Autors Tēma: Brīnāties, ka ļaudis atpūšas lielveikalos?  (Lasīts 3246 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Re: Brīnāties, ka ļaudis atpūšas lielveikalos?
« Atbilde #15 : 2015. gada 17. jūnijs, 19:30:36 »
Vispār jau ierakstot gūgles meklētājā "Brīvdabas muzejs darba laiks" otrajā izmestajā linkā viss ir rakstīts. Pie tam tā ir paša muzeja mājas lapa. Ja nu meklējot kaut kādu info, neatver nevienu lapu tālāk, bet lūkojas tikai gūgles rezultātos, tad visādi gadās. Nepārmetu, pašai ir līdzīgi sanācis :) Ne vienmēr muzejs ir vainīgs.
Bet par BDM vakariem es vēl noskaidrotu, vai arī mājas ir vēl vaļā pēc 17.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2015. gada 17. jūnijs, 22:18:30 »
Nāra, man brīvas dienas no gaisa nekrīt, ko dīkā bezdarbībā pavadīt ar bērniem, un nauda kokos neaug, ja neesi lietas kursā. Ja tev par daudz, aizsūtīšu konta numuru.
Teksts par plānošanu bik ņirgu uzrāva. Zin, ne visu var ieplānot - reizēm vajadzīgi agregāti salūst ap pusdienlaiku un bez plānošanas. "Ieplānot" var tikai to, kas ietilpst laika robežās, ņemot vērā, ka starp 16 un 18 ir jāsavāc bērni - jo no gultas ārā neraušu. Ja vispirms pēc jauna aparāta, tad bērni bērnudārzā tupēs līdz pēdējam vai ilgāk, tātad otrādi. Un tad ir lieka stunda vai divas, ko pa ceļam pavadīt lietderīgi, nevis Makdonaldā.

Brīvdabas muzeja vakara biļete - ja kādu interesē - izglītojošiem mērķiem ir diezgan bezjēdzīga: apskatāmas mājiņas no ārpuses, bet visas iekšas ekspozīcijas ir slēgtas. Neko darīt, pasākums šoreiz izpalika.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #17 : 2015. gada 18. jūnijs, 09:47:16 »
**Nāra, man brīvas dienas no gaisa nekrīt, ko dīkā bezdarbībā pavadīt ar bērniem, un nauda kokos neaug, ja neesi lietas kursā. Ja tev par daudz, aizsūtīšu konta numuru.**
Šitas izklausās pabriesmīgi,te nonāk pat līdz tam,ka bērnam ir jāapēd pusdienas,kas negaršo-jo par to ir samaksāts,ka laiks,kas pavadīts mājā ar bērniem -ir nelietderīgs...utt.Dzīve tikai naudas pelnīšanai.Sausi.Bet nu katram savs.
Runājot par muzeju un citu pakalpojumu sniedzēju darbalaikiem-tā ir vispārējās taupības lēkmes problēma.Nav izdevīgi uzturēt liekus darbiniekus,lai varētu strādāt atbilstoši DL un dot brīvdienas citās dienās tiem,kas strādātu obligātajās brīvdienās un vakaros.Visur tas viegli formulējamais un bezatbildīgais teiciens''nav naudas!''.Ar to izsaka visu un bez paskaidrojumiem...
Bet kad palasās medijos par pašvaldībās notikušiem zādzību un izsaimniekošanas gadījumiem,tad izrādās,ka ir pat ko zagt,tātad lieka nauda ir.
Vispārējā alkatība,kad obligāti ir jāgrābj tur,kur tāda iespēja ir parādījusies!Par sekām domās rīt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #18 : 2015. gada 18. jūnijs, 10:29:12 »
Ezme, ne tu mani pazīsti, ne tev mani sodīt.
Un jā, laiks, ja es to _šobrīd_ pavadītu, no rīta līdz vakaram sēžot bērnam pie astes, ir relatīvi bezmērķīgi pavadīts, ja bērnam ir vienas bikses (kas jāmazgā katru dienu, precīzāk, - nakti, tāpēc, ka dienā ir nonstopa uzmanība bērniem), jo visas pārējās stāv saplēstas un nelāpītas; ja man jāatsakās no elektrības, jo nepietiek naudas šai izpriecai (bērnu izklaidēšana, kā zināms, naudu neienes - 11 eiro nav nauda pat man); ja šī diena ar bērnu, lai arī ilgtermiņā droši vien kaut ko nozīmētu, taču īstermiņā (gads-divi) nozīmē tikai neēdušus bērnus. Pat ne to, par ko "ir samaksāts".
Maslova piramīdu neviens nav atcēlis, bet bez naudas pat pirmā tās kārta tā īsti nav īstenojama - dārzā šobrīd ir rabarberi, salāti un loki. Līdz gliemežu ēšanai man vēl jāaug. Kaimiņu suņus arī es vēl par gaļu neuzskatu. Vairāk nekā dārzā nav. Par fantāzijām "darīt darbus kopā ar bērniem" vari palasīt Cālī, šī fīča man nav pieejama, neatkārtošos par procesa un rezultāta bezjēdzību konkrētajā gadījumā. Pa četriem gadiem es viņos esmu sabāzusi gana daudz, lai varētu nodot stafeti tālāk - bērnudārzam - un līdz pēdējam savilkto jostu mazliet atlaist.
Diemžēl man ir gana smagi ierobežojumi strādāšanai (tāpēc strādāt es varu tikai dienās, bet naktīs negulēt nevaru), un vīram pašlaik ir cita veida - ne naudisks - pienesums.

Tāpēc arī tapa šī tēma - gribēju to laiku, ko varu būt kopā ar bērniem, pavadīt ar vērtību, nevis truli pie hamburgera (bērnudārza launaga salāti, augļi un putras nudien ir labāki) vai lielveikala bērnu atstātuvē.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #19 : 2015. gada 18. jūnijs, 11:17:58 »
Trix,arī Tu mani nepazīsti.Es neesmu tik šaurpieraina,lai nesaprastu,kas notiek dzīvē,kāda ir naudas nozīme tajā.Saprotu pat ļoti labi ,jo esmu tajā iekšā vairāk,nekā dažs labs cits.
Protams,katrā ģimenē ir savas prioritātes un tās ir ļoti atšķirīgas ,un katram savas liekas vispareizākās un pamatotākās,lai kā arī tas izskatītos svešiem no malas.
Bet,bet-maza jēga sūroties un  triekties ar pieri tajās lietās,kuras uz šobrīdi nekādi nevar izmainīt.-(t.i. mūsu valdības politiku un cilvēku iedzimto alkatību).Tāpat kā nav jēgas sūroties par nelāgiem laika apstākļiem.Var tikai tiem piemēroties(vismaz šobrīd) un iekārtoties pēc iespējas ērtāk sev un savai ģimenei,ņemot vērā pastāvošos valsts apstākļus,neradot sev liekas galvas-un-sirdssāpes.Variantu jau netrūkst.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2015. gada 18. jūnijs, 11:34:31 »
Ā, dusmoties nav politkorekti?

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #21 : 2015. gada 18. jūnijs, 11:50:40 »
Nē ,nu protams,drīkst dusmoties un arī puns pierē drīkst būt katram,kam tas ir nepieciešams! :facepalm: