lv/egoiste/attiecibas/564507-ka_atteikt_prieksniecibai_un_kolegiem_lai_paliktu_laiks_ari_gimenei

Piafa, nu ņemot vērā, ka visi zina, cik slikti rakstu latviski .... Eh,..... ;) :D

Bet par konkrēto situāciju - tagad viens ir dikti apvainojies; cits tēlo, ka mums jau sen viss bija sarunāts, tikai es visu esot sajaukusi un pārpratusi ....; vienai mani žēl ....
Savukārt es esmu ieguvusi ilgi gaidītās brīvdienas un nesliktu piedāvājumu pēc brīvdienām ;)  Izrādās tas bija vērtīgāk nekā biju domājusi.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #49 : 2015. gada 18. jūnijs, 13:01:14 »
 :clap: Man patiess prieks.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #50 : 2015. gada 18. jūnijs, 13:34:42 »
Narcise, tātad neuztvēru, ka pirmais koments bija domāts tā, kā Tu tagad paskaidroji, mazliet ar ironiju.
Bāacien, nākamā reize būs vieglāka!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #51 : 2015. gada 18. jūnijs, 13:58:30 »
Nu, redz. Tagad atcerēties, ka pasaule nesagrūs no "nē". Tie, kas grib pūsties, lai pūšas.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #52 : 2015. gada 18. jūnijs, 16:03:07 »
Narcise, tātad neuztvēru, ka pirmais koments bija domāts tā, kā Tu tagad paskaidroji, mazliet ar ironiju.
Tā arī sapratu, ka pārprati. :) Nekas-gadās, - virtuālā vide laupa balss intonācijas un sejas mīmiku, tādā ziņā ideāla vieta pārpratumiem un ne jau tikai tāpēc. :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #53 : 2015. gada 18. jūnijs, 16:51:46 »
baacien, super! :) Un atsevišķs prieks, ka kaķis ir atkal atpakaļ :)

Gribu pielikt savas 5 kapeikas Minnes un Narcises diskusijai: patiešām ir tādas lietas, kuras mēs darītu tikai ļoti īpašu cilvēku dēļ. Ne vienmēr tas " tikai tevis dēļ" ir jāuztver kā pārmetums, reizēm tas nozīmē tieši to, ka :" kura katra dēļ es to nedarītu, un, lūdzu, neuztver šo kā normu- es izdaru īpašu pakalpojumu tieši tev!"

Piemērs: nesen manam draugam vajadzēja nomainīt dzīvoklī santehniku, un visas praktiskās darbības paveicu es, savā brīvajā dienā, kamēr viņš nodarbojās ar pilnīgi citām lietām. Viņam pašam to izdarīt būtu sarežģīti, jo viņš neprot nevienu vietējo valodu un neko nesaprot no santehnikas. Tomēr, ar visu to, es negribētu, ka tas tiek uztverts kā ikdienas norma. Man ir svarīgi, ka mēs abi to saprotam.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #54 : 2015. gada 18. jūlijs, 16:18:30 »
Lai iemācītos pateikt nē, laikam jau nu tomēr vispirms sev jāatbild "a kāda figa pēc es gribu visiem laba būt?":)
Dežurēju pie mātes slimnīcā.Blakusgultas gana spraunais sievišķis:DZETOČKA,

NEHOČETSA SVOIH BEZPOKOIC vai es neaizietu līdz bodei, viņai  WC papīrs drīz beigsies .VOT NAROD.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #55 : 2015. gada 18. jūlijs, 22:04:25 »
A čužuh možno?! Cik laipns cilvēks.  :faint:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #56 : 2015. gada 18. jūlijs, 22:48:31 »
Pats stulbākais, ka pametu no zālēm vemstošo bezpalidzigo mamuķi un aizdrāzu uz bodi.Vēl arvien nikna uz sevi.Mentalitātes atškiribas, audzināšana,stulbums?Droši vien pēdējais. :banh :banhead:ead: :banhead:

Atslēdzies tex

« Atbilde #57 : 2015. gada 22. jūlijs, 10:39:43 »
man arī nepieleca ironija... citreiz jāizlasa viss, pirms komentēt ;) ...
so, nolabots...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 22. jūlijs, 10:45:29 no tex »

Atslēdzies tex

« Atbilde #58 : 2015. gada 22. jūlijs, 10:41:39 »
Teiciens ir domāts tam, lai pakalpojuma saņēmējs apzinātos, ka ir saņēmis pakalpojumu un nebrīnītos, kad citu reizi pakalpojums tiks lūgts no viņa. :) Ja tas lieku reizi liks kādam pārdomāt, vai tiešām nevarēja pats tikt galā- jo labāk.
Nu pārliecība, ka visi saprot mājienus, nav īpaši pamatota. Un es tādu frāzi varētu pat vnk palaist gar ausīm, ja domāju par ko citu. Un diez vai kko apzinātos :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #59 : 2015. gada 22. jūlijs, 11:01:27 »
Ak,vairs nav aktuāli,māte mājās,secinājumus esmu izdarijusi .Viekārši biju tiiiiiiik nikna uz sevi.